Hívők! Hogyan magyarázzátok ezt ki?
Kedves 03:55-ös Válaszoló!
Most pedig nézzük, hogy te mikre hivatkozol, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire áll meg a helyzet magaslatán. Illtve meglátjátok, mert én kiszállok a vitából, majd később azt is megmondom hogy miért:
"A bibliát jobban ismerem, mint a tenyeremet (jobban, mint a keresztények túlnyomó többsége, a kommentjeidből ítélve beleértve téged is)."
Valóban? Akkor miért nem mondod el az embereknek azt, hogy Isten több ezer évvel ezelőtt kijelentett bizonyos dolgokat a jövőre nézve, beleértve a történelmi eseményeket is? Dávid például az i.e. X. században utalt arra, hogy az eljövendő Messiás kereszthalállal fog meghalni, noha abban az időben az a kivégzési módszer még nemhogy ritka, de gyakorlatilag ismeretlen volt. (22. zsoltár) Jeremiás próféta könyvében például kétszer ott van egy olyan kijelentés hogy bizonyos dolgok értelmét majd az utolsó napoban értenek meg az emberek (Jer 23,20; Jer 30,24) Miért nem mondod hogy olvassák el? :-) Vagy itt van ez a link:
http://www.youtube.com/watch?v=g78uvAnC1AY
Itt Dr. Reisinger János irodalomtörténész tart előadást arról, hogy milyen jövendölések vannak a Bibliában az ökológiai válságról. Rendkívül fontos üzenet az emberiségnek, joguk lenne tudni hogy maga Isten milyen megoldásokat kínál.
Vagy Miért nem beszélsz az embereknek arról hogy a Biblia mit tanít a Házasságról? :-) Mind az Ó-és Újszövetség beszél a témáról, és embereknek szükséges lenne tudni ezeket a kijelentéseket, ugyanis házasságok mennek tönkre, illetve olyanok köttetnek, amelyek nem lesznek túl hosszú idejűek.
Vagy arról miért nem beszélsz, ha már annyira a Bibliára hivatkozol, hogy a Biblia szerint ez a világ egyrészt azért áll fent, mert Isten tartja vissza a pusztító szeleket: "Ezek után láték négy angyalt állani a földnek négy szegletén, a földnek négy szélét tartva, hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára." (Jel 7,1)
Illetve azért, mert az Isten fia eljött erre a világra és ártatlanul, és elszenvedte azt a büntést, a halált amit nekünk kellett volna elszenvedni, ahogyan Ésaiás próféta megjövendölte az esemény előtt kb 800 évvel: "És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg." (Ézs 53,5)
Aztán lehetne még sorolni a témákat, de akkor feltenném a kérdést, hogy ezeket a dolgokat miért nem említed? Tartogatod magadnak? :-) Azért, mert neked gondjaid vannak bizonyos igehelyekkel, ezért a Biblia azon üzenetét is elveted ami más embereknek gyógyulást jelentene? És ne hivatkozz arra, hogy a Biblia bizonyos üzeneteit el lehet fogadni, másokat pedig nem, mert a Biblia úgy egész ahogy van. Amit nem értünk, annak utána kell nézni, kérni kell Isten segítségét.
Aztán feltettél bizonyos kérdéseket:
"Miért nem teremtette jóságosabbá az embert?
Miért nem tette számukra világossá, hogy gonosznak lenni szar szemét s*ar dolog?
Miért nem küldött le hozzájuk tanítókat, akik talán jobb belátásra bírták volna őket valahogy?
Miért nem tette a rossz embereket mondjuk terméketlenné?"
Mivel állításod szerint ismered a Szentírást, ezért felteszem azt a kérdést Neked, amit Jézus Nikodémusnak tett fel:
"Te Izráel tanítója vagy, és nem tudod ezeket?" (Jn 3,10)
Egyébként meg csak közlöm, hogy mindenkinek van valamilyen Bibliaismerete, hiszen ateista emberek is tudnak belőle idézni. Azt azonban kétségbe vonom hogy mély Bibliaiismereted lenne a hozzáállásod alapján, ami nálam azzal egyenlő hogy nem ismered a Szentírást. Kérdés, hogy megéri-e egyáltalán válaszolni az általad feltett kérdésekre? Mert nekem nagyon úgy jön le, hogy téged nem is a válaszok érdekelnek, hanem a kérdéseiddel azt akarod bebizonyítani hogy neked legyen igazad. Na de tegyünk egy próbát! ^^
Arra a kérdésre miszerint "Miért nem küldött le hozzájuk tanítókat, akik talán jobb belátásra bírták volna őket valahogy?" Szerintem a legegyszerűbb ha elolvasod a "gonosz szőlőművesek" példázatát amit Jézus mondott. (Lukács 20,9-19) Ez nem csak egy adott, hanem több eseményre is érvényes. De azért hozzá tenném Jézusnek ezt a kijelentését is:
"Ha valakinek van füle a hallásra, hallja.(Mk 7,16)
Ugyanis a Zsidó emberek kezében is ott volt a Szentírás, és mégsem ismerték el Jézust Messiásnak, illetve vannak, akik nem ismerik el mai napig is.
Ezt is mondod:
"A biblia Istene nem egy mocskos, igazságtalan, könyörtelen, szívtelen gyilkos?"
Így szól ezzel szemben az Úr: "És azt mondjátok: Nem igazságos az Úrnak útja! Oh, halljátok meg, Izráel háza: az én útam nem igazságos-é? nem inkább a ti útaitok nem igazságosak-é?" (Ez 18,25)
Aztán ezt mondod:
"Szó sincs arról, hogy kivágtam volna a fenti bibliaidézeteket, mint egy zsarolólevelet betűnként az újságból."
Kérlek szépen, a Biblia önmagát magyarázza. Vagyis egy adott kérdésre a Biblia más könyvében találhatsz választ. Van úgy, hogy egy próféta megír egy könyvet, amiben lehetnek kérdéses dolgok, és a válasz majd csak egy olyan könyvben lesz benne ami több száz évvel később keletkezik. Nekünk azonban nem kell ennyit várni, hiszen ez a kb 1500 éven keresztül keletkezett gyűjtemény itt lehet a kezünkben. A gyilkosságokkal kapcsolatban tehát nem kéne mást tenned, mint szorgalmasan tanulmányozni a Bibliát, és ott is lenne a válasz valahol. A te esetedre is vonatkozik az, amit Péter apostol ír:
"Szinte minden levelében is, a mikor ezekről beszél azokban; a melyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére" (2Pt 3,16)
Láttam azt is, hogy hivatkoztál arra, hogy szerinted az Özönvízre nincs semmi bizonyíték. Én ezt nem így látom, de akkor feltenném most neked a kérdést, hogy Mindentudónak gondolod-e magad ? :-) Csak azért, mert egyfajta okoskodás a Bibliakritikusokra jellemző. Például korábban Sir Frederic George Kenyon azt mondta, hogy semmilyen valószínűsége nincs annak, hogy valaha találunk olyan kéziratokat, és héber szövegeket, amelyek a maszorétikus szöveg keletkezése előtti időkből valók :-) Aztán amikor 1947-ben előkerültek a Holt-tengeri tekercsek, amelyek az i.e.II.-isz.I. századból származnak csodálkoztak. Tehát akkor racionális gondolkodás az, hogy amire látszólag nincs bizonyíték, az nem is létezik? Megjegyzem az Özönvízre is talál valaki bizonyítékot, ha nem is olyat amilyen elsőre elvár, ha keres.
Azért tértem ki egyébként csak ilyen röviden a kérdéseidre, mert ha minden kérdésre akartam volna válaszolni, akkor bizony nem keveset kéne még írnom, és kérdés, hogy téged mennyire érdekelne. A Biblia egyébként nagyon is valóságot tanít, tehát nem okos dolog úgy beállítani mintha nem lenne racionális alapja:
"És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel" (Mt 24,30)
A kommentet pedig azzal zárnám le, hogy nekem eszem ágában sincs meggyőzni téged. És miért? Azért, mert aki kifogásokat keres, az mindig fog találni valamilyen kifogást, a saját maga gyártotta elméletének az igazolására. Éppen ezért a beszélgetést sem kívánom folytatni, mert ilyen szempontból irracionális. A lelkiismereti szabadságot figyelembe véve pedig még a végére mutatnék egy ilyet is:
"Hogyha pedig rossznak látjátok azt, hogy szolgáljatok az Úrnak: válaszszatok magatoknak még ma, a kit szolgáljatok; akár azokat az isteneket, a kiknek a ti atyáitok szolgáltak, a míg túl valának a folyóvizen, akár az Emoreusok isteneit, a kiknek földjén lakoztok: én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk." (Józs 24,15)
nagyon érdekes dolgok amiket írtok. nekem mint hívő kereszténynek (is) feltűnt, hogy az ószövetségi Isten milyen kegyetlen és bosszúálló, állandóan változtatja az elképzelését stb. ezzel szemben Jézus egy teljesen más irányvonalat képvisel őt nem a félelem miatt követik, hanem mert a szeretetre alapoz, és ez lényeges különbség, nekem legalábbis.
nagyon eltérnek a módszereik is az ószövetségi Isten büntet, állandóan haragra gerjed, ezzel szemben Jézus szelíd, nyugodt, és árad belőle a szeretet. végülis meglehet értenünk(és meg is kell) az ószövetségi Isten okait is, Szodoma, Gomorra ahol ha 10 igaz embert talált volna megkímélte volna de csak 3at talált, az özönvíz stb.
érdekes még, hogy az özönvíz nemcsak a nagy monoteista villágvallásokban figyelhető meg hanem nagyon sok politeista vallás is emlékezik rá a judeaizmusnál ősibb vallások is.
az pedig, hogy itt bibliai idézetekkel próbáljátok bizonygatni az igazatokat, a leginkább 2 rabbi vitájára emlékeztet, ami nagyon is helyes és szükséges, hiszen ütköztetnünk kell álláspontjainkat és eljutunk az Igazság felé!
Az Úr legyen veletek!
"az özönvíz nemcsak a nagy monoteista villágvallásokban figyelhető meg hanem nagyon sok politeista vallás is emlékezik rá a judeaizmusnál ősibb vallások is."
Valamint megtalálták a nyomát a piramisokon. Sőt középkori arab történetírók szintén beszámolnak az Özönvízről, és arról hogy az özönvíz előtt az istenek a földön éltek, és tanították az embereket. Volt egy különösen okos köztük (most nem tudom hirtelen a nevét), egy zsidó patriarcha aki szintén szerepel a tórában is, és a bibliában is. Könyvek formályában lediktálták neki az egyetemes tudást, amit ő szeretett volna megmenteni az özönvíztől. Erre a célra építették a piramisokat, és abban rejtették el ezeket a könyveket. Érdekesség hogy valóban találtak a piramisban üregeket, amiket 3 nagy kőajtó zár le. 2-m már átjutottak a 3. állítólag még nem, de titkosították a kutatást. A teljes történetet össze lehet rakni a 3 nagy vallás könyveiből és az arab történetírók írásaiból.
Kedves Kérdező!
Konkrétan mit kell kimagyarazni?
Mi nem stimmel Neked a belinkelt írásban?
S hol van a teljes történet egészben leírva. Mert én szeretném elolvasni.
S hol található arról cikk hogy ilyen kutatásba kezdtek a piramisban vagy piramisokban? Az is érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!