Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Miért van az, hogy a...

Hívők! Miért van az, hogy a hívők között csak olyan van, akit nem bántalmaztak gyerekkorában?

Figyelt kérdés

Ha tényleg van Isten, miért nincs olyan gyerekkorában pl szexuálisan zaklatott ember, aki hisz benne???

vagy akit rendszeresen vertek és aláztak?

Csak azok hívők, akik keveset, vagy egyáltalán nem szenvedtek az életben???

2011. szept. 27. 17:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt honnan gondolod? Ismerek hívőket,akiknek az apja alkoholista volt. Közöttük is sok olyan van,akinek rossz volt a gyerekkora.
2011. szept. 27. 17:27
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Mert pl. sok ember, akit megerőszakol a pap, gyanítom lemond a keresztény isten eme kedves szolgáival való kapcsolatáról, és eléggé könnyen megkérdőjelezi, hogy mifajta végtelen hatalmú lehet, aki hagyja, hogy a nevével ennyire visszaéljenek...

Amúgy meg kérdező, baromságot kérdeztél. Nem ettől függ... Van olyan, aki hívő, dacára, hogy pokoli élete volt, és nagyon sokan nem hívők, és jól élnek. Meg ez közötti milliónyi átmenet.

2011. szept. 27. 17:45
 3/11 habibi ***** válasza:
87%
Ne általánosíts! Engem rendszeresen bántalmaztak, mégis hiszek Istenben, páromnak borzalmakat kellett átélnie, mégis hisz Istenben,unokatestvérem apja alkoholista, mégis hisz Istenben. Soroljak még?
2011. szept. 27. 19:59
 4/11 A kérdező kommentje:
De ha Isten létezik, miért hagyja, hogy ennyi szörnyűség megtörténjen olyan pici ártatlan gyerekekkel, mint pl amilyenek mi is voltunk???
2011. szept. 27. 20:30
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Ezt a kérdést ezerszer feltették már. És azért mert ezeregyedszer is megkérdezzük, a válasz nem változik. Isten elítéli a gyermekbántalmazást. Jézus azt mondta, hogy aki a kicsinyek közül csak egyet is megbotránkoztat, jobb annak ha malomkövet kötnek a nyakába és a kútba vetik. Magyarán szólva ez nem kis bűn.

Sok bántalmazott gyermek hisz Istenben vagy később felnőttként megtér. Azért mert tudja, hogy Isten maga a szeretet és az igazság és ezek a dolgok nélkülözhetetlenek az életben. Pont ezeknek a hiánya okozza az ilyen ocsmány bűnöket.

Az anyagi világban azonban magunkra vagyunk hagyva. Nekünk kell boldogulnunk, hogy a lelkünket felemeljük és befogadjuk Isten fényét. Ez a világ nem arról szól hogy Isten a tenyerén hordoz.

A szenvedés azért van mert-e nélkül nem tudnánk fejlődni, kinyílni az anyagba zuhantság kába állapotából. Nem tudnánk felébredni.

De a szenvedésre kétféle reakció létezik. Önsajnálat, vagy az hogy a szenvedést ugródeszkának használod ahhoz hogy te magad csodákat tégy az életedben.

Freya

2011. szept. 27. 21:30
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Csak azok hívők, akik keveset, vagy egyáltalán nem szenvedtek az életben???"

Vegyük azt a példát, hogyha az állításra egy ellenpéldát találsz, akkor az állítás nem igaz. Itt volt, és lesz még pár.

19 éves vagyok. Egy évvel ezelőttig a pokolban éltem - jobb szót nem tudok rá, de kaptam alkoholista szülőből, pokoli iskolai évekből, fizikai erőszakból bőséggel, és zaklatásból is, nem egyszer undorítóan morbid fordulatokkal. Isten létezését sosem vontam kétségbe, a magam módján mindig hittem benne, és ez az időszak erősített meg a hitben.

2011. szept. 28. 00:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Cáfolni tudom, páromat kiskorában bántották, volt hogy éheztették; engem nagyapám próbált megerőszakolni (egy picit elitta az agyát) és mindketten keresztények vagyunk

21/l

2011. szept. 29. 19:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Jézus nem gyilkosságra buzdít, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyermekbántalmazás olyan bűn, ami a legmélyebb pokolba taszítja az elkövető lelkét. Hogy az milyen, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy még az is jobb lenne az illetőnek ha malomkövet kötnének a nyakába.....

De arról szó sincs hogy ezt meg kellene tenni bárkivel is.

Freya

2011. szept. 30. 21:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Több példát is tudnék hozni arra, hogy olyan emberek fordulnak Istenhez, azaz válnak hívőkké, akiket bántalmaztak gyermekkorukban. Sőt, az ilyen embereknek általában a velük történtek miatt nehéz elfogadni azt, hogy Isten feltétel nélkül szereti őket. Különösen, ha a bántalmazás családon belül történt, mivel ekkor a bántalmazott személyben egy nagyon negatív apakép él, és ezt vetíti ki Istenre is. De idővel, ahogy jobban megismerik Istent, ezek a sebek begyógyulnak. Ez jó hír, nem? :)
2011. okt. 1. 19:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmnek nagyon pokol volt az élete gyerekkorában, éhezéssel, alázással, zaklatással... Mégis kereste Istent már kiskamasz kora óta, és most sem rózsás a helyzete - úszik el a ház a fejük fölött adósságok miatt, mégis kitart. Hogy miért? Mert ha még Istenben sem hinne, mi támpont lenne az életében?

Másik ismerősömet is zaklatták kiskamaszként, ő meg hittantanárnő lett... Gondolom, hisz... :)

Nekem sem volt épp felhőtlen gyerekkorom, bár másokéhoz képest elég jó. Engem (tényleg) csak párszor vertek el kék-zöldre, csak pár évig volt alig pénzünk kajára, és csak pár évig utálták egymást a szüleim, mielőtt elváltak... Mégis hiszek, hittem, és Isten kegyelméből hinni fogok.

Miért hagyja a sok szörnyűséget? Mert szabad akaratot adott az embernek. Ha az ember olyan marha, hogy rosszra használja, ne lepődjön meg a következményein. Isten senkit nem fog arra kényszeríteni, hogy higgyen Benne, meg arra sem, hogy jó legyen, de aki jó, annak örül, és segíti. Nem feltétlen azzal, hogy nem történik semmi rossz többé az életében - lévén a többiek körülötte maradnak ugyanolyanok, mint előtte - de segít megállni a szennyárban.

"Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, s ha tűzben mész, a láng nem éget meg."

2011. okt. 2. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!