Ha Isten létezik akkor miért szenvednek ilyen sokan ártatlanul ebben a világban?
Karlowy!
Bocsánat, nem akarok belefolyni a vitátokba, mivel nem is követtem eddig nyomon. Most az utolsó válaszodba viszont beleolvasva megütötte valami a szemem.:))
A Jelenések könyvében szereplő ajtózörgetés és vacsora.
A gyülekezeteknek szánt levelek az egyház történelmét prófétálják meg. Látszik az idői folyamat egyes elemekből is. Ilyen például az Efézusbelieknek szánt (első) gyülekezetben ez van: "De az megvan benned, hogy a Nikolaiták cselekedeteit gyűlölöd, a melyeket én is gyűlölök."
A (harmadik) pergámumbeli gyülekezetnél már ez szerepel: "Így vannak nálad is, a kik a Nikolaiták tanítását tartják, a mit gyűlölök."
Tehát a cselekedetből tanítás lesz.
Ilyen folyamat figyelhető meg a következőkben is, mikor Krisztus inti a gyülekezetet, hogy el fog jönni:
A Sárdisbeli (ötödik) gyülekezetnél: "elmegyek hozzád, mint a tolvaj, és nem tudod, mely órában megyek hozzád."
A Filadeldiai (hatodik) gyülekezetnél: " Ímé eljövök hamar"
A Laodiczeabeli (hetedik) gyülekezetnél: " Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek"
A vacsora azt jellemzi, mint a nap végén lévő étkezés, közösség Krisztussal, éppígy az utolsó napokról szóló prófécia. Itt a vég idejének szimbóluma jelenik meg, mint közösség Krisztussal, mikor is Krisztus be szeretne jönni hozzánk, nekünk kell megnyitni az ajtót, hogy bejöhessen.
Még egy megjegyzést engedj meg egy előbbi hozzászólásodhoz. Isten mindenkiben jelen van, mivel ő ad életet mindennek.
Bocsánat a kotnyeleskedésért.
Üdv: L
Az emberek bűneit kened Istenre? Megmondta, meghaltok. És azt is megmondta, hogy aki hisz az ő fiában, örök élete van.
A sátán csalárdságait és elhitetéseid is Istenre kened?
Egy galamb sem esik a földre Isten beleegyezése nélkűl. De az áldását adva bármire is nem jelenti azt, hogy ő teszi. Ő nem gyönyörködik a szenvedésben és a halálban. HOsszútűrő, de nem végtelenségig. Ha végtelenségig hosszútűrő lenne, az nem a szeretet lenne. A hosszútűrés viszont nagyon is az. Ha értelmeznéd az igéit, pontosan látnád az egészet. Én ennek megymagyarázásához kevés vagyok...
Olvasd el Jób könyvét, sok mindenre választ kaphatsz...
Üdv: L
Mivel Isten nem a Földön lakik, fent volt a mennyben.
És ne felejtsük el, hogy szellemi , és nem anyagi a világ alapja, azaz vannak angyalok és démonok. Vannnak olyan kilátástalannak tűnő helyzetek, hogy az ember könnyen bedől egy gonosz szellemi sugallatnak, miszerint jobb annak a gyereknek , ha megölik, minthogy szegénységben felnőni. Szerintem anyagi gondjai voltak.
Lehet, hogy munkanélküli volt sok egyéb gonddal, némely ember ilyenkor elhagyja magát, mostanában egyre többen, és hoznak rossz döntéseket.
Az embernek szabad akarata van, megtehet bármit.
Amikor az ember nem ismeri az Istent, nincs reménysége, hogy jobb is lehet majd, vagy megváltoznak a dolgok (Jóra fordulnak).
51/54 L.-Nek
Köszönöm a választ, és hogy foglalkozozol a kérdéssel.
Tetszik amit írsz. Viszont azt írod , hogy Krisztus be szeretne jönni, akkor ez azt jelenti, hogy mégsincs bent mindenkinél. (mert, ha bent vagyok valahol, oda már nem akarok bemenni)
Minden olvasónak.
Én nem vagyok egy nagy tudós, nem vagyok tévedhetetlen,
És nem akarok senkit megsérteni. Általában olyan dolgokat mondok, ami velem megtörtént. Helyre lehet tenni engem is, de néha azt látom, hogy egy-egy állítás helyessége csak egy szó értelmezésén múlik.
Minden jót mindenkinek, jó hogy vagytok!
Sokszor én sem értem Istent, és nem tudom a választ a miértekre...
De van néhány érdekes dolog, amin érdemes elgondolkodni, ezért ajánlom figyelmedbe az alábbi kérdésre érkezett válaszokat:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Ezen felül pedig: nem mindenki veszíti el a hitét a megpróbáltatások közepette, erre két példa:
1. Egy Horatio Spafford nevű férfi akkor írta ezt a dalt, amikor megtudta, hogy 4 leánygyermeke veszett oda egy hajótörésnél:
It Is Well With My Soul http://www.youtube.com/watch?v=MgH8MVL-6ao&feature=autoplay&..
2. A következő film pedig igaz történeten alapszik, az egyik dalt külön is belinkelem:
Dear Mr. God (with Lyrics)
http://www.youtube.com/watch?v=r3l3GPmCrbI&feature=related
A film (Letters to God)/magyar felirattal/:
És rádásul sokan vannak olyanok is, akik pontosan a szenvedések miatt fordulnak (vissza) Isten felé, akár keresztények, akár pl. a zsidók közül is sokan a holokauszt alatt.
Az írásos anyagokhoz jó olvasást, továbbá jó filmnézést. :)
57.)Egyetértek veled:( És ez mélyen érint.
Nem tudom,hogy ez most segíteni fog a kérdezőnek vagy a hitében(ami nincs is és rohadtul felbosszantott.)
-Bocs,ha még csak most írok erre a kérdésre.-
(ezt azért mondom,hogy higgyetek benne és ne az átkozott ördög foglyai legyetek)...lássátok be,hogy isten létezik.Nincs elég magyarázat rá?Az egy DOLOG,hogy nem segít vagyis azt hiszitek,hogy nem segít az ártatlanokon.Pedig BIZONY SEGÍT.Azért halnak meg sokan,hogy rátaláljanak a békére.Az az a Mennyországra.Most ez hülyeség,hogy tovább szenvedjenek az ártatlanok.Nem elég indok rá?1-2 éve kértem istentől,hogy jelenjen meg előttem.Ez persze lehetetlen mivel ő SZELLEM.Egy JÓ SZELLEM.Akár léleknek is mondhatjátok,mert a föld és menny
ÖSSZEKÖTTETÉSBEN van.Meg,ha látnánk őt vele mennénk.(sajnos.)Egy fiú nem rég jósolt nekem..Az őrangyalom beszélt hozzá.Legalábbis ezt mondta nekem és én megbízok benne.Azért TUDOM,hogy igazat mondott,mert amit nekem leírt az mind LEGBELÜL az én érzéseim alapján IGAZAK voltak.És egy nagyon jó imát adott nekem.Akinek rossz álmai vannak priviben szívesen leírom az imát.Bár ez nem 1 perc alatt hatott.Hanem 2-3 napba.Ez természetes,mert ahhoz meg kell bízni az őrangyalodban.
Most tegyük fel Jézust.A földre szállt istent.Erről sajnos nem sokat olvastam,hanem TANULTAM.A szóbeszédek ugye nem 100%-os.De én hiszek benne.Nem csoda,hogy amit kérek Jézustól az az istentől,mert egy személyből áll,csak Jézus a fiú Isten az apa.:)És ki ne hagyjam,a Szentéleket.Nem csoda,hogy amit kérek Jézustól az az istentől-itt tartottam-,hogy folyton folyvást beteljesül..
Sokkal jobban járnátok,ha hinnétek benne.
Ja és még valami.Mindenki a Mennyországba juthat:) Mivel istennek HATALMAS a szeretete.És MINDENKINEK megbocsájt.Legyen az bárki.Kivéve az ördög cimboráit,
erről nem mesélek részletesebben.A tisztító hülyeség az meg KITALÁCIÓ.Életemben nem hallottam erről még.Még a dédim él,de semmi.Ezt egy őrült találta ki,hogy majd megtisztul ott.MÁR ELEVE MEGTISZTUL AMIKOR ISTENNEL TALÁLKOZIK,EMBER!Csak egy szóval kell kérni:) Vagyis azt hiszem.
Röviden ennyi.És remélem a mennyben találkozunk 50-70 év múlva.Ja és tennék ide egy képet:)
Szerintem,vagyis biztosra veszem,hogy történt már ilyen eseményetek.És látom meg is kaptátok.,,Isten nem ver bottal,de attól még fáj."
Legyetek jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!