Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik akkor miért...

Ha Isten létezik akkor miért szenvednek ilyen sokan ártatlanul ebben a világban?

Figyelt kérdés
Erre a mi a magyarázat?Gyerekek halnak éhen,válnak erőszak áldozatává,lesznek betegek és halnak meg ebben.De miért????
2011. nov. 15. 12:56
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
36%

17:05

Tessék? :D

Én nem vallom magam kereszténynek, sem buddhistának, sem semminek, talán mondhatjuk, hogy deista vagyok, nekem isten személye eléggé "elvont".. Hogy jött ide a Biblia meg az értelmezése?

2011. nov. 15. 18:21
 32/60 anonim ***** válasza:
22%

Jól kezdted a kérdésedet "Ha Isten létezik...". Szerintem ha létezne meg is mutatná magát, hiszen 6 milliárd ember imádkozik hozzá és várja a megváltást a halála után.

A Bibliával történő "magyarázás" pedig pontatlan, hiszen az eredetihez képest többször lefordították más nyelvekre és ki is hagytak belőle részeket (ezek mind hiba lehetőségek). Látod az itt válaszolók között is megtalálod, hogy azt "nem úgy kell érteni", vagy az "szimbolikus" kifejezéseket.

A gyerekek (és felnőttek) betegségére és halálára az öröklődés és az "útközben" felszedett "nyavaják" adhatnak magyarázatot. Az éhezés és az erőszak az emberi kapzsiságra vezethető vissza. Az Isten ebben csak annyira "bűnös", hogy a teremtésnél az emberbe beiktatta a szabad akaratot és mindjárt adott hozzá "féket" is, hogy meg tudja büntetni.

Nézd meg a Bibliában az Ábrahámig élt embereket, mind 700 - 900 év körül éltek. Aztán azt mondta, hogy nem maradjon az isteni lélek örökké az emberben, hanem legyen életének hossza 120 esztendő. Miért csökkentette le?

Szerintem: az élet célja a halál, az nyer aki a leglassabban ér célba. De lehetséges más magyarázat is, amit az Isten nem osztott meg velünk.

2011. nov. 15. 19:51
 33/60 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, abból az alap tévedésből indulsz ki hogy csak az itt eltöltött idő áll a rendelkezésünkre, és ha ez nem boldog, akkor ugyebár hol van Isten, stb. De mi van akkor, ha örök életű lelked van? Mi akkor az örökkévalósághoz képest egyetlen kis földi életszakasz? Semmi. Olyan mint a fogorvosi székben eltöltött szükségszerűen kellemetlen fél óra. Akkor örökkévalóságnak tűnik, egyébként már két nap múlva eszedbe sem jut.

Ha van örökkévaló Isten és az embernek is van örökkévaló lelke, akkor a földi élet olyan, mint egy gyakorló pálya. Csak a szenvedés visz előre. El sem hinnéd, milyen sok szenvedő, beteg ember hisz és talál megnyugvást Istenben. és milyen sok boldog ember, akinek mindene megvan,ateista. Mert nincs szüksége Istenre.

Persze, ha látjuk a fájdalmat a világban, szeretünk könnybe lábadó szemmel panaszkodni: hol van ilyenkor Isten? A válasz: mindenhol. A szívedben például. Te mit csinálsz, hogy jobb legyen a világ? A magad szerepével foglalkozz, légy hálás, ha nem szenvedsz, és segíts másokon. Gyerekek halnak éhen, szól a szomorú hegedűszó. Te például mit teszel azért, hogy gyerekek ne haljanak éhen? Ha az emberek úgy élnének, ahogy Jézus vagy Buddha meghagyta nekik, minimális szenvedés volna, mert mindenki törődne a másikkal. Senki nem kerülne az utcára, mindenkinek lenne hasznos elfoglaltsága. Nem volna korrupció, lopás, gyilkosság. De szép volna. Isten már megtette a magáét a szabad akarat megsértése nélkül: megmutatta hogyan éljünk. Most rajtunk a sor. Nem ér panaszkodni a nézőtérről, vegyél részt a meccsben!

Freya

2011. nov. 15. 20:32
 34/60 anonim ***** válasza:

Kowalsky már válaszolt:

Lehet, hogy a kígyó szúrta el tényleg

Azzal az átkozott alma-trükkel

Vagy lehet, hogy csak Ádám volt papucsférj, és nem figyelt arra Éva mikor bliccel

Vagy lehet, hogy csak én vagyok egyszerű,

Hogy az okot inkább magamban látva

Hogy hogy kerültem a Földre, minek fognám másra?

Hogy mitől van az egyik egy egérlyukban, miközben New Yorkban a palota szépül

És miért van a szépség, ha valakitől Quasimodo is halálra rémül

Vagy lehet, hogy én vagyok a vak, hogy az okot mindig magunkban látva

Hogy miért kerültünk a bajba, minek fognád másra?

Refr.:

Mert valahogy minden összeáll

Az Isten mindent jól csinál

Mindent úgy, ahogy kéne

Mindenkit úgy ahogy kérte

Mert végül minden célba ér

A sor végén a rím megél

Mindig úgy ahogy kéne,

Mindenki kap ahogy kérte majd

Mindent úgy, ahogy kéne

A sor végén a rím megél

Mindig úgy ahogy kéne,

Mindenki kap ahogy kérte

És miért él az egyik majd 120 évet

Ha a másiknak a szülőágy a végzet

Vagy mitől korog Keleten az egyik gyomra

Ha így élünk Nyugaton

Majd szólj ha érted

Vagy lehet, hogy csak én vagyok egyszerű, hogy az okot átlátszónak érzem

Hogy mi itt a kérdés

Én nem is értem

Hogy miért bukik mindig meg minden elnök

Ha azzal kezdi mind, hogy ők majd tudják

Hogy miért akar vezetni jónéhány, miközben nem hogy mást, magukat se látják

De tudom, hogy én vagyok a vak,

Hogy az okot egyszerűen látom

A film meg forog

Olyan, mint a péntek 13

Refr.:

Mindent úgy, ahogy kéne

A sor végén a rím megél

Mindig úgy ahogy kéne,

Mindent úgy, ahogy kéne

A sor végén a rím megél

Mindig úgy ahogy kéne,

Mindenki kap ahogy kérte

Minden olyan ahogy te és én akartam

Ilyen egyszerű ez

Olyan úgy ahogy van

Senki nem fizet hidd el soha helyettünk

Semmi nem a miénk

Jövünk és megyünk

Ilyen egyszerű minden, mint egy pofon

Refr.:

Mindent úgy, ahogy kéne

A sor végén a rím megél

Mindig úgy ahogy kéne,

Mindent úgy, ahogy kéne

A sor végén a rím megél

Mindig úgy ahogy kéne,

Mindenki kap ahogy kérte

Emellett szabad akaratot adott az Isten.

Ja és ajánlom a Minden6ó című nagyon jó Jim Carrey filmet... tanulságos....

2011. nov. 17. 18:04
 35/60 anonim ***** válasza:
Nem értem én sem, hogy hogy jön ide az, hogy az emberek okozzák a szenvedést. Aki mondjuk testi fogyatékos, a maradék végtagját elveszti egy balesetben, plusz még gyógyíthatatlan betegséggel és állandó fájdalmakkal él és aztán egy földrengésben mondjuk ráomlik a háza és a családja meghal, annak próbálja valaki elmagyarázni, hogy Isten van. És ha van, akkor miért teszi ezt vele? Létezik a szenvedésnek az a pontja/foka, ahol elgondolkozik az ember, hogy hányadán áll a hittel.
2011. nov. 17. 18:49
 36/60 anonim ***** válasza:
75%

#36 – ez egész egyszerűen ez nem így van.

Azon is el kellene gondolkodni, hogy mindig a nem hívők, tehát akik nem hiszik Istent, azok okolják a szenvedésért: kb, zanzásítva ilyen logikával: Isten nincs, de gonosz.

Ez a „de miért hagyjaaa” is tipikus vád, azoktól, akik nem hisznek a létezésében.

A rossz az emberek miatt van, a szenvedés – a bűn miatt jött a gyönyörű tökéletesen megteremtett kozmoszba, és abban Isten képmására teremtett emberbe.

volt itt is ( tapasztalatból is ismerünk ilyeneket) olyan kérdés: le is írta, minden rendben van, egészséges, szép család, szerető férj, apa gyönyörű gyerek, munka, pénz is van, amennyi kell - és szenved, boldogtalan. És nagyon nagy tragédiákat hordozó emberek: Istent szeretik, és ez segít elviselni a szenvedés, és ez segít a szenvedésen túljutni is számára.

Miért? amit 'Freya #34’ nagyon szépen írt, azért.

„Isten szemében a mindenség vagyok ”

-énekli Tony Mendelez, aki nemlétező karjával átöleli a nem létező Istent, teheti ezt azért,

mert Isten nem [egy]létező, hanem a Lét –

http://www.youtube.com/watch?v=SgE97_CfOJ4

2011. nov. 17. 21:49
 37/60 anonim ***** válasza:

"...Istent okoltam, azért mert tönkre tette az életem. De akkor tudatosult bennem: Nem haragudhatok Istenre, úgy hogy közben nem hiszek a mennyországban. Ez így nem megy..."

/Dr. House 1.évad 5. rész 00:36:15-00:36:30/

Elégé idevág szerintem.

2011. nov. 18. 23:43
 38/60 anonim ***** válasza:
100%

# 35/38 tegnap 18:04-nak

Jób pont ilyen volt, mégsem veszítette el a hitét...

2011. nov. 18. 23:44
 39/60 anonim ***** válasza:
25.000-szer volt ilyen kérdés.Tovább...
2011. nov. 21. 01:38
 40/60 anonim ***** válasza:
Ők biztos nem hittek eléggé.....
2011. nov. 21. 19:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!