Ha Isten létezik akkor miért szenvednek ilyen sokan ártatlanul ebben a világban?
17:05
Tessék? :D
Én nem vallom magam kereszténynek, sem buddhistának, sem semminek, talán mondhatjuk, hogy deista vagyok, nekem isten személye eléggé "elvont".. Hogy jött ide a Biblia meg az értelmezése?
Jól kezdted a kérdésedet "Ha Isten létezik...". Szerintem ha létezne meg is mutatná magát, hiszen 6 milliárd ember imádkozik hozzá és várja a megváltást a halála után.
A Bibliával történő "magyarázás" pedig pontatlan, hiszen az eredetihez képest többször lefordították más nyelvekre és ki is hagytak belőle részeket (ezek mind hiba lehetőségek). Látod az itt válaszolók között is megtalálod, hogy azt "nem úgy kell érteni", vagy az "szimbolikus" kifejezéseket.
A gyerekek (és felnőttek) betegségére és halálára az öröklődés és az "útközben" felszedett "nyavaják" adhatnak magyarázatot. Az éhezés és az erőszak az emberi kapzsiságra vezethető vissza. Az Isten ebben csak annyira "bűnös", hogy a teremtésnél az emberbe beiktatta a szabad akaratot és mindjárt adott hozzá "féket" is, hogy meg tudja büntetni.
Nézd meg a Bibliában az Ábrahámig élt embereket, mind 700 - 900 év körül éltek. Aztán azt mondta, hogy nem maradjon az isteni lélek örökké az emberben, hanem legyen életének hossza 120 esztendő. Miért csökkentette le?
Szerintem: az élet célja a halál, az nyer aki a leglassabban ér célba. De lehetséges más magyarázat is, amit az Isten nem osztott meg velünk.
Kérdező, abból az alap tévedésből indulsz ki hogy csak az itt eltöltött idő áll a rendelkezésünkre, és ha ez nem boldog, akkor ugyebár hol van Isten, stb. De mi van akkor, ha örök életű lelked van? Mi akkor az örökkévalósághoz képest egyetlen kis földi életszakasz? Semmi. Olyan mint a fogorvosi székben eltöltött szükségszerűen kellemetlen fél óra. Akkor örökkévalóságnak tűnik, egyébként már két nap múlva eszedbe sem jut.
Ha van örökkévaló Isten és az embernek is van örökkévaló lelke, akkor a földi élet olyan, mint egy gyakorló pálya. Csak a szenvedés visz előre. El sem hinnéd, milyen sok szenvedő, beteg ember hisz és talál megnyugvást Istenben. és milyen sok boldog ember, akinek mindene megvan,ateista. Mert nincs szüksége Istenre.
Persze, ha látjuk a fájdalmat a világban, szeretünk könnybe lábadó szemmel panaszkodni: hol van ilyenkor Isten? A válasz: mindenhol. A szívedben például. Te mit csinálsz, hogy jobb legyen a világ? A magad szerepével foglalkozz, légy hálás, ha nem szenvedsz, és segíts másokon. Gyerekek halnak éhen, szól a szomorú hegedűszó. Te például mit teszel azért, hogy gyerekek ne haljanak éhen? Ha az emberek úgy élnének, ahogy Jézus vagy Buddha meghagyta nekik, minimális szenvedés volna, mert mindenki törődne a másikkal. Senki nem kerülne az utcára, mindenkinek lenne hasznos elfoglaltsága. Nem volna korrupció, lopás, gyilkosság. De szép volna. Isten már megtette a magáét a szabad akarat megsértése nélkül: megmutatta hogyan éljünk. Most rajtunk a sor. Nem ér panaszkodni a nézőtérről, vegyél részt a meccsben!
Freya
Kowalsky már válaszolt:
Lehet, hogy a kígyó szúrta el tényleg
Azzal az átkozott alma-trükkel
Vagy lehet, hogy csak Ádám volt papucsférj, és nem figyelt arra Éva mikor bliccel
Vagy lehet, hogy csak én vagyok egyszerű,
Hogy az okot inkább magamban látva
Hogy hogy kerültem a Földre, minek fognám másra?
Hogy mitől van az egyik egy egérlyukban, miközben New Yorkban a palota szépül
És miért van a szépség, ha valakitől Quasimodo is halálra rémül
Vagy lehet, hogy én vagyok a vak, hogy az okot mindig magunkban látva
Hogy miért kerültünk a bajba, minek fognád másra?
Refr.:
Mert valahogy minden összeáll
Az Isten mindent jól csinál
Mindent úgy, ahogy kéne
Mindenkit úgy ahogy kérte
Mert végül minden célba ér
A sor végén a rím megél
Mindig úgy ahogy kéne,
Mindenki kap ahogy kérte majd
Mindent úgy, ahogy kéne
A sor végén a rím megél
Mindig úgy ahogy kéne,
Mindenki kap ahogy kérte
És miért él az egyik majd 120 évet
Ha a másiknak a szülőágy a végzet
Vagy mitől korog Keleten az egyik gyomra
Ha így élünk Nyugaton
Majd szólj ha érted
Vagy lehet, hogy csak én vagyok egyszerű, hogy az okot átlátszónak érzem
Hogy mi itt a kérdés
Én nem is értem
Hogy miért bukik mindig meg minden elnök
Ha azzal kezdi mind, hogy ők majd tudják
Hogy miért akar vezetni jónéhány, miközben nem hogy mást, magukat se látják
De tudom, hogy én vagyok a vak,
Hogy az okot egyszerűen látom
A film meg forog
Olyan, mint a péntek 13
Refr.:
Mindent úgy, ahogy kéne
A sor végén a rím megél
Mindig úgy ahogy kéne,
Mindent úgy, ahogy kéne
A sor végén a rím megél
Mindig úgy ahogy kéne,
Mindenki kap ahogy kérte
Minden olyan ahogy te és én akartam
Ilyen egyszerű ez
Olyan úgy ahogy van
Senki nem fizet hidd el soha helyettünk
Semmi nem a miénk
Jövünk és megyünk
Ilyen egyszerű minden, mint egy pofon
Refr.:
Mindent úgy, ahogy kéne
A sor végén a rím megél
Mindig úgy ahogy kéne,
Mindent úgy, ahogy kéne
A sor végén a rím megél
Mindig úgy ahogy kéne,
Mindenki kap ahogy kérte
Emellett szabad akaratot adott az Isten.
Ja és ajánlom a Minden6ó című nagyon jó Jim Carrey filmet... tanulságos....
#36 – ez egész egyszerűen ez nem így van.
Azon is el kellene gondolkodni, hogy mindig a nem hívők, tehát akik nem hiszik Istent, azok okolják a szenvedésért: kb, zanzásítva ilyen logikával: Isten nincs, de gonosz.
Ez a „de miért hagyjaaa” is tipikus vád, azoktól, akik nem hisznek a létezésében.
A rossz az emberek miatt van, a szenvedés – a bűn miatt jött a gyönyörű tökéletesen megteremtett kozmoszba, és abban Isten képmására teremtett emberbe.
volt itt is ( tapasztalatból is ismerünk ilyeneket) olyan kérdés: le is írta, minden rendben van, egészséges, szép család, szerető férj, apa gyönyörű gyerek, munka, pénz is van, amennyi kell - és szenved, boldogtalan. És nagyon nagy tragédiákat hordozó emberek: Istent szeretik, és ez segít elviselni a szenvedés, és ez segít a szenvedésen túljutni is számára.
Miért? amit 'Freya #34’ nagyon szépen írt, azért.
„Isten szemében a mindenség vagyok ”
-énekli Tony Mendelez, aki nemlétező karjával átöleli a nem létező Istent, teheti ezt azért,
mert Isten nem [egy]létező, hanem a Lét –
"...Istent okoltam, azért mert tönkre tette az életem. De akkor tudatosult bennem: Nem haragudhatok Istenre, úgy hogy közben nem hiszek a mennyországban. Ez így nem megy..."
/Dr. House 1.évad 5. rész 00:36:15-00:36:30/
Elégé idevág szerintem.
# 35/38 tegnap 18:04-nak
Jób pont ilyen volt, mégsem veszítette el a hitét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!