Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a Biblia azt írni hogy...

Ha a Biblia azt írni hogy napfogyatkozáskor add Istennek legkisebb gyermeked (öld meg) megtennéd?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdem mert szinte néhány ember csak arra tud támaszkodni mintha saját akarata nem is lenne, Egyébként tudom, hogy nincs benne. És ne azt írjátok, hogy ilyet isten úgyse tenne mert, Káin-t és megkérte erre.
2011. okt. 27. 09:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Nem bántasz meg, de akkor melyikről? A Káiniról?:)))
2011. okt. 29. 00:00
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha a Biblia azt parancsolná, hogy öld meg a gyermeked, természetesen nem tennék meg, mert a Biblia akkor kerül elő, amikor olyat kell alátámasztani, amit egyébként is tennének. Ezért van az, hogy az már elavult, hogy kendőt kell viselni a fejeden a templomban, de ha a melegeket akarod utálni, akkor előáshatsz rá egy évezredekkel korábbi okot.
2011. okt. 29. 00:15
 23/28 anonim ***** válasza:

"Ha a Biblia azt írni"

A bibliába nem ír ilyet hogy öljük meg a gyerekünket...

"Káin-t és megkérte erre."

ez vicces volt ténleg jót nevettem:)

2011. okt. 29. 14:14
 24/28 anonim ***** válasza:
63%

Kedves kérdező, mint az a válaszokból (és a Bibliából is) kiderül, Káint Isten soha nem kérte meg semmi ilyesmire. Ábrahámot kérte meg, ezért írtak erről.

Ami a "meg van írva" típusú keresztény válaszokat illeti, a következő a helyzet.

A keresztény vallás Krisztus követése. Azért terjedt el, mert Krisztus a szeretetet és a megbocsátást tette első helyre és az emberi élet értékét kiemelte. Ezért hisznek a keresztények, ezért olvassák az ószövetséget is mit a teljes szentírás részét. Nem azért mert eleve agymosottak, és ha a Biblia azt írná, megtennék, hanem azért hisznek a Bibliának mert nem kér ilyet és ez nagy különbség!

Még egy gondolat: ha nem hiszel Istenben, abortusz címén nyugodtan "feláldozhatod" a gyermekedet a saját kényelmednek a mai jogrendszer állása szerint. Ilyenkor az ateista nyilván nem a Bibliára hivatkozik, hanem emberi jogokra. (A sajátjára nem a magzatéra.) Tehát ez a világ van olyan brutális, mint az volt.

Tisztelettel,

Freya

2011. okt. 29. 20:39
 25/28 anonim ***** válasza:
Látom törölték a válaszomat, mind1 újra leírom :) : tehát nem, nem tennék ilyet, mert ez egy gerinctelen kérés, akkor már inkább rohadok a pokolban és elég nagy szégyen, hogy Ábrahámot is megkérte rá . Egyébként szerintem Istennek nem kell bizonygatni ,hogy mennyire szeretem, meg imádom, elég hatalmas ő ahhoz, hogy tudja, nem?
2011. okt. 29. 21:10
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ábrahámot nem azért kérte meg, hogy bizonygassa hanem hogy megmutassa neki, hogy mennyiben más ő a bálványimádó népek hamis isteneitől, akinek véráldozatot kellett bemutatni. És így mutatta meg.
2011. okt. 29. 21:15
 27/28 anonim ***** válasza:
Az elozo szolt igazat. Abban a korban a kulonbozo pogany vallasok koreben mindennapos volt az emberaldozat. Az Abraham-Izsak tortenet pont ezzel fordul szembe. A zsido vallas (es igy a kereszteny is) TILTJA az emberaldozatot.
2011. okt. 30. 08:24
 28/28 anonim ***** válasza:
Meg sem gondolnám ,mert tudom hogy ő a szeretet istene és nem kérhet tölem ilyent, csak az Ördög indíthat efféle istentöl elidegenedett cselekedetekre
2014. nov. 28. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!