Ha a Biblia azt írni hogy napfogyatkozáskor add Istennek legkisebb gyermeked (öld meg) megtennéd?
Akár lehetne egy köszönöm is, hogy miért?
Ezt mondta az Úr, miután látta Ábrahám hitét, miképpen bízott az Úrban.
" És megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei, mivelhogy engedtél az én beszédemnek."
A te magodban. Nem a te magjaidban. Itt Krisztusról szólt, az ő áldozatáról, megváltásáról.
Mellékesen nem egészen úgy ment fel a hegyre, hogy ha törik ha szakad, bizony megöli Izsákot. Ábrahám ezt mondta a fiának, miközben mentek:
"Az Isten majd gondoskodik az égő áldozatra való bárányról, fiam; és mennek vala ketten együtt."
De igen, hitt az Úrnak, és ha az Úr azt mondta, hogy ezt tegye, akkor meg is teszi. De szép lenne, ha ma is sok ilyen Ábrahám lenne közöttünk...
Üdv: L
"Az a baj, hogy ennél a kérdésnél gondolkozni kell és nem lehet becopyzni egy részt a Bibliából?"
én sose csináltam olyat, sőt nagyon idegesítenek itt a vallásfanatikusok. de ez a kérdés egyértelműen csak provokáció.
Kedves Kérdező !
A tévedés helyreigazítása nem kioktatás, nem voltam veled fölényes azért írtam többet mert szerettem volna, hogy tisztán láss mi az üzenete ennek a történetnek.
Shalom
Egy érthetőbb fordítás ugyanerről
2Ha Ábrahám a tettei alapján lett
volna elfogadható Isten számára, akkor dicsekedhetne. De Isten előtt nincs
mivel dicsekedjen! 3Nézzük csak, mit mond erről az Írás*: „Ábrahám hitt
Istenben, Isten pedig elfogadta Ábrahám hitét. Így lett Ábrahám Isten
számára elfogadható.”*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!