Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a Biblia azt írni hogy...

Ha a Biblia azt írni hogy napfogyatkozáskor add Istennek legkisebb gyermeked (öld meg) megtennéd?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdem mert szinte néhány ember csak arra tud támaszkodni mintha saját akarata nem is lenne, Egyébként tudom, hogy nincs benne. És ne azt írjátok, hogy ilyet isten úgyse tenne mert, Káin-t és megkérte erre.
2011. okt. 27. 09:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
43%

Akár lehetne egy köszönöm is, hogy miért?

Ezt mondta az Úr, miután látta Ábrahám hitét, miképpen bízott az Úrban.

" És megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei, mivelhogy engedtél az én beszédemnek."

A te magodban. Nem a te magjaidban. Itt Krisztusról szólt, az ő áldozatáról, megváltásáról.

Mellékesen nem egészen úgy ment fel a hegyre, hogy ha törik ha szakad, bizony megöli Izsákot. Ábrahám ezt mondta a fiának, miközben mentek:

"Az Isten majd gondoskodik az égő áldozatra való bárányról, fiam; és mennek vala ketten együtt."

De igen, hitt az Úrnak, és ha az Úr azt mondta, hogy ezt tegye, akkor meg is teszi. De szép lenne, ha ma is sok ilyen Ábrahám lenne közöttünk...

Üdv: L

2011. okt. 27. 15:54
 12/28 anonim ***** válasza:
Úgy érted Ábrahám abban bízott, hogy Isten a fia helyett mégis bárányt áldoz fel? Ábrahám azért ment bele ebbe a játékba, mert félt Istentől? (Istenfélő volt? nem szeretem ezt a szót). Ábrahám azért fogadta el Istent mert úgy érezte hatalmasabb nála? Érdekes, hogy az Ószövetségbe Isten utasít, parancsol és tesztel, Jézus viszont tanít.
2011. okt. 27. 16:24
 13/28 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy ennél a kérdésnél gondolkozni kell és nem lehet becopyzni egy részt a Bibliából?"

én sose csináltam olyat, sőt nagyon idegesítenek itt a vallásfanatikusok. de ez a kérdés egyértelműen csak provokáció.

2011. okt. 27. 16:45
 14/28 anonim ***** válasza:
Én nem tartom provokációnak. A vallás fanatikusok engem azért nem idegesítenek, mert nagyon felkészültek Bibliából és általában korrekten válaszolnak. Ennél a kérdésnél engem igazából Ábrahám és Isten viszonya érdekel. Ábrahámnak az jelentette Istent aki nála hatalmasabb volt és természetfelettinek gondolt? Ez a történet már gyerekként sem tetszett. Akkor is voltak kérdéseim, de hamar lenyomtak. Isten "gondolkodásmódja" és a Biblia néha rafinált és emberszerű. Az Ószövetség nem sokba különbözik egy bálványimádó vallástól. A kereszténység nyilvánvaló értékeket közvetít pl: Jézus tanításai stb., ezért kellene egy eszmében hinni és nem "személyekben", így nem hibázhatunk akkorát:)
2011. okt. 27. 17:42
 15/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező !

A tévedés helyreigazítása nem kioktatás, nem voltam veled fölényes azért írtam többet mert szerettem volna, hogy tisztán láss mi az üzenete ennek a történetnek.

Shalom

2011. okt. 27. 18:52
 16/28 anonim ***** válasza:
Egyébként jó a 13:57-es Biblia magyarázat, tényleg a legtöbbet/legjobbat hozza ki ebből a történetből. Arra részre gondolok, hogy Isten és Ábrahám kapcsolata között ne legyen semmi, azaz feltétlen bizalomról. Nem egyenrangú felek közötti feltétlen bizalom kialakítására ez elég jó módszer: meg mutatom, hogy el tudnám venni ami számodra a legfontosabb, de nem teszem, mert kegyes vagyok. A másik részről Ábrahám motivációja nem biztos, hogy egyértelmű, mivel leegyszerűsítve: mit tehetett volna.
2011. okt. 27. 20:13
 17/28 anonim ***** válasza:
57%
Miért kellet Istennek próbára tennie Ábrahámot, ha úgyis tudta, hogy elég erős a hite? Hiszen nyilván tudta, hogy elég nagy a hite, elvégre mindentudó.
2011. okt. 27. 22:55
 18/28 eric_one ***** válasza:
Mert ha Ábrahám cselekedetekből igazult meg, van mivel dicsekedjék, de nem az Isten előtt.Mert mit mond az írás: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttaték az ő néki igazságul.
2011. okt. 28. 20:18
 19/28 eric_one ***** válasza:

Egy érthetőbb fordítás ugyanerről

2Ha Ábrahám a tettei alapján lett

volna elfogadható Isten számára, akkor dicsekedhetne. De Isten előtt nincs

mivel dicsekedjen! 3Nézzük csak, mit mond erről az Írás*: „Ábrahám hitt

Istenben, Isten pedig elfogadta Ábrahám hitét. Így lett Ábrahám Isten

számára elfogadható.”*

2011. okt. 28. 20:19
 20/28 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkit megbántani de nem az Ábrahámos történetről kérdeztem.
2011. okt. 28. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!