Hogyan lehet bebizonyítani hogy Isten nem létezik? Másképp: van bizonyíték ami cáfolná Isten létét?
A világegyetemben káosz uralkodik. A fizika törvényei szerint történik minden, de aki ezt rendnek látja az egy rohadtul fura ember.
A házunkban viszont elég nagy a rend, ettől még nem leszek isten. Ez az érv elég gyenge lábakon áll, ennyi erővel nincs isten, mert az ég kék.
A világmindenségben a káosz csak látszólagos: valójában törvények hatnak át mindent: egy cunami vagy egy vulkánkitörés az brutális, de nem kaotikus. az más napra tartozik hogy megsemesít egy csomó dolgot, és nem tudjuk kiszámítani.
De: vannak e élőlények a világon? vannak e bennük rendszerek? van e az élőlényeknek értelmi képességük?
A válasz: igen.
Az élőlények érzékszerveikkel információt gyüjtenek a világból, ezeket raktározzák, rendszerezik, és ezek alapján válasz reakciót hajtanak végre a fenmaradásuk érdekében.
A fejletebb élőlények képesek elmorfondírozni hogy mit is csináljanak, az ember meg úgy általába is képes morfondírozni arról hogy mi is van a világba.
Ez azért több mint fizikai törvények. A fizikai törvényeknek szellemi mozgatója van.
A szobáddal kapcsolatban: Gondolom hogy rendet raktál azért van rend. a világban is azért van rend mert valaki így akarta hogy legyen.
Hogy is nevezzük azt aki a világmindenséget a benne levő élettel, értelemmel létre hozta?
izidorkata
Ezek mind csak szavak. Semmi bizonyíték, azért hiszed, mert el akarod hinni.
izidorkata
Kérlek olvasd újra az első oldalon található válaszomat.
valahol olvastam hogy a bűvös kockát minden terv nélkül tekergetnénk akkor is előbb utóbb kirakódna: 150 miliárd év alatt egyszer sikerülne.
az ősrobbanás 15 miliárd éve volt. Szóval enyi idő alatt még egy bűvös kockát sem lehet kirakni.
és egy hízósertés ( bűvös koca) még a bűvös kockától is bonyolultabb. kicsit másképp fogalmazom meg a kérdést: miért gondolják egyesek azt hogy a természetnek (füzisz-nek) nem volt egy természetes oka? Isten a természet okozója létrehozója, megformálója. Azt nem tudom hogy természetfeletti, meg mit is jelent az hogy természetfeletti. Szerintem minden ami van az a természet része, a piócától az emberi társadalmon és nyelveken át pl.Petőfi Welsi bárdok című verséig.
megismétlem a kérdést:
miért gondolják egyesek azt hogy a természetnek (füzisz-nek) nem volt egy természetes oka?
"valahol olvastam hogy a bűvös kockát minden terv nélkül tekergetnénk akkor is előbb utóbb kirakódna: 150 miliárd év alatt egyszer sikerülne."
Ez egészen jó példa volna, ha nem lenne szar példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!