Hogyan lehet bebizonyítani hogy Isten nem létezik? Másképp: van bizonyíték ami cáfolná Isten létét?
szerintem sok hívő csak azért tartja magát hívőnek mert azt akarja látni hogy a világban a jóságé, a szereteté a végső szó.
Ha nincs Isten úgy gondolják akkor is jobb úgy csinálni mintha lenne és lenne érteleme a létnek.
De most nem a vallások mibenlétéről van kérdésem, hanem arról hogy elképzelhető e hogy a világban jelen levő szervezetség, értelem, tudat elképzelhető e annélkül hogy valaki tudatossan meg ne tervezte volna?
Szerintem teljessen logikátlan, és értelmetlen azt föltételezni hogy a világmindenség alkotó nélkül jött volna létre.
Az alkotóról mindenesetre a következő téves gondolatok vannak:
csak szellemi élete van,
a szép dolgokat akarja a csúnya dolgokat meg metűri
ezen a kettőn kívül biztos van még sok tévképzet.
Nincs egészen igazad: Isten létét bizonyítja a világmindenségben rejlő rend, harmónia, az élőlények, de az élettelen világ felépítése.
Ugyanis a világmindenség: FEL VAN ÉPÍTVE.-persze az építettség, és tervezetség emberi fogalmak, ugyanúgy mint a nagyság, hatalom, értelem. Ezek csak tükröződései az Isteni lét tulajdonságainak.
Tehát teljesen ésszerű úgy gondolni hogy a világmindenség létrejöttének egy okozója van aki személy és megtudta teremteni a világot.
Isten létének elismeréséhez elég az értelem, nem kell hit.
Hitre azonban szükség van, és sajnos nekem is nagyon gyenge hitem van: képtelen vagy csak alig tudok hinni abba hogy Isten jó. Próbálom megérteni hogy Isten az miért lenne a szeretet, de én inkább a közönyt látom.
Egyedül az vígasztal hogy az emberek és főleg Jézus valóban szép példáit tudják adni a szeretetnek.
Úgyhogy én Istennek a létében biztos vagyok, de hinni: Jézusban és azokban az embereknek tudok hinni akik úgy élnek, úgy cselekszenek mint ő.
A kiírt kérdésem az volt egyébként hogy van e valami logikai érv ami Isten nélkül tudná magyarázni az Univerzum létrejötétt, és létezését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!