Homoszexuálisok — egyenlők Isten előtt?
Olvastam egy vallásos cikket amiben a pap, azt állítja, hogy a meglévő, homoszexualitást tiltó törvények tudatlanságon és előítéleten alapulnak,majd kijelentette: „Álláspontunkat mindenekelőtt azzal kívánjuk alátámasztani, hogy Isten előtt minden ember egyenlő, ennélfogva a törvény előtt is egyenlőnek kell lenniük. Hisszük, hogy a homoszexuális személy semmivel sem több vagy kevesebb ember, mint a heteroszexuális egyén.”
Szerintetek is így van?
Nem is értem a nehézséget... :)
1. A törvény előtti egyenlőség nem azt jelenti (sem embereknél, sem Istennél), hogy ugyanazért a cselekedetért mindenki ugyanazt a büntetést kapja. Ez ugyan igazságos lenne, de nem méltányos.
Isten igazságos, de méltányos is. A Bibliában több helyen szerepel ez, és a "méltányos" előfordulásai többnyire az "igazságos"-sal együtt szerepelnek. Mit jelent ez?
Például az teljesen igazságos, ha két gyerek között egyenlően osztok el egy süteményt. De ha a két gyerek közül az egyik jó körülmények között él, a másik meg éhezik, akkor célszerű figyelembe venni az elosztáskor a méltányosságot is, és az éhező gyereknek többet adni belőle.
A cselekedetek megítélésénél pedig azt jelenti az igazságos, de méltányos ítélkezés, hogy másképp ítéltetik meg, aki elkövet egy rossz cselekedetet úgy, hogy tudja: bűnt cselekszik, és kevesebbel büntettetik meg az, aki ugyanazt elköveti tudatlanul. Jézus, a Bíró világosan kijelentette, hogy ennek megfelelően fog ítélkezni. (pl. Lukács 12:42-28.)
2. Isten hosszútűrő, kegyelmes és irgalmas, de a bűnt nem hagyja büntetlenül. (egyetlenegyet sem!) Ha lenne egyetlen bűn is, amit büntetlenül hagyna, akkor többé nem lenne igazságos.
Azt is tudjuk, hogy minden ember bűnös.
Akkor hogy lehet, hogy lesznek, akik üdvözülnek, és lesznek, akik elkárhoznak?
Az a helyzet, hogy én, vagy bármely keresztény testvérem, bűnösség tekintetében semmiben nem különbözünk egy másik embertől sem: gyilkosoktól, paráznáktól, homoszexuálisoktól. Pontosabban, semmiben nem különbözNÉNK, ha Krisztus vére meg nem mosott volna bennünket, és újjá nem születtünk volna Őbenne! :)
Egyikünknek sincs semmiféle szerzett igazsága Isten előtt. Az egyetlen ok, amiért a Bíró hajlandó nekünk kegyelmezni és megbocsátani, az az, hogy valaki más már átvállalta helyettünk a bűneinkért járó jogos büntetést: az Isten Báránya, a mi Megváltónk, Jézus Krisztus. És nemcsak a miénk, hanem minden emberé is, nemcsak a mi büntetésünket, hanem minden ember büntetését átvállalta saját magára, és kifizette a váltságdíjat.
3. Miben áll tehát a "törvény előtti egyenlőség" Istennél?
Abban, hogy a megváltás mindenkire egyenlőképp vonatkozik, hogy mindenki ugyanazt az egy Megváltót kapta, és mindenkinek lehetősége van arra, hogy elfogadja Őt.
"Róm 3:22 Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, akik hisznek. Mert nincs különbség,
Róm 3:23 Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül.
Róm 3:24 Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által..."
"Mert nincs különbség."
Nem olyan nagy dolog, ha valaki homoszexuális. Nekik sem ez az egyetlen bűnük, és én sem csak egyetlen bűnt követtem el, hanem sokat, és mindenki így van ezzel.
Az egyenlőségünk tehát nyilvánvaló: egyikünk sincs, akinek lenne más kiút az egyetlenegy Úr Jézus Krisztuson kívül. Egyenlőek vagyunk abban, hogy a végső ítéletünk csak a mi döntésünkön múlik: megtérünk a bűneinkből Jézus Krisztushoz és újjászületünk az Ővele való azonosulás által, és általmegyünk a halálból az életbe, vagy nem térünk meg a bűneinkből, nem születünk újjá és elkárhozunk.
Tökmindegy, hogy a homoszexualitás genetikailag öröklődik-e, vagy genetikailag csak a hajlam valószínűbb, vagy egyáltalán nincs köze a genetikához, csak a társadalmi környezethez. A lényeg az, hogy semmivel nem jelent komolyabb megoldandó problémát Jézus Krisztus számára, mint a más szexuális bűnök, vagy mint a drogfüggőség, az alkoholizmus, a rákbetegség, a holdkórosság, a képmutatás, a hazudozás, a lopás, vagy a depresszió. Az, aki feltámasztotta Őt a halálból, ugyanúgy képes mindezekből mindnyájunkat megszabadítani, az egyetlen dolgunk, hogy őszintén szembenézve az állapotunkkal, Hozzá forduljunk segítségért.
Róm 8:10 Hogyha pedig Krisztus ti bennetek [van], jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.
Róm 8:11 De ha Annak a Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Lelke által.
Róm 8:12 Annakokáért atyámfiai, nem vagyunk adósok a testnek, hogy test szerint éljünk:
Róm 8:13 Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek.
Számos olyan embert ismerek, aki a fentebb felsorolt problémákból és sok más dologból Isten ereje által megszabadult. Csak hinnünk kell, hogy aki Őhozzá jön, azt semmiképpen el nem veti (János 6:37.), és akit Ő megszabadít, az valósággal szabad lesz (János 8:36.). Miért lenne nehezebb Jézus számára a homoszexualitásból megszabadítani egy embert, mint a drogfüggőségből?
Az egyetlen akadálya az, ha valaki nem hisz ebben, vagy nem hajlandó elfogadni, hogy amit tesz, azt Isten Igéje bűnnek tartja. Ennek elfogadásához az az alázat kell, amely által az ember Istent minden körülmények között igazabbnak tartja saját magánál - ami tulajdonképpen Jób "leckéje" is volt.
Megteheti az ember, hogy nem alázza meg magát Isten előtt, hanem továbbra is úgy él, ahogy jónak látja. Ettől még Isten nem fog megváltozni, és a bűnhöz való viszonyulása sem fog soha megváltozni. Ezért sokkal inkább ajánlanám az őszinte odafordulást Istenhez, és azt, hogy "Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten!" (Zsolt. 46:11.)
Ha pillanatnyilag nehéznek tűnik is a helyzet, mindig van kiút. És a fáradságot megéri, hiszen "aki győz, örökségül nyer mindent". (Jel. 21:7.)
(Tp.)
Ott a pont.
"neked viszont mint az közismert kedves 45% se logikád se igazságod se Istened, csak gyűlöleted vagyon. :) Kedves egészségedre!"
Ó, köszönöm, az fölhomályosítást, nem tudtam ezekről. Kend/kegyed biztosan logikusan gondolkodik, ha a Logosszal ellentétes állításokat mond.
"Tökmindegy, hogy a homoszexualitás genetikailag öröklődik-e, vagy genetikailag csak a hajlam valószínűbb, vagy egyáltalán nincs köze a genetikához, csak a társadalmi környezethez. A lényeg az, hogy semmivel nem jelent komolyabb megoldandó problémát Jézus Krisztus számára, mint a más szexuális bűnök,"
Más szexuális bűnök? Pl. Heteroszexualitás? Egy a párját szerető, embertársait segítő heteroszexuális ember semmiben sem különb mint hasonlószűrű homoszexuális embertársa. És ezzel vége. Éppen az ilyen ocsmány, magát kereszténynek tituláló náci gondolkodás vezetett a bármilyen értelemben más emberek megsemmisítésének gondolatáig és gyakorlatáig, úgy a középkorban mint az újabb korokban. Ez az ami értelmes emberek számára kompromittálta a kereszténységet az elfogadhatatlanságig. Nos ez az a kereszténység aminek sehol nincsen kapcsolódása a "Logoszhoz". Persze történetileg sincs. De ez már filozófiatörténeti kérdés, ugye 45-ös iq - val bíró barátom?
A megbélyegzéstől egyenes út vezetett az emberi avagy isteni megsemmisítésig. Az ilyen Isten utálatos és gyalázatos és egyszerűen irreális a maga fasiszta - diktatórikusságában.
Akinek két ember szeretete bűn az maga bűnös.
Kedves "mab", alaposan félreértetted, amit írtam, én nem hiszem, hogy az én hitemnek bármi köze van a nácizmushoz vagy a fasizmushoz, pláne az Istenemnek nincs hozzájuk köze.
Amit megértetni próbáltam, az az volt, hogy a bibliai keresztény álláspont szerint a homoszexuálisok semmivel nem bűnösebbek Isten előtt, mint a többi ember, ugyanakkor mindnyájunknak szüksége van Jézus Krisztus megváltására, homoszexuálisoknak, heteroszexuálisoknak egyaránt. Ugyanis az, hogy keresztényként elfogadom a homoszexuális emberek személyét, még nem jelenti, hogy egyet is kell velük értenem, és azt kell mondanom, hogy nyugodtan élj, ahogy akarsz, elrejtve előlük azt a tényt, hogy a Biblia Istene szemében homoszexuális kapcsolatban élni bűn.
Ezért akárki is legyen az ember és akármilyen jónak is tartja saját magát, a bűneire csak megtérés által nyerhet bűnbocsánatot, erre viszont Isten ingyen kegyelmi ajándékából lehetősége van bárkinek, aki Krisztust elfogadja megváltójának.
Ha ez neked nácizmus, akkor bocsánat, hogy élni merek a 45-ös IQ-mmal, tessék engem kiirtani az "utálatos és gyalázatos" Istenemmel együtt... ne aggódj, már nem kell sokat várni arra a világra, ahol a keresztényeket üldözni fogják, csakhogy nem lesz benne sok köszönet. De addig is szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy Isten igazságát hirdessem az embereknek. Senkire nem fogok haragudni, aki nem fogadja el az üzenetet.
Így beszélt Jézus:
"Ján 12:47 És ha valaki hallja az én beszédeimet és nem hisz, én nem kárhoztatom azt: mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot.
Ján 12:48 Aki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa: a beszéd, amelyet szólottam, az kárhoztatja azt az utolsó napon.
Ján 12:49 Mert én nem magamtól szóltam; hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta nékem, hogy mit mondjak és mit beszéljek.
Ján 12:50 És tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. Amiket azért én beszélek, úgy beszélem, amint az Atya mondotta vala nékem."
(Tp.)
Kedves "?"
Azt hiszem valamit alaposan elnéztél.
1.A "45"-ös iq nem rád hanem 45%-os barátunkra vonatkozott némi élcel, visszakapcsolván egy olyan "vitára", ahol minden filozófiai következetességet nélkülöző módon ""érvelt"".
2.Senki nem mondta, hogy téged vagy bárki keresztényt üldözzenek és bántsanak. Az azonban tény, hogy a középkori keresztény Európában mind a zsidók mind a homoszexuálisok mind az eretnekek/pogányok példátlan üldöztetésnek voltak kitéve, olyan ordenáré "büntetéseknek" amely """bűnükkel""" nem állott arányban. Az is tény, hogy a civilizációk közül mindvégig a keresztény civilizáció lépett fel a legnagyobb agresszióval a világon. (értsd: a kereszténységre alapozódó és a történelemben a kereszténységet hagyományozó civilizáció. Minthogy a kereszténység ezen a formán került hagyományozásra és jutott el pl. a te korodba és jelesül te hozzád ezért ettől ha becsületes vagy ne nagyon tekintsél el! A MÚLTAT BE KELL VALLANI!)
3. És nem csupán a katolikusok. A protestáns keresztények épp oly buzgók voltak a katolikusok, a boszorkányok, vagy az indiánok elleni "szent" harcukban. Köztudomású, hogy az anglikán majd a lutheri és kálvini hozzáállás éppenséggel előfeltétele a gyarmatosító-kizsákmányoló kapitalizmusnak. Hiába az ilyen olyan szeretet szolgálat, a mérleg serpenyője még csak meg sem moccan.
4. Ez nem a vallással való visszaélés, hanem ahogyan azt a Hockheimer-Adorno páros a frankfurti iskola alapművének számító a Felvilágosodás dialektikája című művében bizonyítja, egyenes következménye a lineáris és kizárólagos igényű és természetű zsidó-keresztény-(mozlim) gondolkodásnak. A szellemi erőszak amely ezen Istenképben (leginkább annak kizárólagosságában) megjelenik, egyenesen teremtője annak a civilizációs erőszaknak, amely példátlan az emberiség történetében. Ez nem visszaélés az eszmével, hanem végletekig fokozása vagy ha úgy tetszik a benne jelentkező immanens erőszak, permanenciája. Éppen ez az ami folytatódik a "felvilágosodásban". Ugyanaz a lineáris idő, történelem és eszmeszemlélet és ugyanaz az igény a kizárólagosságra. Látszat ellentét feszül csupán a modernitás és a kereszténység között. Valójában ahogy azt számos humánökológus bizonyítja a kereszténység egyenesen megágyazott a modern racionális - empirizmus bornírt uralmának.
"Kedves "mab", alaposan félreértetted, amit írtam, én nem hiszem, hogy az én hitemnek bármi köze van a nácizmushoz vagy a fasizmushoz, pláne az Istenemnek nincs hozzájuk köze." De van. Nem hiába itt történt és így történt (ti: Európa szívében ami, nincsenek véletlenek, a jelenségek bonyolultak és gonoszak, például a keresztény színezetű antiszemitizmus, vagy homofóbia (és ezen emberek gyilkolászása keresztény teológusok és jogászok által) öröklődött a nem keresztény hanem darwini vagy szociáldarwinista ocsmányságokban, előítéletekben. 1970-es években először jelentek meg meleg túlélők egy holokauszt megemlékezésen egy francia temetésen, a zsidó túlélők kitépték kezükből a koszorút és azt mondták "Ti megérdemeltétek". (lásd: A rózsaszín háromszög - Homoszexuálisok a harmadik birodalomban) E percben az illető zsidók SEMMIBEN nem különböztek a náciktól.
Aki bármilyen faji, szexuális, vallási különbözőség miatt bárkit elítél, megítél az NÁCI és pont. A vallási különbözőségnek azt a fajtáját, hogy én ellenben a vallásomra hivatkozva mást elítélhetek, nem lehet tolerálni. Ez a tolerancia határa. Különösen igaz ez olyan emberek esetében akik a történelem folyamán súlyos üldözéseket szenvedtek. Aki az üldözők, kigyógyítók, megítélők seregéhez csatlakozik, az egyértelműen a szadista, bornírt ösztönlények táborához csatlakozik.
Ha az Istene teszi ezt akkor az Istene Náci. Lehet azt mondani, hogy az illetőnek joga van ilyen Istent elképzelnie és így bántania amúgy is bántalmazott embertársait csakhogy semmi értelme. A bántalmazó legyen akár vallásos, akár nem, akár ember akár isten, attól még bántalmazó marad. Az igazságos ember és Isten pedig mindig és mindenkor a bántalmazottak oldalára áll. EZ ÖRÖK TÖRVÉNY és felette áll a Bibliának. Mivel számodra semmi nem áll felette a Bibliának és te ott azt olvastad, Mózesnél meg Pálnál hogy, bűn, meg halál rájuk, ezért továbbra is szellemedben erőszaktevő maradtál azaz egy bántalmazó Isten, bántalmazó Híve. Íme a kizárólagosság mint szellemi-lelki és mint fizikai erőszak.
Szerencsére ismerek valódi keresztényeket, akik tartózkodnak a bántalmazástól.
"Biblia Istene szemében homoszexuális kapcsolatban élni bűn."
akkor a Biblia Istene bűnös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!