A zsidóság vallás vagy népcsoport?
Üdv mindenkinek. :)
Először is: személyeskedjünk egy kicsit... :)
@Kérdező: Nem tudom igazán értelmezni a megjegyzésedet; ha őszintén és pozitívan gondolod, azaz valamilyen okból mintegy elismerésként, akkor köszönöm; ellenkező esetben pedig nagyon vigyázz magadra... :)
@ A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 09-25 15:39
"Ha törlik, akkor elküldöm privátban, de csak mert unalmas, hogy mindig én vagyok rossz."
Úgy látom, megmaradtál, legalábbis egyelőre. :)
Ha mégis óhajtasz privátot írni, állok rendelkezésedre; csak azzal a gondolattal kell megbarátkoznod, hogy nem válaszolok olyan villámgyorsan, mint te. Nem tudom, hogy csinálod, hogy szinte percek alatt ott vagy mindenhol...
Nem mondtam, hogy rossz vagy. Csak szerintem nem eléggé körültekintő / objektív / alapos. Pedig órákat szántam arra, hogy összeszedjem a linkeket, megírjam a válaszokat; de valószínűleg azóta sem nézted meg a vidiket, ill. nem olvastad át újra a kommentjeimet, pláne nem gondolkodtál el rajtuk...
"Mellesleg máshol te beszélsz személyeskedésről, miközben te is azt teszed. Elég álszent dolog..."
Bemásoltam egy részt a szabályzatból, miután valahol közölted, hogy a liberálisok agyhalottak, ezen felül egy csomó valótlan állítást tettél rólam; de a bili igazán ott borult ki, amikor nyilvánosságra hoztad azt a - téves - meglátásodat, hogy homályos az elmém vagy vmi ilyesmit. Na, szerintem ez utóbbi a személyeskedés, ill. a sértés.
Ha mutatsz olyan posztomat, amelyben én így vagy akárcsak hasonló jelzőkkel sértegetlek téged, kedves xy92, akkor nagyközönség előtt hajlandó vagyok bocsánatot kérni tőled.
1. "Gondolkozás nélkül kijelentitek, hogy mi rasszisták és antiszemiták vagyunk." ÉS: "összeesküvés-elmélet mániás őrültek vagyunk".
Ezt is légy oly kedves megmutatni, hogy én hol tettem ilyen kijelentéseket rólad.
Az a nagy baj veled, hogy egy kalap alá veszel engem holmi liberálisokkal meg nem tudom, kikkel; holott már írtam, hogy független vagyok - csak ezt nem vagy hajlandó elhinni. Pedig igaz; és nem érdekel, hogy mit mond a balliberális média, amit ugyan nem is nagyon tudok, hogy mi az; ha a gondolkodásmódom bizonyos tekintetben hasonló, hát akkor ez van. Vannak liberális nézeteim, de nem ez a jellemző. Sőt, némely területeken meg olyan konzervatív vagyok, hogy még itt, a Vallás kategóriában sem túl népszerűek az ezekről megosztott gondolataim...
2. "Borsodi legény"? Ó, akkor biztosan tudod a választ arra a találós kérdésre, hogy: "Kívül sárga, belül fekete, mi az?" :)
Egy másik kérdésben már kifejeztem sajnálatomat a negatív tapasztalataid, főleg a veled történtek miatt. De nem tudom, most ez hogy jött ide, mivel romákról eddig szó nem volt. Figyi, gyere, költözz Pest megyébe; itt, legalábbis a mi környékünkön nem olyan gázos a helyzet... :)
3. Abban igazad van, hogy mindkét - vagy mindakárhány - fél meg van győződve a saját igazáról. Ha nem lenne így, akkor szépen csendben maradnánk, nem? Csakhogy én nem zárkózom el teljesen a másik fél álláspontjának megismerésétől, vagy az abban levő igazság elismerésétől. Pl. tudom, hogy vannak problémák egyes emberekkel, stb. Nem tagadom le ezeket, sőt...
4. A hitelesség kérdése: Remélem, nem gondolod rólam, hogy azt hiszem, hogy a töri is olyan könnyen bizonyítható, mint pl. a matek... Nem vagyok olyan ostoba, bármennyire is annak gondolnál. Történelemben nincs 100 %-os biztonság, csak a legvalószínűbb esetek vannak. Amúgy sem szeretem a törit, pontosan e bizonytalansága miatt.
És ezért sem szeretek vitatkozni ilyenekről, felesleges időpocsékolásnak tartom. Veled sem kezdek bele a feldobott témákba. Volt már rengeteg vita bizonyos kérdéseknél itt, a gyk-n is akár, felesleges újat kezdeni. De mivel nemrég "megfenyegettelek", hogy összeszedek vagy 20 kérdést (vagy linket?), hát tessék, törlesztek az adósságomból egy tucatnyit. Különböző témák, különböző álláspontok, szerintem érdekesek. (A válaszok mögött álló emberek is érdekesek lehetnek, de hát ez egy anonim oldal sajnos...)
Határozott előnyük pedig ezeknek az anyagoknak az, hogy sokkal gyorsabban el lehet olvasni / meg lehet nézni őket, mintsem megírni újra és újra és újra ugyanazt... :)
Ja, előtte még annyit, hogy a legújabb videódat már régesrég láttam, egy csomó hasonlóval együtt. Én nem vonnék le messzemenő következtetéseket belőle, mivel szvsz pont ez a vidi egy kiprovokált helyzetet mutat, másrészt egy-két ember alapján nem kellene általánosítani... Ha pl. komolyan venném a gyk-n levő egyes kommentek íróit, azt gondolnám, hogy a magyar egy buta, birka, vérszomjas, alkoholista, gyűlölködő, irigy, stb. nép. Pedig ez - hála Istennek vagy szerencsére, nem kívánt törlendő :) - nem igaz. Sokakra sajnos igen, de nem mindenkire. Pl. egy amerikai hölgy "butaságáról" is van egy vicces videó a gyűjteményemben, mégsem gondolom azt, hogy minden amerikai annyira alulművelt lenne.
Na, de lássuk a medvét... :)
És légyszi, ne legyen már megint kárba veszett idő, amit ezzel töltöttem...
Komolyan, olvasd, nézd, és gondolkodj egy picit, tágítsd ki a látókörödet. :)
I. Egy kicsit hosszú – 10 kötetes - , de igen hasznos olvasnivaló:
II. A Zeitgeistról 3 link:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__208..
III. A 2001. 09. 11-i merényletről (acélolvadástól kezdve sok minden megvitatva):
1. http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2..
2. http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2..
3. http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2..
IV. Egy kis konteó:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2..
V. A már említett kérdés, amelyre alapos kutatómunka után írott válaszomra a kérdező azóta egyetlen egyszer reagált kb. 1 hét múlva egy másik kérdésben; azt mondta, még gondolkodik a dolgon, vizsgálja a leírtakat... Azóta nem tudom, mire jutott, mindenesetre kérdez továbbra is ezerrel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__207..
VI. Miért is utálják az emberek a zsidókat?
VII. Egy egészen friss vita a Politika kategóriában:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2..
VIII. The Holocaust, A Visual History:
http://www.youtube.com/watch?v=3pD4V7v6ZVc&feature=related
Üdv. :)
@Kérdező:
Köszi, ez jól esett. :)
És szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál. :)
A "fárasztó cizelláltság" kifejezést ugyan nem nagyon tudom értelmezni, de sebaj. Az alaposságomért már dicsértek, ugyanezt mások túlzott aprólékosságnak vagy más negatív tulajdonságnak minősítik... Az tény, hogy sokat tudok írni, ezt elismerem. :)
Viszont ha beleolvasgatsz a gyk-s kérdésekbe, láthatod, hogy vannak még nagyon alapos és normálisan gondolkodó emberek; és némelyikük még türelmesebb is nálam. Bár lehet, hogy nem is türelem kérdése mindenkinél, csak egyszerűen élvezik a vitákat? Nem tudom, de az írásaik tetszenek.
Minden jót neked. :)
Berta Wooster
Sokáig gondolkoztam, hogy egyáltalán válaszoljak-e neked, de mivel több helyen is mondjuk úgy belém kötöttél, így válaszolok. Pedig nem szoktam a hozzád hasonlóknak válaszolni, azoknak akik nem értik meg amit írok, belemagyaráznak mondandómba és kiforgatják a szavaim.
Olyan óriási különbségek vannak köztünk, hogy minden értelmes ember belátja, nincs értelme vitatkoznunk.
Természetesen nem mondtad, hogy rossz vagyok, de az összes eddig nekem szánt válaszodból érződik, hogy valami elmebeteg, gonosz lénynek tartasz. Tehát burkoltan. Miközben én legalább tisztán és világosan kimondom neked, hogy mit gondolok rólad.
Viszont a humorérzéked bírom, imádom amikor azt mondod, hogy objektív vagy. Elképzelem, hogy ilyenkor felnézel a plafonra, hogy nem-e szakad rád. :-)
Jómagam legalább nem állítok ilyen sületlenséget, mert én igenis az egyik oldalon állok. Nem egy politikai párt oldalán, hanem a nemzet oldalán.
Szóval nézzük tovább. Amíg én egy problémára megoldást keresek, addig te a menekülést választod: ,,Figyi, gyere, költözz Pest megyébe; itt, legalábbis a mi környékünkön nem olyan gázos a helyzet." - ha elköltözöm, attól nem oldódnak meg a problémák. Én pedig szeretem őket megoldani így vagy úgy. Tehát hogy értsd: ha egy rákos beteg a fájdalmai miatt bevesz pár fájdalomcsillapítót, attól még nem gyógyul meg. El kell kezdenie rengeteg gyümölcsöt és zöldséget ennie, miután összeállítottak neki egy speciális vitamindús étrendet.
Végezetül kérlek, hogyha engem vagy nagyon hasonló embereket látsz válaszolni, akkor kérlek ne köss belénk. Személy szerint nem szeretnék többet veled vitatkozni, mert hiába írok le neked valamit, nem tudod vagy nem akarod megérteni. Csak nyomatod a berögzült szavakat. Pl.: általánosítás, általánosítás, általánosítás - miközben szó sem volt erről. Tehát ne kezdeményezz értelmetlen, végtelenségbe nyúló vitát.
Linkelhetsz akármit, a tapasztalataimat sohasem fogják megcáfolni. Mellesleg tisztában vagyok a hivatalos sztorikkal, amelyek gyakran nevetségesek.
Nem gondolom, hogy ostoba vagy, csak szerintem rossz oldalon állsz (mert hiába tagadod, az egyik oldalt erősíted). Azokat támadod, akik kész lennének érted meghalni, és azokat véded, akik téged egy mocskos állatnak tekintenek. Figyeld meg, ha egyszer itt kitör valami, hogy kik állnak majd melléd, kik fognak téged megvédeni, már ha nem menekülsz el az első pillanatban... Lesz nagy koppanás.
A legszomorúbbnak azt tartom, hogy minket szabályosan üldöznek a ,,normális" (valójában eltorzított elméjű) emberek. Pedig mi csak meg akarjuk teremteni a nemzeti egységet. ,,Oszd meg és uralkodj!" Ennyire vakok lennének az emberek? Nesze, itt van néhány párt, néhány nézőpont, marjátok egymást birkák, mi addig eladjuk (Izraelnek többek közt - tagadhatod, az idő úgyis mindenre választ ad) és kifosztjuk az országot. Meg sem tudnám számolni hány részre van osztva a nép. Ezért is unom már ezeket a kib*szott értelmetlen vitákat. Mert a vége úgyis mindig ugyanaz, a nagy semmi. Vért izzadhatok azért, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, de a végén akkor is csak egy büdös náci leszek.
Tehát vannak azok a viták, amikből lehet tanulni. Na, ez nem az.
Ne haragudj, ha egy kicsit rendezetlen az írásom, de ebben az opera böngészőben nem lehet a szöveg mezőt méretezni, hogy egyben lássam a szöveget.
Röviden a lényeg, ha válaszolok egy kérdésre, akkor ne köss belém, és ne kezdeményezz egy értelmetlen vitát. Most is (virtuálisan) szabályosan leharaptad a fejem, mert mertem válaszolni...
Ui.: A holokauszt ügyben a legnagyobb butaság ezekkel a propaganda fényképekkel érvelni. Tudniillik, a háború vége felé Európában tombolt az éhezés és a tífusz. Magyarán bárhol lehetett ilyen propaganda képeket készíteni, egy részüket valószínűleg a Szovjetunió területén készítették az orosz komcsik (ami köztudott, hogy nagy részük zsidó volt és nem mellesleg milliókat mészároltak le). Tudniillik, hogy az oroszok hobbija akkoriban a történelemhamisítás volt (6misi-> kiderült később, hogy közel sem. Lámpabúrák, szappanok-> kiderült később, hogy csak rémmese - és ezt igazi holokauszt szakértők látták be, nem pedig David Cole). Khm, igen, azok a komcsik akik a több millió embert (rengeteg magyart is) dolgoztattak halálra munkatáborokban, szállták meg országunkat és akik lemészárolták számos hazafinkat. Érdekes, mi nem kapunk ezekért kártérítést... jaaa, hiszen mi csak gójok vagyunk.
Tehát csak annyit szerettem volna ezzel mondani, hogy a gázkamrás sztori a világ talán legtöbb ellentmondással rendelkező ,,hiteles, megcáfolhatatlan ténye" (senki sem tagadja, hogy ott meghalt alig 1 misi zsidó, csak éppen nem gázosításban). A poén az egészben hogyha olyan biztos tény, akkor a megkérdőjelezését miért kell szájkosártörvénnyel védeni? Érdekes, a gulágokat tényét nem kell törvénnyel védeni, egyrészt mert biztosan megtörtént, másrészt mert csak gójok haltok meg ott. Vicc, hogy ezt valaki még beveszi.
Valószínűleg ezt a válaszom a gaz náci utóirat miatt törlik, de ebben az esetben elküldöm email-ben.
Mindenesetre mindenféle vitát lezártam veled. Nem kívánom ezt folytatni, és nem is kívánok újat kezdeni.
Kedves xy92!
Már vártalak. Hidd el, nem utállak, nem gyűlöllek, nem tartalak olyan rossznak, mint ahogyan te azt gondolod rólam.
Nem tudok most írni, dolgom van, csak azért jelzek, mert már tényleg "hiányoztál", hogy úgy mondjam. És bármilyen furcsa is, valahol kedves vagy a szívemnek, még ha vitatkozunk is, meg sértegetsz is, leostobázol, homályos elméjűnek nevezel, meg ilyesmi. Lehet, hogy nem kellene ilyet írnom, de talán a korod miatt is, mármint ha a nickedben a 92 a születési évedet jelenti... A gyerekem lehetnél, basszus. Ha meg nem, akkor tévedtem.
És még mindig együttérzek veled a problémáidban, és sajnálom, hogy nem vagy boldogabb. Sajnálom, hogy olyan körülmények között élsz, amit írtál, és hogy nincs megoldás. És igen, azt hiszem, igazad van: Bár poénnak szántam, de tényleg a menekülést látom az egyetlen megoldásnak. Én nagyon sokat harcoltam már életemben, volt, amikor győztem, volt, amikor nem. De volt olyan, ami mások szemében menekülésnek tűnhetett, és lehet, hogy az is volt, de nem tudtam jobbat, és azóta sem bántam meg, sőt. Egyébként pont egy költözés volt az egyik ilyen... :)
Igen, az látszik, hogy nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon, ezért tényleg nem érdemes vitázni. De olyat ne kérj tőlem, hogy hagyjalak békén. Ahol te előszeded a vidijeidet, ott én is elő fogom szedni az enyémeket, már csak az egyensúly kedvéért is. :)
És ha gondolod, tényleg beszélgethetünk privátban is.
Ó, és ha mindig attól félsz, hogy le fogják törölni a kommentjeidet, akkor ne adj rá okot, és akkor maradnak. :)
Üdv, minden jót neked. :)
Berta Wooster
Megnyugodhatsz, én is kedvellek, még ha kicsit nyers is vagyok. Csak unom a fárasztó, értelmetlen vitákat. Tenni akarok, de ahhoz még buta vagyok, így tanulok.
A koromat fel lehet hozni, ez egy olyan kártya, amivel nem sok mindent tudok kezdeni. Bár ha azt nézzük, hogy édesanyám lassan 50 éves, és az életben az alapvető dolgokat nem látja át, bár ennek ellenére persze valamilyen szinten értelmes, nem azt mondom. Aztán ott van nagymamám, aki meg már közelít a 90-hez, és bizton állíthatom, hogy sosem volt egyetlen egy önálló gondolata sem, mert hagyta magát a komcsik agymosásának. Ők azok, akik inkább nyavalyognak, minthogy tanuljanak és cselekedjenek. Pedig próbálok rajtuk segíteni (pl.: ne edd ezt meg azt, mert ettől vannak a bajaid), tanácsokkal látom el őket, de csak hülyének néznek. Akkor én ezzel a pár évemmel szerintem egész jól állok. Nem szeretem ezt ,,idős vagyok, te fiatal" kártyát. Egy bizonyos korig van értelme eljátszani. Viszont azután, hogy benőtt az ember feje lágya már nincs. Ekkor már csak a tudás és a tapasztalat számít. A 60 éves a 40 évessel szemben is előhúzhatja, de nincs értelme. Ezt a kártyát 17-18 éves koromig elfogadtam, de most már azért nem. Akkor még éreztem, hogy van valami köd a fejem körül, nem láttam át a dolgokat olyan mélyen, mint most. Aztán ellegyeztem ezt a ködfelhőt. Maximum nem vagyok még ezen a téren elég művelt. Bár a tanulás egy életen át tart, tehát talán nem vagyok annyira lemaradva.
Nem mondtam, hogy nincs megoldás. Van, csak nem engedik, hogy megoldjuk, inkább még több problémát generálnak, és még nagyobb ellentéteket szítanak. De ez a tervük. Nagyot fog szólni.
Beszélgethetünk privátban, nem bánom. Mindenesetre kérlek ne akarj meggyőzni az igazadról. Arról, hogy mindazt amit látok és tapasztalok, csak gaz náci ideológia, képzelgés. Mert nem az. 7-8 évesen is ugyanezeket mondtam volna, csak kicsit murisabban. Akkor még azt sem tudtam mi az a politika, mi az az ideológia, ki az a Szálasi. Csak azt tudtam, amit tapasztaltam.
Végezetül nem adok okot a válaszom törlésére, csak tudod manapság a fene nagy szólásszabadság annyira szabad, hogy ,,azt mondod amit engedünk neked" elven működik. :-)
Neked is minden jót!
Ui.: Nyilvánosság előtt már nem hinném, hogy fogok veled vitázni. Ebből egyikünk sem tanul, ez nem olyan vita amiből lehet, továbbá teljesen eltérünk az adott témától és értelmetlen végtelenbe nyúló vitát folytatunk.
xy92:
Na, akkor kölcsönös a szimpátia. :)
Am. eszembe jutott még egy érv: szeretem azokat, akik egyáltalán _gondolkodnak_, nem csak arra használják a fejüket, hogy legyen mit kidugni a pulcsiból.
A kort nem ütőkártyaként írtam; értsd már meg, légy szíves, hogy nem ellened vagyok, nem vitát akarok nyerni. És az életben sem igazán szoktam a koromra hivatkozni. Mint írtam, a szimpátiára talán egy ok. Nem arra, hogy én okosabb lennék, mint te. Olvasd el még egyszer nyugodtan. :)
Am. fiatalabb vagyok édesanyádnál, majd ha lesz kedved játszani, kitalálhatod, mennyi az annyi pontosan. Viszont a gyerekem idősebb nálad egy évvel. :)
Nos, most már tényleg mennem kell, csak most is volt 10 percem benézni, de nem nagyon lesz már ma több, mert megyek Pestre, koncertre. Mondanám, hogy gyere, de megint nem fog tetszeni. :)
Ha tényleg gondolod, írj akkor privit, szeretettel várom. De nincs vitatkozás, nácizás - zsidózás, csak normális beszélgetés, oks? :)
Üdv. Legyél jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!