Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateistaként milyen érzések...

Ateistaként milyen érzések merülnek fel benned, amikor egy olyan regényt olvasol, ahol mindenki hisz Istenben és a Túlvilágban?

Figyelt kérdés
2011. szept. 9. 13:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Sírok. Hogy még mindig vannak olyan emberek,akik képtelenek az univerzális spiritualitást meglátni a vallásban.
2011. szept. 10. 21:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell feltétlenül vallásosnak lenni, hogy elolvassak egy könyvet, melyben vallásos elemek is vannak. Teljes mértékben tudok azonosulni a dologgal és egyáltalán nem zavar a dolog. Pl nagyon szeretem a Legyetek jók, ha tudtok című filmet, amiben igencsak dominálnak a vallásos elemek, de a vallás az tulajdonképpen az ateisták életét is végig kíséri. Azért, mert mindenben benne van.

Egy ateista lány

2011. szept. 10. 21:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem szoktak zavarni a hívők, de csak ha élőben nyomulnak. Valami sajátos megfontolásból mindig van bennük egy fajta térítő szándék. Egy regényben meg nem érdekel. kedvenc könyvem a Katedrális filmbe is hatalmas ott is sok vallásos van benne de az csak egy könyv. a szereplők a valóságban nem léteznek. nem keverem össze a kettőt.
2011. szept. 10. 23:04
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

Nem vagy ateista sem meg hívő sem. Langyika, kicsit meleg, kicsit hideg. Igened talán, nemed inkább ne.

Ki ne vessen a szájából....!

2011. szept. 11. 09:34
 15/18 Kastenz válasza:
81%
Egyetértek azokkal akik aztmondják hogy ez a regénytől függ, és valóban függ tőle illetve a karakterektől( szimpatikus e nekem e attól függetlenül hogy mély hittel rendelkezik istenben vagy sem) De nagyon sokszor irdatlan nagy düh kerekedik felül rajtam mert úgy gondolom hogy ez a hit egy agymosás és hülyeség az emberek egy kihasználási módja, bár mindig nyugtatom magam azzal hogy az embereknek sokkal könnyebb elviselni a nyomort, szegénységet és a nehéz időket hogyha hisznek Istenben. Sok esetben ez az egyetlen reménye rengeteg embernek ettől függetlenül ha elkezdek olvasni egy keresztény vallással igencsak átitatott regényt akkor alapból egy rossz érzéssel kezdem olvasni hiszen megvan a negatív véleményem az istenben való hitről.
2011. szept. 14. 09:53
 16/18 anonim ***** válasza:
20%
Sokkal inkább zavaró, amikor az író világnézete települ rá a könyvre fojtogató módon. Az Alkonyat ciklust szokás emlegetni ebben a kategóriában, de nekem például a Dragonlance-trilógiában is ordított, hogy az egyik szerző mormon. Narniát nem is említem már.
2011. szept. 22. 13:03
 17/18 A kérdező kommentje:
A szerző mormon? Mármint Margaret Weis? Ezt sem tudtam. Nekem tetszett annak a világnak a hitvilága, pedig én pogány vagyok.
2011. szept. 22. 13:13
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom a Harry Potter világát, A Star Wars történeteket és a vallásos témák is legalább ennyire szórakoztatóak, csak azt túl sokan komolyan veszik.

Akarjátok, hogy bebizonyítsam, hogy az ateista és a vallásos közt nincs is akkora különbség? Hogy rengeteg dologban egyetértünk?

Felsorolok 10 hittel kapcsolatos dolgot, és a 10 ből 9 esetben egyezik a véleményünk

1. A mohamedánok hite butaság

2. A zsidók hite dajkamese

3. A budhisták álmodnak

4. A jehovisták ostobaságokat állítanak.

5. A katolikus dogmák idejétmúltak

6. A református hit téved

7. A pravoszlávok nem jól látják a világot

8 A sintóista vallás kitaláció

9. Az ógörög sokistenhitben a mitológiai történetek egyetlen értéke, hogy szórakoztatóak.

10 A hinduk hite marhaság

Mint látod, az ateista csak egy lépéssel lépett nálad tovább...

2012. szept. 19. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!