Ateistaként milyen érzések merülnek fel benned, amikor egy olyan regényt olvasol, ahol mindenki hisz Istenben és a Túlvilágban?
Szerintem nem kell feltétlenül vallásosnak lenni, hogy elolvassak egy könyvet, melyben vallásos elemek is vannak. Teljes mértékben tudok azonosulni a dologgal és egyáltalán nem zavar a dolog. Pl nagyon szeretem a Legyetek jók, ha tudtok című filmet, amiben igencsak dominálnak a vallásos elemek, de a vallás az tulajdonképpen az ateisták életét is végig kíséri. Azért, mert mindenben benne van.
Egy ateista lány
Nem vagy ateista sem meg hívő sem. Langyika, kicsit meleg, kicsit hideg. Igened talán, nemed inkább ne.
Ki ne vessen a szájából....!
Én imádom a Harry Potter világát, A Star Wars történeteket és a vallásos témák is legalább ennyire szórakoztatóak, csak azt túl sokan komolyan veszik.
Akarjátok, hogy bebizonyítsam, hogy az ateista és a vallásos közt nincs is akkora különbség? Hogy rengeteg dologban egyetértünk?
Felsorolok 10 hittel kapcsolatos dolgot, és a 10 ből 9 esetben egyezik a véleményünk
1. A mohamedánok hite butaság
2. A zsidók hite dajkamese
3. A budhisták álmodnak
4. A jehovisták ostobaságokat állítanak.
5. A katolikus dogmák idejétmúltak
6. A református hit téved
7. A pravoszlávok nem jól látják a világot
8 A sintóista vallás kitaláció
9. Az ógörög sokistenhitben a mitológiai történetek egyetlen értéke, hogy szórakoztatóak.
10 A hinduk hite marhaság
Mint látod, az ateista csak egy lépéssel lépett nálad tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!