Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek a túlvilágban? Ha...

Hisztek a túlvilágban? Ha létezik egy másik világ, az ott "élő" lények meg tudnak érinteni minket? Ha igen érezhetjük mi ezt? Történt már veletek ilyesmi?

Figyelt kérdés

Édesapám elhunyt kb. 6 éve, nehezen tudtam feldolgozni. Az első évben nagyon nehéz volt, alig tudtam aludni, annyira féltem a sötétben, szinte biztos voltam benne, hogy ott van velem.

Tudom nevetséges ez sokaknak, de néha még úgy is éreztem, hogy megérinti az arcomat.

Nos nagyon sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ráébredjek arra, ha van túlvilág, akkor biztosan csak vigyázni akar rám apukám és ezért maradt mellettem.

Már elfogadtam, hogy néha "megsimogat", de még mindig félek kicsit, de közben meg kíváncsi is vagyok!

Szeretném, ha elmondanátok ha veletek is történt már hasonló, és hogy hogyan értétek el, hogy a félelem elmúljon.

2010. jan. 19. 00:34
1 2
 1/16 anonim válasza:
38%
Nem hiszek benne, ennél fogva nem is tartok tőle.
2010. jan. 19. 00:40
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem csak beparáztattad magadat, emiatt kifinomultak az érzékeid, és egy enyhe légmozgást is úgy érzékeltél, mintha kicsit megsimogatnának.
2010. jan. 19. 00:48
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszek semmi ilyesfélében, materialista, tudomány-párti vagyok.
2010. jan. 19. 00:58
 4/16 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a cikk arról szól, hogy amit te valójában látsz, az csak egy része a valóságnak. Így megmagyarázhatóak lennének a parajelenségek, és mióta kutatok erről a témáról engem egyre inkább meggyőz. És ez nem humbug, hanem tudományos magyarázatokon alapszik.

2010. jan. 19. 01:40
 5/16 anonim ***** válasza:

"És ez nem humbug, hanem tudományos magyarázatokon alapszik."

Tévedés. David Bohm elméletecskéje Aspect kísérleti eredményeinek egy _interpretációját_ adja, nem pedig kísérleti eredményeket.

David Bohm elmélete filozófiai, nem pedig fizikai. Aspectnek volt egy fizikai felfedezése, amiről adott egy interpretációt. Ugyanakkor Aspect megoldott a kísérletével egy fizikai kérdést, és a fizikus szakma ebből a szempontból értékeli Aspect eredményét.

David Bohm nem változtatja meg Aspect fizikai megállapításait, csupán egy alternatív filozófiai interpretációt ad rá.

Ez pedig máris nem izgalmas: az az elgondolás, hogy a távolság az objektív valóságban nem létezik, hanem azt a tudat konstruálja, vagyis David Bohm fő "felfedezése" jelenleg kb. 230 éves, ugyanis Kant ugyanezt mondta a tiszta ész kritikájában. A "részben az egész" gondolata pedig még régebbi, ugyanis már Leibniz monadológiája leírja.

Különbség: Kantot és Leibnizet természetesen nem érdekelték az olyan bohókás dolgok, mint a parajelenségek. Ők egyszerűen _érveltek_ az álláspontjuk mellett, nem innen-onnan előcibált tudományos anekdotákra rákalapált utólagos interpretációkkal operáltak.

2010. jan. 19. 03:41
 6/16 anonim ***** válasza:

"Hisztek a túlvilágban?"

Nem. Ez elég különös, ugyanis vannak ismerőseim, akiknek voltak efféle tapasztalataik, én pedig bízom ezekben az emberekben. Mégsem tudok hinni ebben az egészben, szerintem mindig hallucináció van a háttérben.

"Ha létezik egy másik világ, az ott "élő" lények meg tudnak érinteni minket?"

Szerintem ha van másik világ, akkor az attól másik, hogy másik, tehát nem nyúlik át a miénkbe. Szerintem ha lenne másvilág, nem lehetne bizonyítani a létezését. A mi világunkban per definitionem evilági jelenségek vannak. Ha itt látsz mondjuk egy szellemet, az evilági jelenség, vagyis természetes jelenség, pl. hallucináció. Szerintem a te élményed is egyszerűen egy pszichológiai jelenség.

Elmondok még valamit: sok esetben derült már ki kísértetjárta házakban és elátkozott helyeken, ahol az embereket időnként ok nélküli rettegés töltte, el, hogy a jelenségek oka az infrahang. Pl. egy öreg hűtőszekrény zörgése, vagy akár gy közeli hegy vagy domb oldalában a szél mozgása által keltett infrahang. Az infrahang az emberből borzongó félelmet válthat ki, vagy rosszullétet és hallucinációkat is!

2010. jan. 19. 03:48
 7/16 anonim ***** válasza:
mindenben igazad van..itt én nem mondok többet,mert mindenki hülyének nézne,és itatkozni meg nem akarok..
2010. jan. 19. 10:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Volt, amikor imádkoztam, és simogatást éreztem belülről. Ezt úgy magyarázom, hogy Isten megérintette a lelkemet, de ebben nem vagyok egészen biztos. Lehet, hogy ennek más a magyarázata.
2010. jan. 19. 11:58
 9/16 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre had válaszoljak a Bibliából mivel az valamennyiünknél megbízhatóbb! Prédikátor 9:5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket.

Megnyugtathatsz mindenkit a halottak azok nem bántanak! Viszont vannak olyan szellemteremtmények akikre oda kell figyelni, mert sokaknak árt!!!

2010. jan. 19. 12:25
 10/16 anonim ***** válasza:
73%
Miért megbízható a Biblia? =/
2010. jan. 19. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!