Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel a túlvilágban?

Hiszel a túlvilágban?

Figyelt kérdés
Szerintem mindenképpen van, létezik! És Te hogy gondolod?
2011. jún. 3. 14:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ezzel csak áltatják magukat az emberek. reménykednek, hogy az életüknek nem lesz vége a halállal. bizonyíték pedig nincs sem arra hogy van, sem arra, hogy nincs. Tehát én nem hiszek benne, de mégsem vetem el teljesen, remélem hogy van :)
2011. jún. 3. 14:37
 2/19 anonim ***** válasza:
Én azt hiszem hiszek.De nem mennyországban és pokolban.Azok nincsenek.De valami más lehet hogy van.Én is remélem van ;)
2011. jún. 3. 14:42
 3/19 anonim ***** válasza:
Igen, de különösebben nem izgat a téma. Nem azért lettem keresztény, mert vonzott a túlvilági lét kérdése, vagy mert találkozni akarok a szeretteimmel odaát (ha lehet, az bónusz) engem elsősorban a halál előtti élet érdekel. Itt és most, önmagamban akarom megvalósítani az Isten országát.
2011. jún. 3. 14:44
 4/19 anonim ***** válasza:
Remélem nincs, elég nekem ezt a földi életet is végig kinlódni.
2011. jún. 3. 14:48
 5/19 anonim ***** válasza:
57%

14:48-asnak: nekem tetszik amit írtál, de azért legyél óvatos, mert ha itt a földön keresed a boldogságot az nem biztos hogy menni fog. Már persze nem azt akarom mondani hogy kereszténynek lenni vidáman nem lehet, de azért néha van úgy hogy a lelkünknek szüksége van próbatételekre ahhoz hogy lelkileg fejlődjünk. Ilyenkor segít az, ha nem az a célunk hogy itt és most legyünk boldogak hanem a túlvilági életben reménykedünk. Szent Pál szerint ez az üdvösség sisakja. Szóval ez a remény az üdvösségben szerintem fontos.

Severin

2011. jún. 3. 14:52
 6/19 anonim ***** válasza:
Nem, egyáltalán nem. A nyugati ember fél a semmitől, pedig az nem "rossz", senkinek semmi oka a félelemre.
2011. jún. 3. 14:52
 7/19 valakiakitnemismersz ***** válasza:
0%
én remélem a Valhallába kerülök mert harcolni akarok azután is miután megdöglöttem :D
2011. jún. 3. 14:56
 8/19 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy a túlvilági élet lehetőségeivel azok foglalkoznak, akik az "evilági" élet lehetőségeivel nem tudnak minhez kezdeni.
2011. jún. 3. 15:02
 9/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár tiszteletben tartom azokat akik hisznek benne, de én személy szerint nem hiszem, hogy van.

Lázár történetét mindenki ismeri:mire Jézus odaért már négy napja a sírban volt = több mint négy napja halott volt.

Jézus feltámasztotta és ...., Lázár nem mesélt semmilyen túlvilágról, nem volt csalódott mert Jézus vissza rángatta őt a mennyországból és újra élnie kellet.

Amúgy a többi feltámasztott személy / hiányos ismereteim alapján min:8 / sem beszélt semmi ilyenről.

Most vagy van egy hatalmas összeesküvés közöttük, vagy nincs mit mesélniük, mert nem történt semmi.

2011. jún. 3. 15:11
 10/19 anonim ***** válasza:

Ami a Lázár történetét illeti: A Biblia szerint az eltávozott lelkek az Úrban alusznak és a feltámadáskor kelnek majd életre. Tehát ez teljesen természetes.

Azon kívül a lélek nem egyenlő az agyműködéssel, tehát furcsa volna ha emlékeznének. Én az ilyen emlékezős sztorikat mindig gyanakodva olvastam.

2011. jún. 3. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!