Hiszel a túlvilágban?
14:48-asnak: nekem tetszik amit írtál, de azért legyél óvatos, mert ha itt a földön keresed a boldogságot az nem biztos hogy menni fog. Már persze nem azt akarom mondani hogy kereszténynek lenni vidáman nem lehet, de azért néha van úgy hogy a lelkünknek szüksége van próbatételekre ahhoz hogy lelkileg fejlődjünk. Ilyenkor segít az, ha nem az a célunk hogy itt és most legyünk boldogak hanem a túlvilági életben reménykedünk. Szent Pál szerint ez az üdvösség sisakja. Szóval ez a remény az üdvösségben szerintem fontos.
Severin
Szia!
Bár tiszteletben tartom azokat akik hisznek benne, de én személy szerint nem hiszem, hogy van.
Lázár történetét mindenki ismeri:mire Jézus odaért már négy napja a sírban volt = több mint négy napja halott volt.
Jézus feltámasztotta és ...., Lázár nem mesélt semmilyen túlvilágról, nem volt csalódott mert Jézus vissza rángatta őt a mennyországból és újra élnie kellet.
Amúgy a többi feltámasztott személy / hiányos ismereteim alapján min:8 / sem beszélt semmi ilyenről.
Most vagy van egy hatalmas összeesküvés közöttük, vagy nincs mit mesélniük, mert nem történt semmi.
Ami a Lázár történetét illeti: A Biblia szerint az eltávozott lelkek az Úrban alusznak és a feltámadáskor kelnek majd életre. Tehát ez teljesen természetes.
Azon kívül a lélek nem egyenlő az agyműködéssel, tehát furcsa volna ha emlékeznének. Én az ilyen emlékezős sztorikat mindig gyanakodva olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!