Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen az az Isten amelyben...

Izidorkata kérdése:

Milyen az az Isten amelyben hiszel, vagy milyen kép él rólad az Istennek nevezett fiktív személyről ha nem hiszel?

Figyelt kérdés

Én pl. azt látom hogy nagyon szeret az emberrel együtt szemlélődni, osztozik az emberrel jóban, roszban.

A világmindenség az ő akaratából jött létre, de vannak dolgok amiket hagyni kell hogy menjenek a saját útjukon.

Szabad döntést ad. Úgy néz ki hogy csak küzdelmeken keresztül tudjuk megérteni őt és magunkat.

Herakleitos Logosnak nevezte, és azt mondta róla hogy se nem halgat, se nem beszél, hanem isteni jelzéseket ad.

2011. aug. 23. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Először is, a leírásodnál a pont :)

Persze nagyon összetett az egész, néhány sornál jóval több, de téged kiegészítve megpróbálom összefoglalni, ahogy én látom.

Az Isten, akit megtapasztaltam mostanáig, az örömmel próbára tesz, a fájdalommal pedig tanít és megerősít. Próbára tesz, hiszen az ember a földi örömökben hajlamos megfeledkezni Istenről, a fájdalomban pedig Őt vádolni olyasmiért, amiért tulajdonképpen maga az ember a felelős.

Semmit nem tesz cél nélkül, csak túl kell látni önmagunkon, hogy megértsük. Ha több - akár a legkülönbözőbb - szálon is futnak körülöttünk a dolgok, ha eljön az ideje, egy pillanat alatt összefuthatnak, és megérthetjük ezek miértjét.

Az Isten maga a szeretet. Bármi, ami történhet, hosszú távon a hasznunkra van, és én maradéktalanul rá merem bízni magam. A hálám pedig a lelkemből, és nem szavakból fakad. Az Isten a lélekbe lát, így anélkül is tudja, mit akarok elmondani, hogy órákig beszélnék róla. Persze, néha azért jól esik kimondani egyet s mást...

Viszont nem hiszek abban az Istenben, aki áldozatokat, imák és szertartások hosszú sorát kéri tőlünk, és szabályokhoz köti minden percünket. Az élet nem átok, hanem ajándék, és kiváló lehetőség a tanulásra.

Köszi, hogy ezt leírhattam :)

2011. aug. 24. 00:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Isten a gyógyító,szabadító. Ő az aki Örök életet adott nekem és mindenkinek aki befogadta Őt. Anyagi javakat ad,szellemi javakat. Megsegít minden élethelyzetben,megvígasztal ha problémám van és mindenből győztesen hoz ki! Hallelujah! Dicsőség Neki!
2011. aug. 24. 11:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Jézus mondja Isten országa bennetek van és körülöttetek, nem fából és kőből épült házakban.

Tehát Istenből egy darab bennem is van. Én azt gondolom egy érzésáradat, egy irányító szellem. És ha sikerül egyre jobban azonosulni vele, akkor Isten részének érezheted magad.

2011. aug. 25. 08:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Én egy irgalmas, mindenható, igazságos Istenben hiszek aki nagyon szereti az összes teremtményét.

Abban szerintem igazad van hogy osztozik az örömünkben és a fájdalmunkban is, hiszen amikor látja hogy boldogok vagyunk vagy szenvedünk, akkor együttérez velünk.

Mivel Isten irgalmas, mindig kész megbocsátani annak aki őszintén fordul hozzá.

Hiszek abban is hogy mivel Isten mindenható és szeret minket, nincs semmi amitől tartanunk kellene addig amig saját akaratunkból mellette maradunk. Nincs olyan baj amiből ne tudna megmenteni.

De abban is hiszek hogy a gyilkosságok (ide értem az abortuszt is), a kegyetlenkedések, az emberi kapzsiság és elnyomás, az emberi hiúság és az Isten ellen elkövetett bűnök miatt jelenleg Istennek nagyon sok szenvedést okoznak Istennek, hasonlóan Noé napjaiban, és ez így nem mehet már tovább sokáig, mint ahogy az özönvíz idején se mehetett. Nem világvégére gondolok, hiszen Isten megígérte hogy nem pusztítja el az emberiséget, de valami történni fog, erre nagyon sok jel utal.

2011. aug. 25. 09:31
 5/5 A kérdező kommentje:

van egy koldus a vasúti hídhoz közel a buszmegálló előtti utcasarkon szokott ücsörögni, egy koszos téli kabáton, előtte egy kis plasztik edény abba lehet tenni pénzt, de ha barátságosan nézel rá a kezét is nyújtja. kb.55-60 körüli magas férfi. Nem tudok elmenni előtte hogy némi parót ne adjak neki, vagy ha a boltból jövök akkor egy két banánt, zsömlét, valami kis eleséget.

hetente kb. egyszer visz arra az utam. Tegnap is arrafelé menet azon töprengtem hogy viseli el a kánikulát az aszfaltos járdán? Nem is volt ott, két sarokkal arréb találtam meg. Kérdezttem hogy helyet változtatott. Mondta hogy a rendőr küldte el, ebbe a hőségbe nem engedte hogy a megszokott helyén ücsörögjön. Épp szilvát vettem, mert most van a szezonja, neki is adtam egy kis zacskóval. Azért írtam le mert ez az ember szelídségével, kiszolgáltatotságával Jézusra emlékeztet, többet tanultam tőle a hitről mint sok kiváló bibliamagyarázó épületes prédikációját halgatva, akiket különben nagyon tisztelek. (de az ilyen személyes élmények teszik élővé a hitem)

2011. aug. 28. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!