Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők miért olyan biztosak...

A hívők miért olyan biztosak Isten létében?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nincs is Isten, vagy Istenek! Lehet hogy régen - bár ebbe nemhiszek - űrlények szálltak le a földön és rájuk hitték az ókori emberek, hogy Istenek és így alakult ki a vallás! Vagy az egész egy nagy kamu - ami már hihetőbb - és csak egy kis kajáért és vízért 'koptatta a tollát' az a szegény paraszt ember, emberek akik az egészet megírták, hisz honnan is tudhatnánk biztosra mi is volt 2000 évvel ezelőtt!? Merthát ugye bárki írhat bármit ezért is tartom a 'szentírásokat' a világ legjobb Fantasy-ainak mert olyan jók, hogy ennyien bekajálják! De csak gondoljunk a Matrix című filmre! Miután megjelent, jópár ember elhitte hogy így van, és van is olyan aki könyvet írt róla! Bár gondolom ebbe azért nem hisz annyi ember, mert nem jelenti ki kategórikusan hogy ami ebbe van az mind megtörtént és igaz! Vagy esetleg azt is el tudom képzelni, hogy akit Ti Jézusnak hívtok az egy szélhámos volt aki azt kamuzta hogy vmi felsőbbrendünek a fia és keresztrefeszíttette magát, hogy ezzel próbálja elhitetni azt amit mond! Vagy szimplán elmebeteg volt aki élvezte a fájdalmat! Na de most nem is ez a lényeg csak azt várom aki tudna végre empirikus bizonyítékot adni Isten létére!!! Persze én egész biztos vagyok benne hogy NEM létezik hisz bárki, bármilyen mélyen is fűrkészi az eget a távcsövével - most gondom ócsárolni fogtok - sehol se látja Istent!!!
2011. aug. 20. 00:19
1 2 3 4
 21/36 Golden Axe ***** válasza:

"a tudomány nem ad magyarázatot. és? attól még csak egy valamit tudok én: azt, hogy nem tudok. "

Akkor Te nem vagy eléggé kiéhezve a válaszra. Én is volt, hogy elintéztem ennyivel, hogy NEM TUDOM, oszt kész. De ahogy öregedtem rájöttem, hogy nekem ez nem elég válasz, hisz mindenre kell hogy legyen válasz. Ja keresni kéne? Akkor ezek szerint lusta vagy...

"azt még nem tudtam meg hogy az életet Isten teremtette. csak azt, hogy nem tudom, hogy keletkezett."

Attól, hogy Te nem tudod, én még tudhatom nem?

"ezt a "nem tudom" feltevést mindenre rá tudom vetíteni. így "kikerülve" azt, hogy muszáj lenne istenben hinnem."

Miért gondolod úgy, hogy olyan borzasztó úgy élni, hogy TUDOD, hogy Isten valóban létezik?

"én egyszerűen csak nem vagyok a tudás birtokában.

hm?"

Ez még önmagában nem baj, de hogy nem is akarsz, az már viszont igen!

2011. aug. 21. 01:35
 22/36 Golden Axe ***** válasza:
Azt viszont nem értem, hogyha nem tudsz semmit, és nem is akarsz tudni semmit, Neked jó ez így, akkor minek kérdezősködsz??
2011. aug. 21. 01:42
 23/36 anonim ***** válasza:
bocsáss meg de szövegértési problémád van? :) nem mondtam, hogy tudatlanságban akarok élni, nem mondtam, hogy nekem borzasztó Isten létének biztos tudása. még is miért lenne az?? na mind1, nem az a lényeg, de én ilyeneket egy szóval sem mondtam. de még is miből tudod, hogy Isten BIZTOS létezik? erre még sosem kaptam értelmes magyarázatot. csak ilyesmik: "érzem a lelkemmel, nem távcsővel kellene keresni"
2011. aug. 21. 01:49
 24/36 Golden Axe ***** válasza:

"én ilyeneket egy szóval sem mondtam."

Akkor sorry, félreértettelek:)

"de még is miből tudod, hogy Isten BIZTOS létezik?"

Először is szögezzük le, hogy ateizmusból megtérni nem 1 sétagalopp!!! Nekem 1 évembe telt, mire sziklaszilárdan meg tudtam bízni Istenben, hogy tényleg nem hagy cserben SOHA! A lényeg az, hogy tudatosítani kell magadban, hogy mi a tét, miért akarsz megtérni? Engem eléggé motívált, hogy mikor megtudtam hogy a pokol milyen hely tudtam, hogy bárhova, csak oda ne kerüljek!! Ami tőlem tellett mindent megtettem, hogy megtérjek, a többit Isten tette hozzá. Mindig próbára tettem Istent, azt akartam, hogy bizonyítson, hogy el tudjam hinni, hogy ebben vagy abban Ő segített. Azt tudni kell rólam, hogy azelőtt soha nem forgattam a Bibliát, még ekkor sem! Csak később tudtam meg, hogy meg van írva: "tegyetek próbára és én addig távol tartom a kártevőket".

Nem akarok közhelyes lenni, de azért válaszolja minden hivő ezt Neked erre a kérdésre, mert ez a válasz: érzem! De ez számodra kb most olyan, mintha a vaknak magyaráznád milyen szín a kék! És ezt sem lehetetlen elmagyarázni: egyszer láttam 1 filmet, amiben egy ffi a vak nőjének meg akarta mutatni milyen a kék szín. Kivitte a tengerparta és azt mondta: szagolj bele a levegőbe! Na pont ilyen a kék!

Szóval szerintem Istent is meg lehet érteni, a lényeg az, hogy akarj más szemmel is nézelődni, mégpedig irreálisan, mert Isten az irreális közegben teszi a legnagyobb csodákat!

"erre még sosem kaptam értelmes magyarázatot. csak ilyesmik: "érzem a lelkemmel, nem távcsővel kellene keresni" "

Ateistaként valóban nem lehet ilyen válasszal beérni, hiszen nem tudod hova tenni. Én úgy fogtam neki, hogy érteni akartam ki Isten, ki Jézus, ki a sátán, mi a problémájuk egymással, nekem ehhez mi közöm, mit nyerek azzal, ha megtérek, mit veszítek ha nem. Úgy gondoltam, hogy ha tegyük fel tényleg létezik a pokol (mert bizonyítva addig nem volt előttem), akkor én túl értékes embernek tartom magam ahhoz, hogy ott égjek, és kínlódjak örökre. Tehát meg akartam érteni úgy, mint akár a Pitagorasz-tételt, érteni akartam a logikáját.

2011. aug. 21. 02:28
 25/36 anonim ***** válasza:

nem kötekedni akarok! de nekem ez annyira semmire sem való válasz!

figyelj,

"Úgy gondoltam, hogy ha tegyük fel tényleg létezik a pokol (mert bizonyítva addig nem volt előttem), akkor én túl értékes embernek tartom magam ahhoz, hogy ott égjek, és kínlódjak örökre. Tehát meg akartam érteni "

én is mérlegelni tudom, hogy ha létezik pokol, az nem valami jó... stbstb de tényleg, ez világos... attól hogy JOBB, KEDVEZŐBB ha hiszel, még nem fogok tudni hinni.. azt én is tudom hogy az nekem "nyerőbb" lenne, ha hihetnék.. :D de ettől még nem fogok megtérni. mert még mindig nem érzem, hogy isten létezne. és még is honnan tudnám, hogy ha "próbatétel elé állítom" istent, pont ő segít? sajnos ezt sose tudhatom biztosra. erre mondják a hívők, hogy akkor buta, és szemellenzős vagy.. nagyon sajnálom, de nem tudok biztos bizonyíték nélkül hinni Istenben, mint ahogy a pitagorasz tételt sem hinném el, ha csak állítanák, mert "ésszerűen" adódik, de senki nem tudná a bizonyítását!

na jó, nem kell hogy tovább győzködj. remélem egyszer én is biztosra elismerhetem majd Istent. :)

2011. aug. 21. 09:29
 26/36 anonim ***** válasza:

Csak egy egyszerű kérdés. Az emberek haláluk után a pokolba vagy a mennybe kerülnek. Tehát a 911-ért felelős terroristák akkor most a pokol tüzén égnek (a keresztények hite szerint) vagy (ahogy ők hiszik) most a paradicsomban léteznek és boldogok?

Bennszülött törzsek hite szerint a világot őseik teremtették és szellemeik köztük élnek. Tehát a világot nem a keresztények istene teremtette és a halottak nem a mennybe vagy a pokolba kerülnek. Bennszülöttek keresztények 1-0

2011. aug. 21. 10:49
 27/36 anonim ***** válasza:

miért 1-0? :D két különböző hit, de miért jobb a bennszülötteké? :D

amúgy, honnan tudjuk? mindenki hisz valamit, oké, aztán vagy bejön, vagy nem :)

2011. aug. 21. 10:52
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

10:49"felelős terroristák a paradicsomban"? hát lehet, hogy a terrorista gyilkosoknak van ilyen téveszméjük,

de a M.o.-muszlim közösség vezetője előadásán azt mondta:

aki embert öl: nem muszlim többé!

2011. aug. 21. 11:00
 29/36 anonim ***** válasza:

ma 01:20Golden Axe - szép. Köszönöm. Ajánlom figyelmedbe tegnap01:09-nél Dr Tulassay professzorral készült riportot

:)) az élet keletkezése nincs meg a tudománynak - és ez nem véletlen.

2011. aug. 21. 11:05
 30/36 anonim ***** válasza:

De ők meg abban hisznek, hogy a paradicsomba kerülnek. Most kinek van igaza??? Ők nagyon erősen hittek benne lehet, hogy igazuk volt és csak ez a hit egyetemes? :O

Kis olvasni való, hogyan alakul ki egy vallás ami téveszmén alapszik:

[link]

2011. aug. 21. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!