A hívők miért olyan biztosak Isten létében?
ma 01:02 :D tessék? én csak elmondtam a véleményem.
arról, hogy például a katolikus keresztények a Bibliával ÉRVELNEK. hol ott mit sem ér az az érv, például egy ateistának, aki nem is fogadja el a Bibliát. így hiába idézgetnek belőle.. a keresztényeknek meg a logika nem érv :D mert ők lélekkel látnak :)
nincs vallásom, nincs könyvem, csupán egy elméleti fejtegetés volt.
én nem tudom hogy létezik-e isten. örülnék, ha egyszer majd bennem is felgyúlna az Isteni szikra, és biztosra tudnám létezését. mert szép dolog Isten.. de sajnos ezt nem érzem se lelkemmel, se eszemmel.
a Britsh Library és a japán Keiro Egyetem hosszantartó,komoly nagy munkával készítette
a Gutenberg-biblia a digitalizálását.
pedig 15:11 nagyon jó kérdés!!! Kérdező.Te meg nem vagy AZONOS a tapintásoddal,szaglásoddal stb- nem fogadhatod el bizonyítéknak:)
Abban viszont van valami,nem létezik,
mert Isten nem egy létező.
Deus esse est. Isten a Lét.
Róla szól minden.
Akinek van füle a hallásra, hallja:)))
jaaa.."valszeg"..ha mások is mondják..
Istent - is mondják egypáran, a különféle vallásokban,pármillóan:
-----------------
Kérdező, nem lehet mindenki olyan rendkívűl okos, művelt, intelligens, metafizikailag éber, érzékeny, kultúrált, mint te, ezt fogadd el - és magadat küldözgesd mindehova.
-------------
és ha gondolkodsz -néha- gondold át: a giccses -lepra "fantasy" filmjeidet, amiket említettél - pénzért -hírnévért írták, készítették.
A szentiratok leírói és a korai keresztények nem "egy kis kajáért és vízért 'koptatták a tollukat'"
hanem majdnem kivétel nélkül MÁRTÍRHALÁLT haltak az igazságért.
Az igazság fontosabb volt az életüknél.
Pénz? Hírnév? Vagyon? Rang? - nem érdekelte őket, csak az Út az Igazság, az Élet - vagyis Jézus, a Krisztus.
*
"is van inteligens, okos és művelt ember,egy hibájuk van csak : a vallás! Jobb lenne beismerni hogy Isten nem létezik és sosem létezett, és csak egy álomvilágban éltek!!!"
- a saját megkövült, csőlátásodat akarod ráhúzni a sok millió vallásosra? - ez ám az álomvilág !!!! és milyen erőszakos és értetlen-érzéketlen!
de nem baj, majd talán megérted.. talán azt is, mit jelent az igazságért meghalni - most látom, nem megy.
1. Én az életem 95 %-át ateistaként éltem le. Mérnök vagyok, így a tudományok igencsak közel álltak a gondolkodásomhoz. Azonban vannak dolgok, amikre nincs tudományos válasz. Nálam ilyen volt pl az orvostudomány: hogyan jön létre az élet? Úgyértem atomok szintjén. Mert szép dolog, hogy 1 sejtből lesz még 1, meg még 1..stb, de az az 1 db sejt hogy lesz életképes? Ugyanis az orvosok szét tudják szedni azt is, sőt össze is tudják rakni, de akkor már bizony nem él! Szóval mi az a plusz, ami magát az ÉLET-tet adja?
És ez csak 1 kérdés a millió közül, amire NINCS tudományos válasz!
2. Minket hívőket hülyének tartotok, mert bekajáljuk hogy Isten teremtette a Földet.
Az a nagy büdös helyzet, hogy ez sincs tökéletesen alátámasztva tudományos szemszögből, csak annak idején a tudósok a legnagyobb valószínűségű forgatókönyvet fogadtaták el, mivel valamit állítani kell. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a történészek is így álapodnak meg, mikor találnak vmi felfedezést a múltból. Senki nem tudja 100%-ig, hogy valóban úgy történt, csak mondjuk 90%-ig biztos. De ez éppen úgy igaz más szakmára is. (Aki nem tudja mi az a valószínűségszámítás azzal nem kívánok ezen számokról vitatkozni!!)
3. Sokan úgy gondoljátok, hogy ha vki megtér, akkor biztos vmi másik idióta hívő beledumálja Istent, és így történik a megtérés. Hát csalódást kell okoznom, mert nálam baromira nem így történt!
Voltak kérdéseim, amire választ akartam kapni. Precíz, átgondolt ember vagyok, nem szoktam csak úgy csapodár módon megváltoztatni a véleményem. A kérdéseimre folyamatosan mutatta meg Isten a válaszokta, hogy a Világban mi miért van.
Volt 1 pont, ahol megértettem, hogy mibe csöppentem abban a pillanatban, ahogy megszülettem Anyám méhében. Az a helyzet, hogy háborúban vagyunk, az ellenség pedig az ördög. A tét igen nagy: az emberiség jövője. Mert bizony mind a pokol, mind a Menny igazi, valóságos hely. És egyáltalán nem mindegy, hogy hova kerülsz, mert akárhova is kerülsz, ott ÖRÖKRE leszel.
Ha egyszer talán megérted, hogy mi folyik körülötted, amit nem is látsz (!), akkor baromira fogod szégyelni magad, és zokogni fogsz, amiért Jézus nevét rosszindulattal a szádra vetted. Kívánom, hogy ne legyen késő...
4. Amit szintén nagy hibának tartok, hogy összemossátok a különböző történelmi egyházakat Istennel. Isten nem katolikus, nem református, nem baptista, Istennek egyetlen egy egyháza van, aminek a feje Jézus. Nem a vatikáni pápa, sem az xy érsek, sem semmilyen emberi személy, egyedül Jézus. Ő rajta keresztül lehet csak és kizárólag Isten közelébe férközni!
A sátán mindent elkövet, hogy minél több embert kinyírhasson, millió és millió eszköze van erre. Természetesen a keresztényeket sem kíméli, a mi közösségünket is bomlasztja már 2000 éve!!
még mindig nem adtál magyarázatot, ezzel sem. azt írtad, vannak kérdések, pl az élet, amire a tudomány nem ad magyarázatot. és? attól még csak egy valamit tudok én: azt, hogy nem tudok.
azt még nem tudtam meg hogy az életet Isten teremtette. csak azt, hogy nem tudom, hogy keletkezett.
és ezt a "nem tudom" feltevést mindenre rá tudom vetíteni. így "kikerülve" azt, hogy muszáj lenne istenben hinnem. én egyszerűen csak nem vagyok a tudás birtokában.
hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!