Vajon van Isten?

Figyelt kérdés
Érveket szeretnék hallani.
2011. aug. 8. 12:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
57%

"Akkor hajrá! Gondolom, csak az is idő kérdése, hogy összekotyvasszanak a laboratóriumokban egy élő embert"

Ezt teljesen jól gondolod, kb 100 év múlva megvalósítható lesz ez is.Gondolj bele már most is sokat tudunk az emberi testről.

2011. aug. 10. 11:52
 22/32 anonim válasza:
21%
Szia szeretném elmondani a rövid történetem...Mindig emberben kerestem azokat a dolgokat amikre szügségem volt lelki támaszra , megértésre , tanitómesterre aki igazságra visz és megmondja nekem miért vagyok boldogtalan meg szomorú és nem olyan mint a többi. Ittam , drogoztam tipikus hétvégi kiruccanós fiu voltam aki nem hitt de rettegte Isten nevét szóval nem mertem ócsárolni sosem. És egyszer csak elegem lett a világbol a depreszióbol a szomorúságbol a rosz közérzetböl a lelkiismeret furdallásokbol a rosz cselekedetekböl a megnem értettségtöl a szerettelenségöl. És kétségbe esve szavakkal kimondtam hogy Istenem segits rajtam ha vagy ! Szügségem van rád mert, nem értem miért történnek ilyen dolgok velem. Miért vagyok rabja annak amit gyülölök és elitélek ha egy kicsit is jobban átgondolom. És naprol napra megváltozott az életem , Uj környezetbe kerültem uj embereket Ismertem meg , olyan mélységeket és megismeréseket tapasztaltam meg amire Igazán vágyakozott Szivem És Lelkem.. Rájöttem hogy Istennek Igazságát , kegyelmét, irgalmasságát és szüntelen Szeretetét szomjhúztam ami az Ur Jézus Krisztus által lett. Megváltozott az életem És Hiszem azt hogy Isten Él és hogy Ő örökkévaló És jót akar az emberekkel. Hiv mindenkit csak kell figyelni egy kicsit és válaszolni. Isten az aki fundamentuma az igaz Boldogságnak és Szabadságnak ! Amióta Istent magasztalom és áldom az én Szivembe Lelkembe és szájammal azóta a napjaim csodálatossak . Isten a kietlen Sivatagbol Is tud könyen támasztani Életet ! És miben mutatta meg Isten az ő szerelmét ? Abban hogy Az Egy szülött fiát Jézust Krisztust akit féltőn szeretett és gyönyörködött benne, a A bűnös Világba Küldte hogy Hirdesse az Ő Igéjét és hogy a Bűnösökért 1 szer meghaljon testileg hogy mindaz aki bűnt cselekedett és bánja tetteit annak megbocsájtassanak Bűnei ! Ez Mind az Ur Jézus Krisztus által lett mert ha az ő helyettesitő áldozata nem lett volna kárhozatra jutott volna az emberiség és nem lett volna többé Remény. De Hála a Jó Istennek És az Úr Jézus Krisztusnak a mi Urunknak ki örökkévaló És Élő mert az Atya feltámasztotta Őt És Urrá tette őt, igazi biztos igéretet adott Isten az emberek számára Hogy mindaz aki Hisz Az Úr Jézusban és hogy ő Isten Fia az megszabadul a Bűn És halál törvényétöl és Békességben fog élni Istenben És Bővölködni fog áldásban és kegyelemben És örömben és békességben És ŐRÖK Életben az ÚR JÉZUS KRISZTUSBAN. Isten minden sebet begyógyit ÉS minden Problémábol kivezet És Megajándékoz . csak Bizni kell Istenben És a MI Közbenjárónban az Úr Jézus Krisztusban ! Mert ha mindenki is cserben hagy Ő örökkévaló És Cserben Nem Hagy! Mert Szerető És Igaz Pásztor És Főpap Isten Templomába ! Aki kér az Atyátol az Úr Jézus Nevében Hit által az kap !!! Isten kellene Minden embernek a FUndamentuma legyen az Ő életében ! DE hiszek abban hogy eljön az Idő hogy Mindenki egyszerre És egy szivvel lélekkel FOgja DicsőITeni Az Örökké Élő Istent ! 20 F
2011. aug. 11. 01:57
 23/32 anonim válasza:
32%
Előző Vagyok! Isten Igaz és az Ő igérete(igéretei) Mindig igaz Mert Igéretét Betölti ! Ugy ahogy Megigérte a Szent Lelket És kiküldte azt hogy az Emberek kik kérik és hűségessen hivják megkapják ! Mert Az Mindenre megtanitsa az Embert És minden Fontos Tudásra és Kijelentésre és bölcsességre Eljuttassa az embert !
2011. aug. 11. 02:05
 24/32 anonim válasza:
28%
Isten Nem VALLÁS ! Egy Élő Isten VAN ! Hiszen Ő a Teremtője Mindennek ! És Ő A menynek a Földnek És Alattiaknak Istene! Nincs Más Rajta Kivül Isten ! Az Ur Jézus Krisztus nevébe Kérem És Remélem hogy minél többen megtértek nem kényszerböl hanem szabadságból !
2011. aug. 11. 02:21
 25/32 Vree ***** válasza:
57%

"Menjünk sorban. Először nézzük meg, hogy kizárható-e az ateizmus. Nos. Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, hogy valami nincs, ismernünk kell az egész világmindenséget, beleértve minden olyan természetét, amelyet még fel se fedezett senki. Hiszen csak akkor tudjuk, hogy valami nincs, ha mindent tudunk. De ugye nem tudunk mindent. Ateizmus kilőve, egy szinttel feljebb léptünk, az agnoszticizmushoz. "

Erre reagálnom kell, még akkor is ha hiába magyarázok.

Tessék megfigyelni milyen elvárásokat támaszt a válaszoló. "Ha már mindent, de abszolút mindent tudsz a világról, akkor majd gyere vissza - addig is használjuk a mi értelmezésemet..." - mi ez baromság? A te értelmezésedre persze nem vonatkoznak -ugyanezek- a kritériumok, igaz?

Te kijelenthetsz bármit, és ha nem lehet bebizonyítani, hogy legalább valami abszolút pici fél % esély van rá hogy igaz, attól nem cáfolható (még akkor sem ha tele van logikai hibákkal, és az a % már nagyon-nagyon pici)?

Mekkora hülyeség! Hiszen ezen az alapon semmit nem lehetne tudni; ha csak a 100%-os, abszolút garantált tudás a tudás, ezért ha valamit képzelsz, rögtön el is kell vetned, és vissza kell térned a tudatlansághoz (mindörökké, hiszen tökéletes bizonyosság nem létezik).

Ezzel a gyengécske trükkel jössz? Ez nem az ateizmus elvetése, ez minden iskolára alkalmazható.

Tanulj már egy kicsit a bizonyítás kritériumairól, te tökéletlen, te.

--------------------------

Na mindegy, nem veszekedni akartam. Egyébként a gyors bízonyítás: fizikai bizonyítéka nincs (egek, egy olyan lényről beszélünk akinek az a -definíciója-, hogy láthatatlan és nem fedi fel magát!!!, azaz direkt elkerüli a bizonyíthatóságot) , a filozófiai bizonyítékairól pedig rendre kiderül hogy valami logikai bukfencen alapulnak. Mint filozófiai lehetőség, -talán- megérdemli hogy számításba vegyék; na nem a keresztény isten, akinek jól definiált tulajdonságai vannak, amikre az egyetlen bizonyíték hogy le vannak írva egy könyvben és a követői úgy gondolják ez elég; a teizmus mint olyan, bár meg kell mondani hogy az is egy kicsit túl sokat feltételez hogy túl hangsúlyosnak tekintsük. De összevéve, isten nincs, amennyire ezt emberi bizonyossággal a mai valamennyi tudás birtokában ki lehet jelenteni. Sajnos az emberek nagy részének az utóbbiból (tudás) csak igen kevés van, mégis képesnek érzik magukat hogy az egész világ eredetéről logikus következtetést vonjanak le. Olyan is az eredmény.

2011. aug. 11. 20:16
 26/32 anonim ***** válasza:
21%
Az hogy a Föld lapos, ugyan olyan racionális fölfogás volt (bizonyítva)még nemrég, minthogy egy háromszög belső szögeinek összege mindig 180°. Most pedig egyik sem igaz. Ennyire bízhatunk.
2011. aug. 11. 20:32
 27/32 Vree ***** válasza:
100%

Úgy tudom a háromszög belső szögeinek összege MÉG MINDIG 180°. Matematikai bizonyítások vannak rá meg minden.

Az a hiedelem hogy a régiek azt hitték a Föld lapos pedig a 20. század első felében terjedt el. Valójában a görögök már az ie. 6. században úgy gondolták hogy gömbölyű, és a középkor ezt a tudást átvette. Kolombuszról azt tanítják hogy a lapos Földben hitt de ez egyszerűen nem igaz. (Kolombusz sok furcsaságban hitt, de ebben pont nem.) És Kolumbusz útja után 30 évvel 1522-ben Magellán végképp bebizonyította hogy a Föld körülhajózható, tehát nem tudom azt a közelmúltat honnan vetted vagy hogy milyen tudásban bízol...

2011. aug. 11. 20:42
 28/32 anonim ***** válasza:
26%

A háromszög belső szögeinek összege vagy 180°vagy több , mint 180°, attól függően, milyen matematikai modellt választunk. Az euklídeszi "sík" geometriában az =180°az örök, de a Bólyai - féle gömbön tekintve MINDIG >180°, és ez így is volt a világ kezdete óta, csak várni kellett a #Í#. sz-ig a felfedezésére. Ugyanígy Isten a végtelen kezdetek óta létezik, és a végtelen időkig létezni fog, csak az emberi elme számára ÉSSZEl felfoghatatlan. Istent a szívvel lehet megtalálni. Az ész a Világ felfogására szolgál.

Isten keresni az eszünkkel olyan, mint vízfestékkel lefesteni a zenét. Van akinek sikerül, de ehhez nagyon kivételes adottság szükséges.

"Kandinszkij ... Kiváló eidetikus memóriája volt, bizonyos színeket barátságosnak, bizonyosakat barátságtalannak talált. Ez a fajta gondolkodásmód felnőtt korában is megmaradt. A színekhez folyamatosan hangokat kapcsolt, melyek erőteljes szinesztéziák. Erősen kötődött a festékanyagokhoz is. Úgy kezelte a festékeket, mintha lények lennének: „Néha hallom a színek sóhaját.”

2011. aug. 11. 20:58
 29/32 A kérdező kommentje:
01:57 nek. Ez a "történet" úgy hangzott mint egy oldal a bibliából. Jó is lett volna ha a fele nem isten dicsőítéséről szól.
2011. aug. 12. 09:36
 30/32 anonim ***** válasza:
"Minden embernek szüksége van valakire, vagy valamire, amihez tartja magát, vagy ragaszkodik. Nincsen Isten nélküli ember. Az ateistáknak, az istentagadóknak, a bűnözőknek is, akármit mondanak, mindnek van istene. Csak nem az Úr az Istene! Istene van, mert Isten nélkül nem lehet élni. Csak erre a Biblia azt mondja, hogy bálvány. Nem Isten az istenem, hanem magamnak csinálok egy istent."
2011. aug. 13. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!