Vajon van Isten?
Én biztos vagyok Isten létezésében. Korábbi hitemet csak megerősítette, hogy a legjobb egyetemi tanáraim, (matematika, művészet) és e legnagyobb tudományos tekintélyek akik elém kerültek, mind mélyen hittek benne.
Szerintem minél mélyebben foglalkozik az ember természettudományokkal, annál biztosabban látja Isten létének bizonyítékát. Inkább a társadalomtudósok szoktak kételkedni...meg az átlagemberek.
9:57 ha ezt nekem írtad akkor nem. Én sehol sem látom istent .
07:56 Egyet értek veled, attól hogy nem tudjuk MÉG a racionális választ nem kell istent látnunk benne. Erre szerintem a történelem is igazat ad mert ugye nem is olyan rég még mindenki azt hitte hogy a föld lapos ha akkor ezt elfogadjuk most mi lenne?
A biblia nem állít ilyet hogy a föld lapos. A keresztények nem tehetnek róla hogy ebben hittek.
"Dávid zsoltára. Az Úré a föld s annak teljessége; a föld kereksége s annak lakosai."
Itt biztos hogy nem egy lapos kerékről van szó, mert mind a négy égtáj szerepel az írásokban:
"Ő terjeszti ki északot az üresség fölé és függeszti föl a földet a semmiség fölé."
Jób 26,7
0:33
Komolyan azt gondoltad,hogy ennyivel megadod a kegyelemdöfést az ateizmusnak?Ne viccelj.....
A Teremtő létezése
Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést:
- Miért hiszi, hogy van Isten?
- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban darálót, és sok egyebet gyártunk. Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük csak a darálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.
- Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését?
A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének: "Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta bármilyen erős kilengést!) A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 cm lehet. Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgáló rendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni,
merevítés, kitámasztás nem lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben."
Elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.
- Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.
- Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.
- Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.
A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még a korábbinál is több újságíró jött el.
- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit. Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.
Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:
- Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni!
A gyáros megkérdezte:
- Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem figyeljenek jól, bemutatom az eredetit. A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:
- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak! Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek.
Figyeljenek kérem, kör alakú a szára, átmérője pontosan 4 mm. magassága ennek éppen 200-szorosa, azaz 800 mm. A falvastagsága mindenütt 0,25 mm. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és
kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyiüzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják hogyan? Napenergiával! Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggéseket? Ez a kis vegyilabor 8-9 féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ezalatt szelek és viharok tépik, kényükre hajlítgatják, akár a földig. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim az itt látható remekmű és a mi kontárkodásaink közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését, és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességeit. Köszönöm hogy eljöttek ide megszemlélni Isten teremtő erejének egyik kézzelfogható bizonyítékát. Ha körülnéznek, ha tükörbe néznek, mindenütt az ő alkotásait látják. Ha pedig teremt, műveket alkot, akkor létezik!
"Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik: Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek." Róma 1:19-20.
0:33 azért nem reagáltam mert nincs sok értelmük szerintem de akkor vegyük őket sorra.
Azzal a gondolat menettel amivel kizártad az ateizmust mindent kizárhatunk, mert ahogy írtad senki sem tud mindent.
22:35 Jó sztori de semmire sem bizonyíték. Egyrészt szerintem egy idő után megvalósítható lesz a "torony", másrészt egy búzaszál kisebb mint egy torony és ezt nem mondta meg a milliárdos, mert ha csak az arányok számítanak megvalósítható.
Darwin csak egy ember volt, azt mond amit akar és az hogy nem bírjuk leírni a szervek működést csak a jelenlegi tudásunkat tükrözi.
Az hogy valaki "legózott" a naprendszerrel nem nagyon értem de azon csak nevettem.
A többi pedig csak az egyház állításai, amikre semmi bizonyíték nincs.(az egyházban vagy vallásokban eleve nem is hittem soha, de isten létének kérdésében azért elgondolkodtam, ezért is tettem fel a kérdést)
>> 22:35 Jó sztori de semmire sem bizonyíték. Egyrészt szerintem egy idő után megvalósítható lesz a "torony", másrészt egy búzaszál kisebb mint egy torony és ezt nem mondta meg a milliárdos, mert HA CSAK AZ ARÁNYOK SZÁMÍTANAK, MEGVALÓSÍTHATÓ.
Akkor hajrá! Gondolom, csak az is idő kérdése, hogy összekotyvasszanak a laboratóriumokban egy élő embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!