Vajon van Isten?

Figyelt kérdés
Érveket szeretnék hallani.
2011. aug. 8. 12:03
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
67%
Imádkozz érte, és megmutatja magát Neked.
2011. aug. 8. 12:25
 2/32 Draug ***** válasza:
Abban nem hiszek, hogy van Pokol és Menny, és ott van egy valaki, aki mindenek felett áll, angyalok hadával körülvéve... Szerintem mindenkinek a lelke a saját Istene, és a lelkiismeret az, ami képes őszintén bírálni egy ember életét, tetteit. Ha pedig van Menny és Pokol, azt mi teremtjük önmaguknak, ebben a világban, ami nekünk jutott. Csak rajtunk áll, melyik úton indulunk, és hogyan leszünk képesek elszámolni végül önmagunkkal, amikor eljön a mi időnk...
2011. aug. 8. 12:26
 3/32 Vree ***** válasza:
Nem tudom, ezen még soha nem gondolkodtam. Érdekes.
2011. aug. 8. 13:10
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ezekre nincsenek érvek, ellenérvek. Az érv olyan valami, ami jó esetben tényen alapszik, tehát megdönthetetlen. Az ellenérv pedig olyan, ami szintén tényeken alapszik, de mást mond, mint az érv. Nincs bizonyíték Isten létezésére. Ezért nem létezik tény sem. Az egyetlen tény az, hogy igazán senki sem tudhatja. Ennek fényében igazi érveket sem fogsz látni.
2011. aug. 8. 13:29
 5/32 anonim ***** válasza:
Isten tudja......
2011. aug. 8. 13:52
 6/32 A kérdező kommentje:

13:29 igaz.

Én nem igazán hiszek benne hogy létezik e de úgy látom más sem.

2011. aug. 8. 19:19
 7/32 anonim ***** válasza:
33%
Én nem hiszek kimondottan Istenben, vagy legalábbis nem abban a formában ahogy a hívők beállítják. (ezzel nem azt akarom mondani, hogy az rossz, nekem semmi bajom azzal ha valaki hívő) Mert én például tanultam hittant több éven keresztül, még egyházi suliba is jártam de egyszerűen nem hittem el azokat a dolgokat amiket tanítottak nekünk. Nem hiszek a pokolban és nem hiszek a mennyben, és megmondom őszintén abban sem hogy egyszer újra láthatom azokat akik meghaltak. Pedig hányszor fenyegettek azzal gyerekként, hogy vigyázz, mert ha ezt meg ezt teszed a pokolra kerülsz. De kérdem én? Ha tegyük fel van Isten mégis miért kéne nekem az Ő "szabályai" szerint élnem? És miért kéne Neki elszámolnom a tetteimmel? Én élek, ahogy élek, felelősséget vállalok a tetteimért, ha valamivel hát akkor a lelkiismeretemmel kell elszámolnom, de ez általában működik. A másik dolog: Ha van Isten, és tényleg olyan jó, ahogy azt beállítják, akkor miért van gonoszság, szenvedés, fájdalom a világban? (jó persze, erre lehet azt mondani, mert ez a büntetés a rossz cselekedetekért, de nekem ne akarják bemagyarázni azt, hogy egy betegen született gyereknek bűne volt például) Ezek léteznek, ugyanakkor azt is mondják Istenre, hogy Mindenható..Akkor miért nem tesz semmit? miért engedi a szenvedést? Én szeretném azt hinni, hogy ha lenne akkor ezek nem lennének, de mivel ezek a dolgok vannak, így arra következtetek, hogy nincs Isten, és én nem is hiszek benne. Ettől függetlenül hiszek valami magasabb Erőben, ami létezik, de nincsen rá befolyásunk.
2011. aug. 8. 20:47
 8/32 eric_one ***** válasza:
37%

20:47-nek

Nem kellett volna aludni azokon a hittan órákon, és akkor nem írnál ennyi zöldséget :D

2011. aug. 8. 22:26
 9/32 Sághegyi Csaba ***** válasza:
53%

Menjünk sorban. Először nézzük meg, hogy kizárható-e az ateizmus. Nos. Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, hogy valami nincs, ismernünk kell az egész világmindenséget, beleértve minden olyan természetét, amelyet még fel se fedezett senki. Hiszen csak akkor tudjuk, hogy valami nincs, ha mindent tudunk. De ugye nem tudunk mindent. Ateizmus kilőve, egy szinttel feljebb léptünk, az agnoszticizmushoz.

Menjünk tovább az élővilág eredetéhez. Mai napig nincs értelmes materialista magyarázat az élet megjelenésére. Tehát az élet eredete eddig csakis abba illik bele, hogy feltételezünk egy létrehozót (nem istent, vagy ufókat, hanem ismeretlen létrehozót).

Ami a fajról fajra való fejlődést illeti, Darwin maga írta meg (nem biztos, hogy szóról szóra idézem), ha bebizonyosodik valamely szervről, hogy nem egyszerűsíthető úgy, hogy működőképes legyen, akkor az ő elmélete megdől. Azóta több szervről nem tudták már megmagyarázni, így modellezni sem a fokozatos fejlődést (pl. a csillómotor). (A vallásosan elvakult evolucionisták ezzel nem értenek egyet, de tényeket ők sem tudnak letagadni). Eljutottunk oda, hogy jelen ismereteink szerint az élővilág nem jöhetett létre külső értelmes erő nélkül. Így odáig már eljutottunk, hogy valamiféle "teremtő" aktivitása valószínűsíthető.

Miféle teremtő ez? Talán más bolygók másfajta életformái, amelyek akár fokozatosan is kifejlődhettek, ha már mi nem? Nos. Erre a választ már a csillagászatban találjuk meg.

Naprendszerünkben a Vénusz, és az Uránusz a többi bolygóhoz képest visszafelé forog. Ugyanezt teszi 8 hold is, így egyes bolygóinknak mindkét irányba forgó holdjaik vannak, egyik erre forog, másik arra. Más csillagok körül folyamatosan fedeznek fel bolygókat. Többet is találtak, amely visszafelé kering! Mindezek a tények ellene mondanak annak a hipotézisnek, hogy Naprendszerünk, valamint más naprendszerek valamiféle természetes materialista módon születtek volna. Hiszen a perdület megmaradásának a törvénye általánosan érvényes az egész fizikai világra. Így valószínűnek tűnik, hogy valamely ismeretlen, a fizikai természeten kívül létező értelem legózott itt. Az élővilág, akár tőle is lehet.

Láthattuk, hogy valamiféle ismeretlen "isten" létezése valószínűsíthető. Mégis sokféle "isteni kinyilatkoztatás" létezik. Van-e köztük olyan, ami az Istentől jön?

Itt már csak személyes hitemet tudom megosztani, és érvet hozni rá. Meggyőződésem, ha Jézus feltámadt, akkor lehet építeni arra, amit mondott. Hiszen akinek a halál sem akadály, az már tényleg tud valamit. Feltámadt-e Jézus?

Most csak egy idézetet hozok egy szakembertől:

"Sirnon Greenleaf professzor volt, a jog egyetemi tanára, a Harvard Egyetem - az Egyesült Államok egyik legjobb egyeteme - jogi tanszékének vezetője. Írt egy könyvet A jogi bizonyítékok alapelvei címmel. Három tanítványa azt a kihívást tette, hogy Greenleaf professzor alkalmazza a könyvében leírtakat Krisztus feltámadására, és vizsgálja meg azokat a bizonyítékokat, melyek Jézus halálból való feltámadása mellett szólnak. Greenleaf professzor elfogadta a kihívást. Vizsgálatai végeztével ezt mondta: „Nincsenek jobban dokumentált történelmi bizonyítékok, mint a Krisztus feltámadása mellett szólók.” Majd hozzátette: „Meggyőződésem, hogy meggyőzhetik bármelyik ang¬liai vagy egyesült államokbeli esküdtszéket arról, hogy Krisztus feltámadt a halálból.”"

A teljes könyv letölthető itt: tarhely/havannacsoport/dokumentumok/Isten-e Jézus?(kijezus).doc

Azt hiszem, elég részletesen válaszoltam. Látható, hogy nem dogmákat, meg ilyesmiket hozok. Egyedüli személyes hitem mindebben, hogy szerintem Jézus igazat mondott. A többi tény, és értelem, amit elmondtam.

2011. aug. 9. 00:33
 10/32 anonim ***** válasza:
46%
Természettudományos világképünk még tele van fekete foltokkal.Ez szerintem természetes.Vannak akik kényszert éreznek,hogy betuszkoljanak egy istent a lyukakba,hogy kerekebbnek lássák és hiánytalannak az egészet.Azért,mert a legfontosabb dolgokat EGYENLŐRE még nem tudjuk megmagyarázni materialista indokkal,még nem jelenti azt,hogy létezik is a kitalált barátunk.Én eltudom fogadni,hogy tudatlanok vagyunk nagyon sok alap kérdésben is,de idővel mindenre megtalálja ez a hihetetlen faj (ha addig ki nem pusztítja magát) a választ.
2011. aug. 9. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!