Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek még mindig a...

Miért hisznek még mindig a nem bizonyítható mende-mondákban, amit ki tudja ki írt és mi célból?

Figyelt kérdés

Igen rájött mindenki a Bibliáról,egyházakról és felekezetekről van szó.A szabadgondolkodás lehetővé teszi,hogy egy adott dolgot akár több szempontból is megvizsgáljunk,magyarázatot találjunk.Kérdéseinkre sokszor egy egyszerű és egyszerűen bizonyítható választ elfogadjunk,ha az épp nem is túl "isteni,igei,stb...".

Miért van mai napig,hogy relatíve "épkézláb" gondolkodású ismerősünk találkozik egy gyülekezettel és hirtelen ókori csőlátású emberré változik,aki nem hajlandó elfogadni a mai kor bizonyított tanait,nézeteit.Ugyanazokat a dogmákat hajtogatja a feltett kérdésekre,minden mást kizár.(Sőt megvádol,hogy démonizált vagyok:))

Rossz szokásai ugyanúgy megmaradtak,csak most már egy bűnbánással feloldja (feloldatja) magát és mindent folytat ugyanúgy.

(Csak ő ezt nem látja saját magáról).Szembesítve saját magával előránt egy passzust (mint nyuszit a kalapból),amivel próbálja viselkedését igazolni,de látszik az arcán ő is sejti mennyire erőltetett a dolog.

Ha végképp a sarokba szorul,akkor jön az ígéret,hogy meglesz a válasz a nála sokkal képzettebb "tanítótól".

Miért jó,ha a Föld ismét kilaposodik?Egyszerűbb így felfogni az életet?Megnyugtató,hogy valaki vár odaát,ha jó volt rövidke élete folyamán?(Akkor is ha nem,de ugye a személy és apparátusa már korántsem olyan szívderítő,mint a másik verziónál).

Mindenki válaszát várnám,aki érintettnek érzi magát bármelyik oldalról (vallás,ateizmus).

Mindenki válaszát előre is köszi!!!

2011. júl. 14. 19:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos az egyházat átlengi a képmutatás, amit ti, a 100. sorban ülők soha nem fogtok megtudni a vezetőitekről, vagy csak nagyon ritka esetben, de akkor le lesztek rázva azzal, hogy "szegény testvér eltévelyedett, de megbánta bűneit és kész újra Isten szolgálatába állni", vagy esetleg pellengérre állítják, és rövid távon "kiutálják" a gyülekezetből. El sem tudom képzelni, hogyha a vezetők között, akiről az ember példát vesz, ennyi a csaló, képmutató alak, mi lehet a kisebbek között. Szörnyű.

És lehet, hogy üres, elkeseredett fröcsögésnek tűnik az egész, de szerencsére apám jóvoltából beleláttam abba, hogy a vezetők egy részének-és sajnos nem elhanyagolható ez a hányad- milyen szokásaik és visszatérő komoly "bűneik" vannak, és képesek kiállni az emberek elé, és papolni.

Az én felfogásom szerint 2 "féle" hívő van.

Az egyik részük olyan távol van a tűztől, hogy semmit nem lát, semmit nem ért- és lehet, hogy nem is fog.

A másik részük pedig annyira közel van hozzá, hogy pontosan tudja, mit miért csinál. Ez >1%. Ők a felső vezetők.

Említhettem volna a köztes kategóriát, aki olyan, mint pl én. Közel voltam a tűzhöz, de csak annyira közel, hogy lássam, mi folyik körülötte/benne, de mégsem annyira, hogy nyakig benne legyek és hallgassak és fogadjam el a dolog """"pozitív"""" oldalát. És ezért megundorodtam, kiábrándultam. Aki pedig ezek után is visszatér az egyházba, az már megint az első kategóriába esik: aki nem lát és nem ért semmit. Sajnos az apám is ilyen. Ő is sok mindent látott, átélt az egyházzal kapcsolatban, és mégsem hagyta ott, hanem visszament és úgy tett, mintha nem történt volna semmi.:)

2011. júl. 18. 07:12
 22/23 anonim ***** válasza:

Kedves 07:12-es!

Ez most nekem volt "válasz" vagy a kérdésre?

manju

2011. júl. 18. 09:40
 23/23 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon sok orvos, tanár, filozófus, művész, sőt matematikus és tervező mérnök is hívő. És igen, sok tudós is. Én magam is tanár vagyok, több nyelven beszélek, imádok olvasni, és ezt elég széles körben és sok nyelven teszem. És mégis hívő vagyok. Nem hazudok, amikor a személyes megtapasztalásomról beszélek, bár ezt te vagy más ateista értelmezheti úgy is, hogy becsapom magam. Mivel azonban az ÉN tapasztalataimról van szó, ezt ti nem tudjátok megítélni.

A tudomány nem áll szemben a hittel, a keresztény hittel sem. Aki a 6 napot 6 darab 24 órás napnak képzeli el az szó szerint értelmez egy nagyon mélyen szimbolikus szöveget. Tegye ha akarja, de csak hogy tudjátok: a hívőknek csak egy része értelmezi ilyen módon a Bibliát.

És ha ezt így is teszi, az nektek miért fáj?

Rengeteg elvakult ateista van, nézzetek szét a youtube-on, némelyik elég borzalmas. De gondoljunk csak a kommunizmusra, vagy arra, mi is történt a francia forradalom után, és máris megértjük, hogy az ateizmus önmagában nem tesz sem jó, sem intelligens emberré.

A jóság és az intelligencia hitvilágtól független emberi tulajdonságok. De a hívó élet ezen irányba terel, míg az ateizmusba BÁRMI belefér.

És kérlek, ne gyertek azzal, hogy ilyen meg olyan rossz keresztények vannak. Persze, hogy vannak,de azok nem keresztények; csak ők annak vallják magukat. A kereszténység Krisztus követését jelenti, az összes többi csak duma.

2011. júl. 18. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!