Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek még mindig a...

Miért hisznek még mindig a nem bizonyítható mende-mondákban, amit ki tudja ki írt és mi célból?

Figyelt kérdés

Igen rájött mindenki a Bibliáról,egyházakról és felekezetekről van szó.A szabadgondolkodás lehetővé teszi,hogy egy adott dolgot akár több szempontból is megvizsgáljunk,magyarázatot találjunk.Kérdéseinkre sokszor egy egyszerű és egyszerűen bizonyítható választ elfogadjunk,ha az épp nem is túl "isteni,igei,stb...".

Miért van mai napig,hogy relatíve "épkézláb" gondolkodású ismerősünk találkozik egy gyülekezettel és hirtelen ókori csőlátású emberré változik,aki nem hajlandó elfogadni a mai kor bizonyított tanait,nézeteit.Ugyanazokat a dogmákat hajtogatja a feltett kérdésekre,minden mást kizár.(Sőt megvádol,hogy démonizált vagyok:))

Rossz szokásai ugyanúgy megmaradtak,csak most már egy bűnbánással feloldja (feloldatja) magát és mindent folytat ugyanúgy.

(Csak ő ezt nem látja saját magáról).Szembesítve saját magával előránt egy passzust (mint nyuszit a kalapból),amivel próbálja viselkedését igazolni,de látszik az arcán ő is sejti mennyire erőltetett a dolog.

Ha végképp a sarokba szorul,akkor jön az ígéret,hogy meglesz a válasz a nála sokkal képzettebb "tanítótól".

Miért jó,ha a Föld ismét kilaposodik?Egyszerűbb így felfogni az életet?Megnyugtató,hogy valaki vár odaát,ha jó volt rövidke élete folyamán?(Akkor is ha nem,de ugye a személy és apparátusa már korántsem olyan szívderítő,mint a másik verziónál).

Mindenki válaszát várnám,aki érintettnek érzi magát bármelyik oldalról (vallás,ateizmus).

Mindenki válaszát előre is köszi!!!

2011. júl. 14. 19:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Gyorsban 1-2 tulajdonság:áskálódás más háta mögött a munkahelyen,ezáltal feltűnni jobb képben.Felnyomni bárkit,ha azzal szintén jobb képbe kerülhet az illető,kis munkát kis ívben,nagy munkát nagy ívben kerülni,csak azt megcsinálni amihez kedve van (azt is xarul).Ő volt az egyik.A másik többgyermekes családanya létére a ne paráználkodj parancsolatot igencsak laza módon értelmezi.

A harmadik nem tudja néha elnyomni agresszív viselkedését és még sorolhatnám.A hittérítést már abba hagyták,de volt egy fél év,ameddig mindenkit csesztettek szépen fű alatt,hogy menjen a gyülekezetükbe.(Aztán rájuk szólt a vezetőség,hogy inkább a munkával foglalkozzanak).

Eszem ágába nincs általánosítani.Nálunk pont ilyenek vannak.

2011. júl. 15. 04:19
 12/23 anonim ***** válasza:

Az ember alapvetően egy hiszékeny lény.nehéz,sőt nem is lehet szavakkal,írásokkal hitelesen bizonyítani a valóságot,olyan dolgokat,hogy pl.mi van a túlvilágon a halál után.ezzel tisztában vannak a vallási vezetők is,ezért működik az a fajta megfélemlítés is,hogy ha egy hívő nem él Istennek tetsző életet(de ki határozza meg,hogy mi az Istennek tetsző élet? az egyházi vezetők,és a Biblia,ezért ezek megint csak ingatag dolgok,mert különböző emberek szónoklatai,írásai)akkor pokolra kerül.ha egy hívő jogosan elkezdene kételkedni ebben,akkor jön a terelő duma,hogy a Sátánnak az a módszere,hogy elhiteti magáról,hogy nem létezik/tehát nincs pokol sem,amitől félni kellene/.és különben is helyénvaló bűntudatot éreznie az illetőnek,amiért kételkedni mert.ugye Isten nem szereti a kételkedőket...de mielőtt a hívő teljesen átadná magát az aggodalomnak,kiderül,hogy van megoldás! csak hinni kell továbbra is a keresztény Istenben,és a bocsánatáért esedezni,így válik a hívő az egyháztól,egyházi tanoktól függővé,és kiszolgáltatottá.persze ez úgy van feltüntetve,hogy az ő érdeke az egész.

sok ember nem mer szembenézni az élettel,bizonytalan önmagában,abban,hogy mi helyes,mi nem,ezt kihasználva jön az egyház,mint megmentő sereg,és ez vonzó az embereknek.a probléma csak az,hogy ahelyett,hogy valóban felemelnék,szabaddá tennék őket,továbbra is függőségbe,bizonytalanságba terelik őket,csak épp egy másik fajtába.

Nem vagyok ateista,végigjártam egy keresztény utat,ezért is tudtam mindezt elmondani.a magam módján még mindig hiszek Istenben,de nem abban,amit az egyház tanít.

2011. júl. 15. 10:21
 13/23 anonim ***** válasza:

"Sok ember mondja, hogy "Kapcsolatban vagyok Istennel!", meg "beszélgetek vele", de ezek az emberek csak simán hazudnak..."

Kedves...

Aki Igazságot mond magáról ellent mond a szeretetével.Akkor hogy is mondhatja magáról én mindent tudok rólatok,jelmondattal.Elfelejtik hogy a bűn amely a földön uralkodik az az ördög hatalmában van .És nem vagyunk Istenek sem hogy megváltsuk a világot.Saját akaratából maradjon meg az a hit amelyet magatoknak adtok.Legyen ez atyánktól Jézustól vagy az ördögtől.A választás megadatott .

2011. júl. 15. 13:17
 14/23 anonim ***** válasza:

Hinni egyszerű. A hit válaszokat ad. Egyszerű, könnyen érthető (hibás) válaszokat.

Ahhoz, hogy valaki mélyen megismerje a világot, sokat kell tanulni, olvasni a természettudományok minden ágáról. A dolgok nem egyszerűek, sokszor nagyon bonyolult matematikával megfűszerezve. Ez nehezen érthető, és nagyon kevesen képesek megérteni.

És még ez sem ad választ sok kérdésre, ami foglalkoztatja az embert, nem mulasztja el a félelmet a haláltól, nem nyújt megnyugvást és nem emeli le a felelősséget az ember válláról. Ehhez erő kell, hogy az ember vallásos hit nélkül megbirkózzon, ami szintén nincs meg mindenkiben.

Ez a két dolog a táptalaja annak, hogy "hisznek a nem bizonyítható mende-mondákban".

2011. júl. 15. 22:26
 15/23 A kérdező kommentje:
Én is hasonlóra gondolok.Egyszerűbb egy könyvet ismerni,mint több ezret.
2011. júl. 16. 04:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Az embereknek (általánosítás tudom) mindig szükségük van hogy higgyenek valamiben. A teljes történelmet nézve a vallások voltak az emberiség változásának egyik legnagyobb motorjai.

Mikor a keresztény egyház elvilágiasodott és az emberek kirúgták alóla a támasztékot akkor rövid idő múlva jöttek a helyükre mások. Nézd meg ma mennyi szekta van, álkeresztények, fanatikus ateisták, mindenféle álpogány vallások, spiritiszták, vagy ép az EZO.TV és hasonló dolgok véletlenül vannak? El kell fogadni hogy hittel és vallással él az emberiség. Egy nap majd eljönnek a vallásmérnökök és beolvasztjuk a társadalomtudományokba és kész.

2011. júl. 16. 12:55
 17/23 A kérdező kommentje:
Vallásmérnök.Nem rossz.Empirikus módon vizsgáljuk Istent.Erről valaki?
2011. júl. 16. 19:17
 18/23 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdező és más válaszolók!

"Én is hasonlóra gondolok.Egyszerűbb egy könyvet ismerni,mint több ezret."

Számomra annyira furcsa, hogy aki hívő teljes mértékben butának tartjátok. Az egy dolog, hogy nem értünk egyet hit dolgában. Bolondnak tartotok, mert hiszek a Teremtő létezésében. De miért gondoljátok, hogy az élet egyéb területén is buta, ostoba egy hívő ember? Miért gondoljátok, hogy nem olvasott egyéb könyvet? Miért gondoljátok, hogy szellemi nihil? Isten és a Biblia egy plusz dolog, nem mínusz. Az én barátaim között a sofőrtől a banki vezetőig sokféle ember megtalálható. A sok könyvről meg annyit, hogy én a könyvtáram halmozásában az ezer darab fölött tartottam. Arra volt jó a sok olvasás, hogy tudjam, mi az igazi érték, és egy könyvet állítsak a könyvespolc közepére félresöpörve a többit.

manju

2011. júl. 16. 22:16
 19/23 anonim ***** válasza:
Ez nem előítélet, hanem tapasztalat a részünkről.
2011. júl. 16. 22:27
 20/23 anonim ***** válasza:
Ez tényleg nem előítélet, hanem tapasztalat. Az teljesen biztos, hogy vannak nagyon intelligens hívők is, de nem ez a jellemzőbb. Pl.: ha felfedeznek valamit, ami a hitükkel ellentétes, akkor azt rögtön kritizálják, még akkor is, ha 100%, hogy az úgy van. Ellenben egy ateista mindig meg tudja változtatni a világról alkotott képét. (persze ez sem igaz mindenkire)
2011. júl. 17. 02:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!