Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek még mindig a...

Miért hisznek még mindig a nem bizonyítható mende-mondákban, amit ki tudja ki írt és mi célból?

Figyelt kérdés

Igen rájött mindenki a Bibliáról,egyházakról és felekezetekről van szó.A szabadgondolkodás lehetővé teszi,hogy egy adott dolgot akár több szempontból is megvizsgáljunk,magyarázatot találjunk.Kérdéseinkre sokszor egy egyszerű és egyszerűen bizonyítható választ elfogadjunk,ha az épp nem is túl "isteni,igei,stb...".

Miért van mai napig,hogy relatíve "épkézláb" gondolkodású ismerősünk találkozik egy gyülekezettel és hirtelen ókori csőlátású emberré változik,aki nem hajlandó elfogadni a mai kor bizonyított tanait,nézeteit.Ugyanazokat a dogmákat hajtogatja a feltett kérdésekre,minden mást kizár.(Sőt megvádol,hogy démonizált vagyok:))

Rossz szokásai ugyanúgy megmaradtak,csak most már egy bűnbánással feloldja (feloldatja) magát és mindent folytat ugyanúgy.

(Csak ő ezt nem látja saját magáról).Szembesítve saját magával előránt egy passzust (mint nyuszit a kalapból),amivel próbálja viselkedését igazolni,de látszik az arcán ő is sejti mennyire erőltetett a dolog.

Ha végképp a sarokba szorul,akkor jön az ígéret,hogy meglesz a válasz a nála sokkal képzettebb "tanítótól".

Miért jó,ha a Föld ismét kilaposodik?Egyszerűbb így felfogni az életet?Megnyugtató,hogy valaki vár odaát,ha jó volt rövidke élete folyamán?(Akkor is ha nem,de ugye a személy és apparátusa már korántsem olyan szívderítő,mint a másik verziónál).

Mindenki válaszát várnám,aki érintettnek érzi magát bármelyik oldalról (vallás,ateizmus).

Mindenki válaszát előre is köszi!!!

2011. júl. 14. 19:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%

Ez azt jelenti hogy mástól vársz választ,a hit kérdésében.És olyan embert találtál aki nem biztos a hitében.Minden embernek megadatott hogy válasszon ,saját akaratából .Olvasd el a Bibliát hogy tudd miben hiszel .(vagy akarsz hinni)Ha pedig olvastad tudnod kell hogy Jézus a Szeretet Istene és ha benne hiszel a szeretetben hiszel .

A Bibliát pedig emberek írták Isten ihletével.

2011. júl. 14. 20:33
 2/23 anonim ***** válasza:
56%

Ilyen a másik oldal előítéletekkel teli (pontos ismeretet nélkülöző) véleménye.

Én sok olyan hívővé vált emberről tudok, akik ha nem változtattak volna rossz szokásaikon, MÁR NEM ÉLNÉNEK!

Te ezek szerint nagyon nem vagy képben a kérdéseddel kapcsolatban.

Mégis hányan lehetnek a legmagasabb tudományos körökből hívő emberek? Elmondom: sokan. De mivel ez nem mennyiségi kérdés, ezért jelentősége nincs a számoknak.

Egy a lényeg, sok marhaságot írtál össze kedves kérdező.

2011. júl. 14. 20:38
 3/23 A kérdező kommentje:
Köszike.Nem kellett matematikusnak lennem,hogy rájöjjek,már az első 5 válaszoló közt lesz olyan,aki nem tart épelméjűnek,mert felmerek tenni egy ilyen kérdést.(A Valláskritikát mi a ....... találták ki?)
2011. júl. 14. 20:53
 4/23 A kérdező kommentje:
2. Nem nagyon kellett magamban edzeni az előítéletet,mert konkrétan LÁTOM (nagyobb betűk már nem voltak a billentyűzeten:)) ezeket.
2011. júl. 14. 20:56
 5/23 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Amikor odaértem, hogy "Rossz szokásai ugyanúgy megmaradtak,csak most már egy bűnbánással feloldja (feloldatja) magát és mindent folytat ugyanúgy.", akkor jöttem, rá hogy mi lehet a baj. Aki valóban Istennel jár, és mindennapi kapcsolatban van vele, az egész egyszerűen nem maradhat ugyanolyan ember. Hisz Ő kijavítja hibáinkat. Nem azonnal, de egy idő után a környezetünknek ezeket látnia kell(ene). Az sem biztos, hogy azokat, amiket pl. egy barátunk, vagy családtagunk szeretne. Én is megkaptam már itt, hogy néha kioktató a stílusom. Pedig én észre sem vettem. Megköszöntem a figyelmeztetést, és remélem, hogy sikerül(t) kijavítanom. De ennél voltak sokkal nagyobb hibáim. Úgy látszik, az Úr azokat javította ki először. Remélem, hogy akiről szól a leírásod, megtalálja az utat a Teremtő felé, ha már keresi, és engedi neki, hogy kijavítsa hibáit. Ha valóban lenne bűnbánata, legközelebb nem követné el azt a bűnt, amiért a feloldozást kérte. Kívánom Neked, hogy Te is meglásd majd azokat a javulásokat, amiket Isten tud véghezvinni egy emberben. Nekem csodálatos tapasztalat volt, amikor a munkatársaim elmondták, hogy mennyire megváltoztam a jó irányba.

manju

2011. júl. 14. 21:26
 6/23 A kérdező kommentje:
Már az én válaszom is eltűnt.Biztos valami szellem serénykedik az oldalon:)
2011. júl. 14. 21:35
 7/23 anonim ***** válasza:
51%

Az ismerősöd nem tudom, hogy melyik felekezethez "csapódott", csak abból, hogy "Ugyanazokat a dogmákat hajtogatja a feltett kérdésekre,minden mást kizár" feltételezem a Jehova Tanúk egyházához tartozik, de ha tévednék, akkor mind a tanúktól, mind tőled elnézést kérek. Tulajdonképpen nem számít. Mik azok a kérdések, aminek a következtetéseként a föld kilaposodását húztad rá? Mindegy, melyik egyházhoz tartozik, mert a keresztény egyházak alapvető gondolatvilága, hogy az igaz ember hit által él. Hitből hisszük, hogy a világot Isten 6 nap alatt teremtette a semmiből, hogy a halál az ember bűne következtében jött be a világba, hogy Isten egyszülött fiát adta a világért, hogy mindenki, aki hisz őbenne, el ne vesszék, hanem örök élete legyen.

Görcsösen vissza akarod rángatni az ismerősödet 'ebbe a világba', és? Mi lesz, ha sikerűl? Megveregeted magad? Mi jobb neki? Az érdekel egyáltalán téged? Megkérdezted, hogy mi volt jobb neki, ami volt, vagy az jobb neki, ami most van?

Egy kicsit többet kellene elárulnod: Milyen felekezethez tartozik? Melyek azok a kérdések, amik ennyire felzaklattak? Mik azok a cselekedetek, mely vissza-visszatérnek nála?

Üdv: én lászló

2011. júl. 14. 22:22
 8/23 anonim ***** válasza:
31%

Sok ember mondja, hogy "Kapcsolatban vagyok Istennel!", meg "beszélgetek vele", de ezek az emberek csak simán hazudnak.

Az, ha te magadban beszélgetsz, és azt hiszed, hogy eközben Istennel beszélsz, akkor attól még te semmilyen istennel sem beszélsz. És ilyenkor jön az "Én tapasztaltam Isten létét, mert imádkoztam, és valami jóra fordult!", de ilyenkor ezek az emberek arra nem gondolnak, hogy ezek a 'csodák' életükben csak egyszer-kétszer történnek meg, és azokkal is megtörténnek, akik nem imádkoztak. Csak ezek a hívő emberek, már mindenben az istenüket látják. És ekkor kezdik el 'szeretni' az istenüket, ami már kezd beteges lenni, mivel nélküle el sem tudják képzelni az életüket.

És ne jöjjön még egyszer valaki azzal, hogy a Biblia csak a szeretetet terjeszti a jóságos Isten által, mert az a jóságos Isten egy szadista tömeggyilkos.

Ha már muszáj lenne hinni valamiben, akkor inkább a Buddhizmus lenne az, mivel az tényleg a szeretetre tanít, és egyik kis apró könyvecskéjében sem mészárolnak le több száz embert ártalmatlanul.

És, ha valaki már imádja az istenét, nem tudd nélküle élni, és mindent vele magyaráz, akkor jön a tagadás.

Ha valaki előáll egy új, akár csak egy-két hibával rendelkező elmélettel, akkor azt rögtön megtámadják, ha ellent mond a hitükkel. Példa erre az evolúció elmélete.

Én nagyon jól tudom, hogy vannak szélsőséges ateisták is, de nem annyian, mint a szélsőséges vallásosok.

2011. júl. 14. 22:25
 9/23 anonim ***** válasza:
Azért, mert a hit egy olyan dolog, amit senki sem vehet el tőled.
2011. júl. 14. 23:06
 10/23 Bretso ***** válasza:
100%

20:28

Sokszor olvastam, hogy a magasabb tudományos körökből sokan vallásosak/hívők, gondoltam ráguglizom, hiszen bizonyára statisztikákkal igazolható az állításod. Hogy is mondjam, nem egészen ezt találtam. [link]

Kíváncsi vagyok, hogy te honnan veszed az értesüléseid, mert nyilván 2 perc guglizással nem lehet megcáfolni, tehát bennem lehet a hiba..

2011. júl. 14. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!