Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Titeket nem zavar a keresztény...

Titeket nem zavar a kereszténység?

Figyelt kérdés
Szerintem ha nem lett volna kereszténység az emberiség már sokkal fejlettebb lenne. Egyébként is egy elég képmutató vallásnak tartom. Jönnek itt a legjobb bestseller scifi könyvükkel a bibliával amivel ki akarják mosni az emberek agyát. Közben meg pont a papok lopnak, hazudnak, paráználkodnak, rontanak meg fiatalokat. Továbbá egy vallás minek folyik bele a politikába? Már a középkorban is csak a pénz érdekelte őket. A tudományokat visszafogták, a tudósokat kivégezték, mert eretnekek. A pápai állam a mai napig is értékes dokumentumokat őriz és titkol el, amit nem ad ki a kezei közül. Nem kéne erőszakkal elvenni tőlük és azokat az értékes információkat az emberiség javára fordítani?
2011. júl. 1. 09:42
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom, hogy ezek a hírek igazak-e, de már az indiai kultúra és vallás, talán a budhizmus egyre jobban Jézus felé fordul. Próbálják a saját vallásukba beleszőni Jézust. De miért?

[link]

2011. júl. 10. 10:47
 42/44 anonim ***** válasza:

Hát a gatyámon a fékfolt sokkal inkább:@

Egyébiránt elég kevés dolog zavar. Ez pont nem.

2011. júl. 12. 03:21
 43/44 anonim ***** válasza:

A kereszténység nem. Amit a nevében elkövtetek az igen.

A gond számomra az, hogy erőltetik, és a műltbéli emberiség elleni bűncselekményit szinte figyelmen kívül hagyják, és az a kivételezés ami a történelmi egyházakkal kapcsolatban fennáll.

Lásd: az elszámolás és az kiváltságok.

Szinte mindenki fizet a járművei után sdót de az egyháznak miért nem kell?

Nem kell bevallania a bevételeit sem.

Továbbá rengeteg adóforint vándorol hozzájuk, és nem önkéntes alapon.

Amugy a kérdezó felvetései valósak de a nem az eszme tehet róla és nem is akik hisznek benne.

2011. dec. 20. 09:00
 44/44 anonim válasza:

Engem nem zavar, pedig keresztény vagyok:),

Sőt: katolikus.

És már az sem zavar, ha ilyen általánosításokat olvasok, tele féligazságokkal. Nem zavar, mert annak hiszek, amit a szívem diktál és azt is tudom, hogy egyedül önmagamért kell számot adnom, a saját tetteimért/ gondolataimért/ esetleges mulasztásaimért. az Egyházamat pedig azért választottam, mert ott érzem magam még mindig leginkább otthon. Még igy is, hogy sok az emberi hiba/tévedés/bűn. De hisz itt a földön minden közösség emberekből áll, nem? És hát ugye melyikünk nem téved/botlik olykor olykor? A lényeg, hogy merre megyünk tovább, nem?:)))

Újra. Beleszülettem, aztán elhagytam és újra rátaláltam. Immáron én magam választottam.

2012. jan. 23. 11:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!