Titeket nem zavar a kereszténység?
Nézd meg az arányokat. Hányan vallásosak a fiatalok közül, és az idősek közül?
Akkor gondold el, hogy amikor a mostani fiatalok lesznek idősek, akkor mi lesz. Szerencsére kereszténység csak a törikönyvekben.
Szia!
Engem - és szerintem nem csak engem - sokkal inkább zavar a nickneved, mint bármi más amit leírtál.
Egyébként ha egyszer vennéd a fáradságot és elolvasnád legalább az egyik evnagéliumot (pl. Lukács evangéliumát) és az apostolok cselekedeteit a Bibliából - ami nem venne el több időt egy esténél - magad is meggyőződhetnél róla, hogy a megfogalmazott vádjaid a kereszténységgel szemben alaptalanok. Amiről te írsz ugyanis annak nem sok köze van a kereszténységhez - ahogyan azt előttem néhányan már megfogalmazták - neked alapvetően a római katolikus egyházzal van problémád.
A valódi keresztények nem lopnak, hazudnak, és paráználkodnak, hanem éppen hogy megmentik a fiatalokat az elzülléstől, az italtól és a kábítószerezéstől, segítenek a hejléktalanokon, és a szegényeken. Nem folynak bele a politikába (lásd: "adjátok meg a császárnak ami a császáré és Istennek ami az Istené" elvet), a pénz szeretetét "minden rossz gyökerének" tartják, "ha van élelmük és ruházatuk" azzal megelékszenek. Sokra becsülik a munkát ("hat napon át munkálkodjál és végezd minden dolgodat" elv szerint), így az embert segítő tudományt is. Sokkal több egyszerű igaz keresztényt végeztek ki eretnetség vádjával, mint tudós embert, mert Krisztus szavai szerint "üldöznek és megvetnek benneteket az én nevemért". A pápai államnak sajnos semmi köze a valódi Krisztus-követéshez, Krisztus nem alapított földi hatalmat mert "az ő országa nem e világból való".
Üdv. Péter
Kedves kérdező!
Te mit nevezel kereszténységnek? Szerinted milyen a keresztény élet? Nem sok fogalmad lehet róla. Nagyon sok egyház nevezi magát keresztény egyháznak, de közük sincs Krisztushoz, Krisztus követéséhez!
Ha vennéd a fáradságot és utána olvasnál, tanulmányoznád a különböző egyházak tanításait, és összevetnéd a Biblia tanításával akor magad is rájöhetnél, hogy az igaz kereszténység nem olyan mint ahogy azt te elképzelted!
Engem nem zavar! Bárcsak több olyan ember lenne aki önzetlenül segít akárkin akármikor. Nem nagyravágyóak, nem önzőek, kevéssel is megelékszenek. Tisztelik és szeretik az életet. Nem csalnak, lopnak, hazudnak!Ha te nem ilyen embereknek ismerted meg a keresztényeket, akkor ők nem voltak igaz keresztények...
Szerinted Ők a rossz emberek?
Te milyen embernek tartod magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!