Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Titeket nem zavar a keresztény...

Titeket nem zavar a kereszténység?

Figyelt kérdés
Szerintem ha nem lett volna kereszténység az emberiség már sokkal fejlettebb lenne. Egyébként is egy elég képmutató vallásnak tartom. Jönnek itt a legjobb bestseller scifi könyvükkel a bibliával amivel ki akarják mosni az emberek agyát. Közben meg pont a papok lopnak, hazudnak, paráználkodnak, rontanak meg fiatalokat. Továbbá egy vallás minek folyik bele a politikába? Már a középkorban is csak a pénz érdekelte őket. A tudományokat visszafogták, a tudósokat kivégezték, mert eretnekek. A pápai állam a mai napig is értékes dokumentumokat őriz és titkol el, amit nem ad ki a kezei közül. Nem kéne erőszakkal elvenni tőlük és azokat az értékes információkat az emberiség javára fordítani?
2011. júl. 1. 09:42
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
40%
Egyetértek veled kérdező. De nyugtasson meg, hogy az utolsókat rúgják.
2011. júl. 1. 20:30
 22/44 anonim ***** válasza:
30%
És ezt honnan veszitek, hogy az utolsókat rúgják, de úgy mégis? ;)
2011. júl. 1. 20:35
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Maga a kereszténység csöppet sem zavar, bár az tény, hogy bizonyos keresztények nagyon tudnak idegesíteni. De ez más vallásúakról is elmondható.
2011. júl. 1. 20:36
 24/44 anonim ***** válasza:
52%

Nézd meg az arányokat. Hányan vallásosak a fiatalok közül, és az idősek közül?

Akkor gondold el, hogy amikor a mostani fiatalok lesznek idősek, akkor mi lesz. Szerencsére kereszténység csak a törikönyvekben.

2011. júl. 1. 20:44
 25/44 anonim ***** válasza:
65%
Ezen az oldalon hónapok óta acsarkodókat összezárnánk egy szobába vajon mi történne?Szívesen megnézném.
2011. júl. 1. 21:11
 26/44 anonim ***** válasza:
64%
De. Undorító és kizsákmányoló vallás amely próbálja eltörölni az ember személyiséget.
2011. júl. 1. 21:29
 27/44 Ozmium42 ***** válasza:
20%
Kénytelen vagyok marxistázni, mert egyszerűen elkeserítő, mennyire gyakran jönnek szembe a téveszméi. Úgyhogy inkább ne engem piszkálj, hogy marxistázok (tőled függetlenül egyébként, még nickneved sincs), hanem azokat, akik mantrázzák a marxista okosságokat.
2011. júl. 1. 22:28
 28/44 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Engem - és szerintem nem csak engem - sokkal inkább zavar a nickneved, mint bármi más amit leírtál.

Egyébként ha egyszer vennéd a fáradságot és elolvasnád legalább az egyik evnagéliumot (pl. Lukács evangéliumát) és az apostolok cselekedeteit a Bibliából - ami nem venne el több időt egy esténél - magad is meggyőződhetnél róla, hogy a megfogalmazott vádjaid a kereszténységgel szemben alaptalanok. Amiről te írsz ugyanis annak nem sok köze van a kereszténységhez - ahogyan azt előttem néhányan már megfogalmazták - neked alapvetően a római katolikus egyházzal van problémád.

A valódi keresztények nem lopnak, hazudnak, és paráználkodnak, hanem éppen hogy megmentik a fiatalokat az elzülléstől, az italtól és a kábítószerezéstől, segítenek a hejléktalanokon, és a szegényeken. Nem folynak bele a politikába (lásd: "adjátok meg a császárnak ami a császáré és Istennek ami az Istené" elvet), a pénz szeretetét "minden rossz gyökerének" tartják, "ha van élelmük és ruházatuk" azzal megelékszenek. Sokra becsülik a munkát ("hat napon át munkálkodjál és végezd minden dolgodat" elv szerint), így az embert segítő tudományt is. Sokkal több egyszerű igaz keresztényt végeztek ki eretnetség vádjával, mint tudós embert, mert Krisztus szavai szerint "üldöznek és megvetnek benneteket az én nevemért". A pápai államnak sajnos semmi köze a valódi Krisztus-követéshez, Krisztus nem alapított földi hatalmat mert "az ő országa nem e világból való".

Üdv. Péter

2011. júl. 1. 22:58
 29/44 anonim ***** válasza:
68%
A kereszténységgel nincs semmi baj, te idióta! Ez olyan, mintha azt itélnéd el, aki egy gyógyszert feltalált, amivel embereket lehet megmenteni, csak azért, mert valami barom sokat vett be belőle és meghalt tőle.
2011. júl. 2. 12:48
 30/44 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdező!

Te mit nevezel kereszténységnek? Szerinted milyen a keresztény élet? Nem sok fogalmad lehet róla. Nagyon sok egyház nevezi magát keresztény egyháznak, de közük sincs Krisztushoz, Krisztus követéséhez!

Ha vennéd a fáradságot és utána olvasnál, tanulmányoznád a különböző egyházak tanításait, és összevetnéd a Biblia tanításával akor magad is rájöhetnél, hogy az igaz kereszténység nem olyan mint ahogy azt te elképzelted!

Engem nem zavar! Bárcsak több olyan ember lenne aki önzetlenül segít akárkin akármikor. Nem nagyravágyóak, nem önzőek, kevéssel is megelékszenek. Tisztelik és szeretik az életet. Nem csalnak, lopnak, hazudnak!Ha te nem ilyen embereknek ismerted meg a keresztényeket, akkor ők nem voltak igaz keresztények...

Szerinted Ők a rossz emberek?

Te milyen embernek tartod magad?

2011. júl. 2. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!