Bizonyítható a Bibliából hogy a Katolikus Egyház alapjait Jézus fektette le, noha akkorra már a megjövendölt hitehagyás virágzott?
"Pedig bizony az. Ez is bizonyítható a Bibliából, de ehhez már egy új kérdést kellene nyitni.
A hitehagyás talán mostanra virágzik, amikor minden bokorból kinő egy protestáns gyülekezet, homlokegyenest ellenkező tanításokkal."
Csak szíves felvilágosításodra közölném, hogy az Egyház érveit én írtam be a kérdésre. Pont ugyanaz aki, kifogásolja a stílusodat, és kifogásolta az elmúlt 4 hozzászólás érthetetlenségét- mellesleg e között a 4 között volt tanús hozzászólás is, az is épp olyan követhetetlen volt mint a Tiéd.
Tehát lassan írom, hogy Te is megértsd: NEM vagyok Tanú!!!!
Komolyan kérdezem: mi abban a jó, hogy minden hozzászólásra, amit nem Te írsz, azonnal ugrassz, hogy "Hamis Tanúk", ahelyett, hogy előtte elolvasnád, mit is írt?
Szerintem ehelyett lehetne konkrétan cáfolni az "érveiket".
Tudom, már cáfolták őket itt, én voltam az. De ha egyszer nem elég...
"Csak szíves felvilágosításodra közölném, hogy az Egyház érveit én írtam be a kérdésre. Pont ugyanaz aki, kifogásolja a stílusodat, és kifogásolta az elmúlt 4 hozzászólás érthetetlenségét- mellesleg e között a 4 között volt tanús hozzászólás is, az is épp olyan követhetetlen volt mint a Tiéd.
Tehát lassan írom, hogy Te is megértsd: NEM vagyok Tanú!!!!
Komolyan kérdezem: mi abban a jó, hogy minden hozzászólásra, amit nem Te írsz, azonnal ugrassz, hogy "Hamis Tanúk", ahelyett, hogy előtte elolvasnád, mit is írt? "
Komolyan kérdezem: mi abban a jó ABBAN, HOGY HAZUDSZ? Én ugyanis elolvastam a hozzászólásokat.
Komolyan kérdezem: mi abban a jó ABBAN, HOGY HAZUDSZ?mi abban a jó, hogy minden hozzászólásra, amit nem Te írsz, azonnal ugrassz.Hazudsz megint.
Szerintem ehelyett lehetne konkrétan cáfolni az "érveiket".
Lehetne, ha lennének érveik, de csak a katolikusokat rágalmazzák.
Tudom, már cáfolták őket itt, én voltam az. De ha egyszer nem elég...
Akinek vaj van a fején ne álljon a napra..
Semmi probléma nem lenne ha érveket olvashatnánk azzal mindenki elégedett lenne.Nagy probláma viszont, hogy érvek helyett a katolikusok mocskolása rágalmazása, sértegetése folyik. Lassan mondom , hogy még Te is megértsd; EZ A BAJ!!!
Egy teológiai vitában csak teológiai érveket illik előhozni, nem alpári mocskolódást rágalmazást.
"A te írásod hemzseg a hazugságtól." Légyszíves tényekről beszélj, és ne egy ilyen általános feketítéssel próbálj zavart okozni." Olyannyira, hogy egyre erősebb a gyanúm, hogy te magad is Tanú vagy és ezzel a stílussal próbálod lejáratni a Katolikus Egyházat!"
Ezt nehéz lesz bizonyitani.Jelessel államvizsgáztam katolikus teológiából. Ja és mellesleg nem vagyok pap, csak hittantanár.
"Semmi probléma nem lenne ha érveket olvashatnánk azzal mindenki elégedett lenne.Nagy probléma viszont, hogy érvek helyett a katolikusok mocskolása rágalmazása, sértegetése folyik. Lassan mondom , hogy még Te is megértsd; EZ A BAJ!!!
Egy teológiai vitában csak teológiai érveket illik előhozni, nem alpári mocskolódást rágalmazást."
Tanitottam enyhén értelmi fogyatékos gyermekeket is. Ott könnyebb dolgom volt. Te még azt sem vetted észre, hogy Jehova Hamis Tanúinak a rágalmait ollóztam össze - szándékosan- és visszaküldtem a feladónak? Pedig némelyik értelmesebb Hamis Tanú már észrevette. El is tünt gyorsan.
Ha nem provokátor lennél, nem írnál olyat, hogy itt a katolikusok mocskolása folyik, mert ez egyszerűen nem igaz!
Legalább is amíg te fel nem tűntél, nem volt ilyen.
1 katolikus
"Ha nem provokátor lennél, nem írnál olyat, hogy itt a katolikusok mocskolása folyik, mert ez egyszerűen nem igaz!
Legalább is amíg te fel nem tűntél, nem volt ilyen.
1 katolikus" - valóban?meglepő.
"Katolikus egyház? Milyen egyház az ahol faragott képek és bálványszobrok díszítenek minden egyes kis helyet a templomban és mellette a mennybéli dolgok is ki vannak ábrázolva? (pl.a sok angyal szobor)
Mindezt a Biblia TILTJA! A katolikusok ezt nem tudják???Isten nem ilyen egyházat akar!
Miért tetszik ez az embereknek, hiszen ha tájékozottak lennének tudnák hogy nem ilyennek kell lennie az Isten házának!
És persze a nagytöbbség gyönyörködik is benne. Lásd mindegyik katolikus templom ilyen! Sőt kijavítom magam: az ÖSSZES katolikus templom ilyen!!!"
Ez bizonyára a dicséret egy fajtája Hehova Hamis Tanúinál!
Ez mocskolás?
Az tény, hogy a katolikus templomokban van képi ábrázolás.
Az hogy ez neki nem tetszik, szíve joga.
Az hogy ezt ő a Bibliából vezeti le, tévedés.
Meg kell neki magyarázni, hogy a mózesi parancs, ami a láthatatlan Isten ábrázolását tiltotta, Isten emberré lételével eltöröltetett. Ennyi.
Vajon lehet Isten egyháza, illetve képviselheti a földön Krisztus Jézust bármely olyan szervezet, amelyik világi hatalmakkal köt szövetséget, aktívan belebonyolódik e világ politikai/katonai/háborús ügyeibe, s eközben e világban a kedvező lehetőségeket keresi, és e világtól vár védelmet? Nyilvánvalóan egyetlen olyan vallásos ember sem képviselheti Isten királyságát — melyben Krisztus Jézus a király —, akinek közös a célja e világ királyságaival, nemzeteivel.
A hamis vallás a történelemben mindvégig a testvérgyilkos Kain szellemét mutatta ki, aki megölte testvérét, Ábelt. „Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: a ki igazságot nem cselekszik, az egy sem az Istentől való, és az sem, a ki nem szereti az ő atyjafiát. Mert ez az üzenet, a melyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást; nem úgy, mint Kain, aki a gonosztól vala, és meggyilkolá az ő testvérét. És miért gyilkolta meg azt? Mivel az ő cselekedetei gonoszok valának, a testvéreéi pedig igazak.” Mivel nem tudta elviselni, hogy testvére imádata Isten iránt tiszta és elfogadható, Kain erőszakhoz folyamodott — azok utolsó kiútjához, akik nem tudnak magyarázatot adni tetteikre (1János 3:10–12).
Vajon a tények alátámasztják ezt a vádat a hamis vallás ellen? Egy szerző a könyvében (Preachers Present Arms) ezt mondta: „ A civilizáció történetében . . . két erő egyesült mindig kettős szövetségben. A háború és a vallás. S a világ összes nagyobb vallásai közül . . . egyik sem volt olyan odaadó [híve a háborúnak], mint . . . [a kereszténység].” Néhány évvel ezelőtt a The Sun című vancouveri (Kanada) újság kijelentette: „Talán az összes szervezett vallás gyengéje, hogy az egyház a lobogót követi . . . Volt-e valaha olyan háború, amelyben ne állította volna mindegyik fél, hogy Isten az ő oldalán áll?” Talán már te is láttad ennek a bizonyítékát néhány helyi egyházban. Túlságosan is gyakran díszítik nemzeti zászlók az oltárt. Szerinted melyik lobogó színe alatt menetelne Jézus? Szavai évszázadokon keresztül is visszhangoznak: „ Az én országom nem e világból való” (János 18:36).
Itt vannak tények és kérdések. Szabad rájuk válaszolni.
A kereszténység vallásai nem tanították meg nyájaiknak az őszinte testvéri szeretetről az igazságot. Ehelyett hagyják, hogy nemzeti, törzsi és etnikai különbségek osszák meg soraikat. A beszámolók arra mutatnak, hogy a katolikus és az anglikán egyháznak része volt abban, hogy Ruandában törzsi népirtás lett a következménye a megosztottságnak. A The New York Times a következőkről számolt be: „ A ruandai mészárlás miatt sok római katolikus úgy érezte, elárulta őt az egyházi hierarchia . . . Az egyház gyakran megosztott volt a hutuk és a tuszik között fennálló etnikai kérdésekben.” Ugyanez az újság egy papot idézett: „ Az egyház oly szörnyű kudarcot vallott Ruandában 1994-ben. Sok ruandai bizonyos értelemben kiiratkozott az egyházból. Nincs már többé hitele az egyháznak.” Mennyire ellentétben áll ez Jézus szavaival: „Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok” (János 13:35).
Ezek tények, vagy csak halucinációk?
Hitler 1933-ban ezt közölte Osnabrück püspökével: „ Ami a zsidókat illeti, én csupán ugyanazt a politikát folytatom velük szemben, mint amit a katolikus egyház már 1500 éve alkalmaz.” Anélkül, hogy Hitlert dícsérném, szerényen azért megkérdezném, volt-e némi igaza ebben az állításban? Gyűlöletes pogromjait a legtöbb német egyházvezető sohasem ítélte el. Paul Johnson az A History of Christianity című könyvében megjegyezte, hogy „az egyház kiközösítette azokat a katolikusokat, akik azt az óhajukat fejezték ki a végrendeletükben, hogy hamvasszák el őket . . . azonban nem tiltotta meg, hogy koncentrációs vagy haláltáborokban dolgozzanak”.
Néhány vallásvezető túlment azon, hogy elnézze a gyűlöletet — még meg is szentelte azt. 1936-ban a spanyol polgárháború kitörésekor XI. Pius pápa elítélte a köztársasági erőket, akik „igazán sátáni gyűlölettel voltak Isten iránt” — még akkor is, ha katolikus papok is voltak a köztársasági oldalon. A polgárháború alatt Spanyolország érseke, Gomá bíboros is hasonlóképpen azt állította, hogy a „rend helyreállítása lehetetlen fegyveres harc nélkül”.
A gyűlölet magjait világszerte elhintik, és igazságtalansággal, előítélettel, nacionalizmussal, valamint vallással öntözik. Ennek harag, agresszió, háború és pusztítás az elkerülhetetlen gyümölcse. A Bibliának az 1János 3:15-ben lefektetett kijelentése segít meglátnunk ennek komolyságát: „ A ki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az.” Minden bizonnyal ott, ahol a gyűlölet növekszik, a béke — ha egyáltalán még létezik — meglehetősen bizonytalan.
A Nobel-díjas író, Elie Wiesel, aki túlélte a holocaustot, ezt írja: „ Aki életben maradt, annak az a kötelessége, hogy tanúskodjon a történtekről . . . Figyelmeztetned kell az embereket, hogy az ilyen dolgok megtörténhetnek, hogy a gonosz elszabadulhat. Fajgyűlölet, erőszak, bálványimádás — ezek még mindig virágzanak.” A XX. század történelme bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy a gyűlölet nem olyan mint a tűz, amely magától kialszik.
Igen, említve lett a bálványimádás, amit a katolikus hozzászóló csak a Törvényszövetség részének nevezett, de Jézussal megszünt a tilalom. Hát bizony ez nem igaz!
Az emberi vezetők vak, és ostoba bálványozása volt Hitler sikereinek is az egyik (ha nem a legfontosabb) kulcsa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!