Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit szóltok ahoz hogy növekedi...

Mit szóltok ahoz hogy növekedik az ateisták és az agnosztikusok száma viágszerte? Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Amikor legutoljára olvastam már az Iszlámországokban is növekednek. (ezt úgyszámítjuk ,hogy a szabad akaratukból azok nem úgy mint É koreában vagy kínában.nemet és kort irjatok ha akartok.
2011. jún. 11. 19:06
 131/151 anonim ***** válasza:
0%

A klónozáshoz még annyit fűznék hozzá. Szerintem a klónom felnőtt korában nem úgy nézne ki kivülről mint én. Ugyanis a Biblia szerint a szellem alakítja a testet. És a tudósok talán ezért is nem akarnak klónokat, mert bebizonyosodna, hogy a két élőlény nem ugyanazt a lelket kapná és ezért torzulások keletkeznének a testen, ami bizonyítaná Isten létezését.

Jézus miért nem volt elhízott? Én támogatnám az elvet, hogy a torinói lepel vérmintája alapján klónoznák Jézust. Akkor kiderülne, hogy abban a testben nem Isten fia lenne, erre a nyakamat teszem. Ha ugyanúgy Isten fiának vallaná magát és ugyanúgy tanítana és ugyanúgy keresztre feszítettné magát, akkor megcáfolná a kereszténységet. Szerintem a klónozás nem Isten ellen való cselekedet.

2011. júl. 5. 22:04
 132/151 anonim ***** válasza:
81%

"A Biblia szerint Noé 600 évig élt, ez már közel van a halhatatlansághoz :) Hidd el, Isten mindenkinek megadta, hogy meddig kell élnie a Földön. És ez így van jól. Mit kezdenél magaddal több ezer évig."

Nyilván nem érted, hívőként valószínűleg nehezebb ezt megérteni, gondolom. De én mindent tudni akarok, ahogyan a világunk működik, kíváncsi vagyok az emberiség sorsára, de nincs időm megtudni mindent... Annyira rossz, hogy 24 évesen is azt érzem, hogy nincs időm, elérni azokat amiket akarok, megtudni azt amit akarok, és remélem megérted, hogy engem nem nyugtatmeg az amiben te hiszel, én nem várom a mielőbbi halált, hogy "találkozhassak jézussal", mivel én meggyőződésem, h nincs se jézus sem isten, bár zsír lenne sörözni egyet kurt cobain-el XD És csak azért nem kezdek el hinni istenben, hogy megnyugtassam magamat.

2011. júl. 5. 22:10
 133/151 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem a klónom felnőtt korában nem úgy nézne ki kivülről mint én."

Ez 100% (na jó legyen 99% a békesség kedvéért), hogy tévedés, mivel nézd meg dolly-t vagy, hogy hívják bárányt, pont ugyan úgy néz ki, mint a donorja akiről klónozták. A túdosok pedig nem azért nem klónoznak embert mert nem akarnak, hanem mert tilos, főleg a vallásos emberek miatt, mondván nem szabad beleavatkozni isten munkájába. (Persze lehet kivételek vannak, tehát lehetnek olyan tudósok akik tényleg félnek tőle,d e gyanítom, hogy a több ség nem ilyen.)

2011. júl. 5. 22:14
 134/151 anonim ***** válasza:
100%

"És a tudósok talán ezért is nem akarnak klónokat, mert bebizonyosodna, hogy a két élőlény nem ugyanazt a lelket kapná és ezért torzulások "

Sőt továbbvíve a gondolatot. Ez már nagyon kreacionista összesküvéselmélet ugye érzed, elhiheted nekem, hogy a tudósok nagyrésze, nem tagadná, hogy létezik isten, ha kiderülne, és ha ebből valóban kiderülne biztos lehetsz benne, hogy világszenzáció lenne. (Minimum nobeldíj szagú felfedezés, bár lehet hogy a biológusok nem nobel-t kapnak, de annak nem tudom a nevét utána nézni meg nincs kedvem)

2011. júl. 5. 22:16
 135/151 anonim ***** válasza:
27%

"Én támogatnám az elvet, hogy a torinói lepel vérmintája alapján klónoznák Jézust."

Torinói lepel, ugye tudod, hogy da-vinci korában készült és van rá esély, hogy davinci vagy valamelyik kortársa készítette (uh kb 1500 éf differencia van jézus és a halotti lepel között). (Valamint az egy rakás hamisítvány volt már előtte a lepelből) A vér pedig tuti, hogy nem siten fia lenne, és arar is van esély hogy 1 disznó lenne belőle:D Bár jót röhögnék rajta, hogy jézus beröfögne a médiába XD (Bocs nem bírtam kihagyni)

2011. júl. 5. 22:20
 136/151 anonim ***** válasza:
24%

Bárány csak egy test. Ettől sokkal bonyolultabb az ember.

Én rögtön tudok neked mondani egy bizonyítékot, hogy te vagy te. Tegyük fel, hogy klónoznának téged. A tested tökéletes másolata lesz a mostanidnak, teljesen azonos. De nehogy azt hidd, hogy annak ugyanaz lesz az én tudata, mint neked. Itt van pont az igazság, hogy azt az isteni mivoltot nem lehet klónozni. Miért tiltják meg a klónozást, pont ezért, nem akarják, hogy bebizonyosodjon, hogy van Isten.

A sátán pont arra törekszik ebben a világban, hogy az igazság rejtve maradjon. Még a média is hazudik neked, meg mindenki a Földön. Nem veszed észre? A sátánnak minden terve meghiúsulna, ha mindenki imádná Istent. És mi lenne azokkal a sok emberrel, akik nem szeretik Istent? Nem is tudod milyen sokan vannak az ördög cimborái. Jézus is mondta, nézzétek, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé! Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek, mint a galambok!

Neked pl. jó lenne, hogy teljesen bebizonyosodna, hogy van Isten? Lehet bekattannál, nem tudnád felfogni és elhinni. Isten útjai kiszámíthatatlanok, éppen ezért rejtőzik, mert ő tudja mi hogy reagálnánk le a dolgokat. A Jelenések könyvében az is benne van, hogy az utolsó időkben mindenkire kiárad a Szentlélek és sokan abba halnak meg. De akkor már az utolsó óra lesz, akkor már mindegy.

2011. júl. 6. 12:38
 137/151 anonim ***** válasza:
100%

"Én rögtön tudok neked mondani egy bizonyítékot, hogy te vagy te. Tegyük fel, hogy klónoznának téged. A tested tökéletes másolata lesz a mostanidnak, teljesen azonos. De nehogy azt hidd, hogy annak ugyanaz lesz az én tudata, mint neked. Itt van pont az igazság, hogy azt az isteni mivoltot nem lehet klónozni. Miért tiltják meg a klónozást, pont ezért, nem akarják, hogy bebizonyosodjon, hogy van Isten. "

Szóval veled vitatkozok a másik témába:D Ide most nem másolom be majd elolvasod ott.

"Neked pl. jó lenne, hogy teljesen bebizonyosodna, hogy van Isten? " Nem lenne jó, nem lenne rossz sem, de ha bebizonyosodna megtérnénk."

"sátán pont arra törekszik ebben a világban, hogy az igazság rejtve maradjon. Még a média is hazudik neked, meg mindenki a Földön. Nem veszed észre? "

Jó ez az állítás ezek szerint te is hazudsz nekem. Te is a sátán szólgája vagy, menj innen . (:D). A lényeg, hogy a média, néha hazudik, néha meg féligazságot mond. Ahh nevetséges az emberek hibáit rákenni valami felsőbb erőre.

"Jézus is mondta, nézzétek, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé! "

Jah köszi, nagy rendes volt tőle:P (bár szerintem nem olyan vészes a dolog, csak beszoltam)

"De akkor már az utolsó óra lesz, akkor már mindegy."

Te amúgy melyik keresztény ilyen gyülekezethez (vagy felekezet?) tartozol?

2011. júl. 6. 12:51
 138/151 anonim ***** válasza:
100%

"Én rögtön tudok neked mondani egy bizonyítékot, hogy te vagy te. Tegyük fel, hogy klónoznának téged. A tested tökéletes másolata lesz a mostanidnak, teljesen azonos. De nehogy azt hidd, hogy annak ugyanaz lesz az én tudata, mint neked. Itt van pont az igazság, hogy azt az isteni mivoltot nem lehet klónozni. Miért tiltják meg a klónozást, pont ezért, nem akarják, hogy bebizonyosodjon, hogy van Isten."

Szerinted ez isten bizonyítéka, szerintem nem. Mikor mondott bárki olyasmit, hogy a klónozás a tudatot is átviszi? Soha senki, mert ez nem így működik. Nem azért nem működik így, mert az ember lelke Istentől való és nem lehet lemásolni, még ha az igaz is, hogy nem lehet, hanem mert ezzel egy új embert hoznának létre, mintha a mintául szolgáló alany egypetéjű ikertestvérét alkotnák meg. Másik ember, új tapasztalatok, új személyiség. Az emlékek nem a génekben (és nem is az Istentől származó lélekben) lakoznak, ezért nem lehet átvinni őket.

A szöveged többi része nettó hülyeség.

2011. júl. 6. 13:30
 139/151 anonim ***** válasza:

"Én rögtön tudok neked mondani egy bizonyítékot, hogy te vagy te. Tegyük fel, hogy klónoznának téged. A tested tökéletes másolata lesz a mostanidnak, teljesen azonos. De nehogy azt hidd, hogy annak ugyanaz lesz az én tudata, mint neked. Itt van pont az igazság, hogy azt az isteni mivoltot nem lehet klónozni. Miért tiltják meg a klónozást, pont ezért, nem akarják, hogy bebizonyosodjon, hogy van Isten."

Én ezt írtam rá válasznak a másik topicban:

Ez pont ennek az ellenkezőnek a bizonyítéka. Nézd meg az én szemszogemből. Ugye abból indulj ki, hogy nincs lélek, de leklónoznak engem, és mindent amit az agyam tartalmaz, megtanítják neki, azaz a klónozás pillanatában 2 ugyan azzal a tudattal rendelekző ember van, de később mivel nem azonos helyen vagyunk a tapasztalataink mások lesznek ezálltal megváltozik a klónom és más lesz mint én. És az alap hülye feltételezés, hogy klónozással az emlékeid meg a tudásod is belekerül a klónodba (az csak úgy kerülhet be, ha külön megtanítják neki), mert a megszerezett tudásod, nincs kódolva a dns-láncodban. Ez pont olyan mintha azt mondanád, hogy az autó tervrajzába, miért nincs beleírva, hogy hogyan kopik el az ülés használat során, és miért nincs róla egy fénykép (részben azért mert fölöslges, részben azért mert mindenki máshogy ül be a kocsiba azaz mindenkinek máshogy fog elkopni).

"gyakorivalasz2 válasza:"

Uh egy véleményen vagyunk...

2011. júl. 6. 14:19
 140/151 anonim ***** válasza:
30%

én nagyon örülök neki, szerintem az egyház elég sokáig sakkban tartotta a világot. sőt, a kedvenc könyvem a Da Vinci kód :D

"A tudatlanság vakká tesz, ó, nyomorult halandó, nyisd ki a szemed!" 17/F

2011. júl. 6. 22:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!