Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Olvastátok már Jungtól: A...

Olvastátok már Jungtól: A válasz Jób Könyvére - című értekezést?

Figyelt kérdés
Ha igen, kinek hogy tetszett? Amennyiben még nem, akkor nyitott lennél-e erre? A könyv sokáig a Katolikus Egyház által "egészségtelennek", és hívők által kerülendőnek minősített mű volt. Pedig nagyon szép és mély írás.
2011. máj. 25. 09:04
 1/8 Ozmium42 ***** válasza:

Üdv mab!

Nemmel is lehet válaszolni? :)

Ha az Egyház valamit indexre tesz, azt általában nem alaptalanul teszi :)

Szép estét!

2011. máj. 25. 23:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Üdv Ozmium!

Miért ne lehetne, nemmel válaszolni?

Neked meg szép napot!

2011. máj. 26. 08:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen. Akkor tetszett, aztán később eladtam, mert ilyen hülyeségeket nem akartam többet olvasgatni. Egyáltalán nem mély írás, olyan mint bármely ezoterikus: azt igéri hogy titkot árul el, de nem teszi, csak mellébeszél...de azt hosszan...időfecsérlés... azóta inkább Isten titkaival foglalkozom, az sokkal izgalmasabb, meg az eredeti görög szövegű Szentírással mert ez a Kulcs.
2011. máj. 27. 17:19
 4/8 A kérdező kommentje:

Véletlenül sem ez:

"olyan mint bármely ezoterikus"

A "választ" köszönöm.

2011. máj. 27. 21:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Hol található, melyik könyvében? vagy be tudod linkelni? Imádom Jungot, és keresztény vagyok.
2011. máj. 29. 15:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Nincs fenn egyben a neten, én legalábbis nem találtam. Külön könyvben is megjelent ezen a címen. Továbbá a Nyugati és keleti vallások lélektana című gyűjteményben (fordító dr. Pressing Lajos), amelyben Jung összes vallással kapcsolatos írása szerepel.

üdv

2011. máj. 29. 18:27
 7/8 dudiska ***** válasza:
Jobbat tudok olvasd el Bibliából,majd elmondhatod milyen volt,Jób könyve.
2011. máj. 29. 20:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy részét már elolvastam, de nem volt sok időm. Vannak benne teológiai hibák, de miután az előszóban kifejti, hogy elsősorban orvosként és pszichológusként elemzi, nem látom miért kell elítélni. Egyébként a kérdései jogosak,ha a Bibliát szó szerint értelmezzük. De nem érdemes, mert általában sokkal mélyebb jelentéseket hordoz, például Jób története is.
2011. jún. 3. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!