Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Saját vallást alapítottam,...

Saját vallást alapítottam, amelynek egyetlen papja, térítője, teológusa, és hívője én vagyok. Szerintem csak én fogok a menyországba jutni, mert én ismerem az igazságot. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés
2011. máj. 18. 22:51
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Izrael állam politikája, és gazdasági elvei évszázadok óta meghatározó módn vannak hatással az egész "nyugati" civilizációra.

Nem kell Izraelben élnem ahhoz, hogy az izraeli (csúnya szóval zsidó) filozófia, és hozzáállás hatással legyen többek között rám is, ha máshogyan nem, akkor közvetett módon.

A zsidó vallás egy másik kérdés. A Judaizmus egy nagyon "pozitivista" vallás, és filozófia, csak sokan elfelejtik hozzátenni, hogy ez amennyire igaz két hívő zsidó ember viszonyára, annyira nem igaz egy zsidó, és egy nem zsidó (goj) viszonyára.

Természetesen tudom, hogy a Judaizmusnak is több ága van, és vannak "ateista", vagy "másként gondolkodó" zsidók is.

Természetesen nem ezekre gondolok, hanem a "zsidó zsidókra" (csúnya szóhasználattal)

2011. máj. 20. 16:47
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges ez a mentegetőzés. Ha valóban csak a pénzemberekkel lenne problémád, akkor így írnád: pénzemberek. Nem azt, hogy zsidók.
2011. máj. 20. 17:13
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

"Természetesen nem ezekre gondolok, hanem a "zsidó zsidókra" (csúnya szóhasználattal)"

Ez egy ökörség. Te magad írtad, hogy számos irányzata van.

2011. máj. 20. 17:14
 24/43 anonim ***** válasza:

"..hanem vallást alapítottam."

Leírnád főbb ismertetőit, hitedet, alapokat és netán írott anyagodat?

2011. máj. 20. 17:59
 25/43 A kérdező kommentje:

Nem kívánok követőket, vagy híveket toborozni a világvége előtt, ezért nem szeretnék nyilatkozni.

Annyit elárulok, hogy a garázsomban egy láthatatlan szent sárkány él. Csak az láthatja, aki eléggé hisz a létezésében. Egyenlőre egyedül én látom.

Ha eléggé elhinnéd, akkor biztosan te is látnád.

2011. máj. 20. 18:02
 26/43 A kérdező kommentje:

Petronius.

Nem vagyok zsidó főrabbi, hogy a Judaizmus valamennyi ágát behatóan ismerjem.

Ezért nem is tudom az a felekezetet, vagy csoportot megjelölni, amelyik viselkedéséhez a tartózkodó viselkedésem, vagy ellenszenvem társul.

Nem vagyok biztos benne, hogy bizonyos unszimpatikus viselkedésminták csak egyes csoportokra jellemzőek, vagy a teljes zsidóságra.

Úgy gondolom, hogy ezek a jegyek a valláshoz kötődnek, ezért a vallásos zsidók csoportjához inkább tudnám kötni, mint például az Izraeli állampolgárok öszességének csoportjához.

2011. máj. 20. 18:14
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

"Annyit elárulok, hogy a garázsomban egy láthatatlan szent sárkány él."

Milyen gyártmányú?

2011. máj. 20. 21:02
 28/43 A kérdező kommentje:
Mondom SÁRKÁNY... :)
2011. máj. 22. 21:04
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít hogy te mit hiszel magadról(vagy a menyországról stb.) hanem inkább az hogy hogyan lát téged Isten?? -ezen kéne elgondolkodni, a többi jön magától..
2011. máj. 25. 10:48
 30/43 A kérdező kommentje:

Engem nagyon fontosnak lát, egyenrangúak vagyunk.

Ha ő nem lenne, kiben hinnék én, és ha én nem lennék, ki hinne ő benne?

2011. máj. 25. 10:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!