Egy rabló gyilkos is ha meg bánja büneit a menyországba kerül?
Igen ez biztos.
Senki nem elég jó a mennyhez,senki nem bűntelen.Az ember természeténél fogva bűnös,ezt mutatja a rosszra való hajlama,a kis illetve nagy bűnök elkövetése.Pont ezért volt szükség megváltásra.Ha valaki elfogadja Jézust,ezután az Atya Őbenne látja.Az Ő tökéletessége nélkül,senki nem üdvözül.
Ján 1:16 És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért.
Ján 1:17 Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem [pedig] és az igazság Jézus Krisztus által lett.
1Kor 1:28 És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse:
1Kor 1:29 Hogy ne dicsekedjék ő előtte egy test sem.
1Kor 1:30 Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban, ki bölcsességül lőn nékünk Istentől, és igazságul, szentségül és váltságul:
1Kor 1:31 Hogy, amint meg van írva: Aki dicsekedik, az Úrban dicsekedjék.
Peace
Olvasd el ezt:
"Én bizonyára elvégeztem vala magamban, hogy ama názáreti Jézus neve ellen sok ellenséges dolgot kell cselekednem. Mit meg is cselekedtem Jeruzsálemben: és a szentek közül én sokat börtönbe vettettem, a főpapoktól való felhatalmazást megnyervén. Sőt mikor megölettetének, szavazatommal hozzájárultam. És minden zsinagógában gyakorta büntetvén őket, káromlásra kényszerítettem; és felettébb dühösködvén ellenök, kergettem mind az idegen városokig is." (Csel 26:9-11)
Ezek Pál apostol szavai!!! Úgy néz ki, neki meg tudott Isten bocsátani.
a belátás és megbánás fontos dolgok az életben, ahogyan a megbocsátás is...Isten pedig igazságos, s mivel tudja, hogy az emberek itt a Földön nem tudják az élet igazságát szó szerint, ezért egyértelmű, hogy egy rabló gyilkos nem direkt teszi a rosszat, vagyis direkt, mert azt hiszi az a jó...tévedésében. Mindenkinek jár esély...és mindenkinek jár a megbocsátás, és mindenkinek lehetősége van a "mennybe" kerülni, tehát egy rabló gyilkosnak is van jegye oda, de ahhoz ugye le kell tenni az asztalra, mondjuk azt, amiről a kérdésed is szól. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
igen, ha látja bűneit és megbánja szívből
- akkor követi Krisztust
erről szól a jobb lator - aki rablógyilkos volt,a halál előtti utolsó pillanatban megértette Jézus Krisztus tanítását, és megbánta bűneit
Lukács evangéliumában 23, 42-43
És monda(a gonosztevő) Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!
És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
ez annyira fontos, hogy a görögkatolikus liturgia állandó része Aranyszájú Szent János imája
(az áldozás előtt, a bűnbánatkor)
"mint ama gonosztevő megvallak téged:
Emlékezzél meg rólam Uram, midőn eljössz a te országodba"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!