Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért akarnak a gyilkos Kádár...

Miért akarnak a gyilkos Kádár Jánosnak szobrot emelni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 17:32
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Én nem nevezném Kádárt gyilkosnak.A forradalom után valóban kivégezték azokat,akik szerepet játszottak a forradalom alatt,de ez minden forradalom után így szokott lenni! Pl.kivégezték Dózsa Györgyöt,az aradi vértanúkat,Azokat akik Hitler ellen merényletet követtek el, stb.Ez természetesen nem mentség Kádár számára.

A szoboremelésről pedig: Ha Nagy Imre volt begyüjtési minisztert ( aki nagy becsben állt a szovjeteknél,sokáig kint is élt) ma mártírként és nemzeti hősként ünnepeljük,pedig nagyon sok paraszttól elvetette az utolsó falatját is,elvette a földjüket-házukat,börtönbe vagy gulágba küldte őket,akkor Kádár miért ne kaphatna szobrot ezen az elven.

Ha vesezd a fáradságot és elbeszélgetsz olyanokkal,akik éltek a 60-80-as években,és megkérdezed milyen volt akkor egy melós élete megtudod:mindenkinek volt munkája,aki dolgozott és nem pazarolt,építhetett házat,vehetett lakást,autót,vagy hobbitelket is,az egészségügyi ellátás mindenkinek ingyenes volt,ahogy az iskolai oktatás sem került pénzbe,még az egyetem sem.Az,hogy ez irányított gazdaság volt,nem piacgazdaság,az az emberek számára közömbös volt.Igaz,hogy nem volt szólásszabadság,de vajon melyik melós mer szólni ma bármiért is a főnökének,ha nem akar munkanélküli lenni?

Nem vagyok és nem is voltam kommunista,nem is értek egyet a szoboremeléssel,de azzal sem értek egyet,hogy olyanok mondanak a közelmúlt eseményeiről kritikát,akik nem éltek akkor.Tájékozódni kellene a dolgokról,és nem csak egyoldalúan.

2009. nov. 13. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Teljesen egyetértek a 18:13-assal.

Sok embernek van szobra, akik gyilkosok voltak. István a nép egy részét leölette, mert ez kellett a hatalomra kerüléséhez. Most szentként tisztelik, meg államalapítóként (holott az Árpád volt inkább). Mátyás jópárszáz embert végeztetett ki a hatalom érdekében. Ő is gyilkos volt, és most az igazságosként ismerjük.

Sok van ilyen a történelemben. Attól, hogy valaminek voltak árnyoldalai (több, vagy kevés, az most mindegy), még nem kell elfelejteni.

Ő is a történelmünk része volt. Nem a politikának kellene meghatároznia, hogy miről emelnek szobrot, és miről nem.

2009. nov. 13. 18:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Az én szüleimet is ők ölték meg!

Vesszen az összes kommunista hazaáruló!

2009. nov. 13. 19:13
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
Kádár nagy hatású történelmi személyiség volt és sajnos még mindig vannak akik úgy gondolják hogy 'Kádár idejében jobb volt' és közben figyelmen kívül hagyják hogy sok embert meg üldöztek a kommunizmus idején
2009. nov. 13. 23:46
 5/6 anonim ***** válasza:
70%
18.13: Szerintem te nagyon tárgyilagosan írtad le az egészet, nekem nagyon tetszett! Végre valaki,aki észérveket sorakoztat fel.
2009. nov. 14. 10:24
 6/6 anonim válasza:
26%

18:13 mintha a saját szavaimat látnám. Amúgy meg embereket mindig is üldöztek, hiszen nincsen olyan rendszer ami mindenkinek jó lenne. Nagy Imre valójában egy szégyentelen ember volt mégis őt tiszteli manapság mindenki, pedig parasztok millióit nyírta ki, illetve ő hajtotta végre a padlássöpréseket is. Kádár nagyon sokat tett ezért az országért. Tulajdonképpen amit az amerikai bombázók leromboltak azt ő mindent újraépített úgy hogy hatalmas államadósságot sem halmozott fel.

Mindig üldöznek valakit, magát Kádárt is többször tömlöcbe vetették, és félholtra verték. Többek között a szegedi csillagban ismerkedett meg Rákosi Mátyással is. A neve sem Kádár volt eredetileg, hanem Csermanek János, és azért változtatta meg mert őt is üldözték. Maga a kérdező felháborodása teljesen jogszerű, és az úgy helyes ha neki Kádár egy gonosz ember, de a többséggel azért nagyon is jó ember volt az öreg. Mindenki így kommunista úgy kommunista,Kádár magyarabb volt a mai nagy magyaroknál is mert megmerte mondani az akkori szovjet hatalomnak is hogy idézem: ,,elsősorban MAGYAROK vagyunk, és másod sorban vagyunk kommunisták kisgazdák stb....

2010. ápr. 13. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!