"Miért alkot Isten tökéletlen teremtményeket, ha a tökéletlenségükért bünteti őket? "
Kedves Első és Harmadik?
Hol jogos az, hogy esendő és bukásra hajlamos lényeket teremtek, aztán amikor tényleg elesnek és elbuknak, megbüntetem őket ezért?
14:58 as vagyok.
és a harmadikat is én írtam de nem neked hanem az elsőnek,csak nem írtam oda elnézést!
Istennel szemben lehet lehet jogaidra hivatkozni, meg szemehányni hogy miért nem teremtett "tökéletesebbre".
Olvasgasd Jób könyvét, abban van a VÁLASZ.
Isten nem a tökéletlenségéért bünteti az embereket, hanem az Ő törvényeinek áthágásáért/megszegésért.
Először az angyalokat teremtette, és azok egyharmadának bukása után az embereket.
Isten szabad akaratot adott teremtményeinek és próbára aztán tette őket. Ez a szabad akarat szerinted tökéletlenség ? Lemondanál róla ? Hiába mondanál le, akkor se lennél tökéletesebb....
Lucifer volt a Isten első teremtménye, a legtökéleteseeb angyal, mégis elbukott, a gőgje miatt: Iz 14,12-14
Az angyalok próbára lettek téve, és akik elbutak közülük, azoknak már nincs többé lehetőségük a megtérésre. Azt ember eleve úgy alkotta Isten, hogy ha elbukbna a próbatételnél(Ádám és Éva az Éden kertjében), legyen lehetősége a megtérésre. Mi emberek tudásban kisebbeknek lettünk teremtve az angyaloknál, viszont mi százszor elbukhatunk és százszor megtérhetünk, ha úgy döntünk. Mert Isten ebben is szabad akaratot adott nekünk: azt akarta hogy válasszunk Közte és a Sátán között.És az idők vége közeleg...
"Isten nem a tökéletlenségéért bünteti az embereket, hanem az Ő törvényeinek áthágásáért/megszegésért."
A szabad akarat és a tökéletesség miért zárja ki egymást? Avagy Isten, aki mindenható és mindenre képes, eme kettőt nem tudja egybegyúrni? Akkor mégsem olyan mindenható...
Az, hogy az ember lehetőséget kapott a megtérésre, nem felmentés. Megteremthette volna olyanra, hogy szabad akarattal se szegje meg a szabályokat;és ha mégse ilyenre teremtette őket, akkor továbbra is ott a kérdés: ez az ő hibájuk?
Az emberek tehetnek arról, hogy esendőek? És ha esendő természetükből eredendően valóban elesnek, azért jogos a büntetés - holott nem tehetnek róla, hogy ilyenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!