Mikor van az, hogy valaki megrendül a hitében?
Aki megrendül a hitében az feltehetőleg vagy sosem hitt igazából..de akkor eleve rossz a kérdés...
vagy nem olyannak látja Istent amilyen valójában... azt pedig korrigálni illenék..
Mondok példát-úgy érthetőbb:
Nem hibáztathatod mondjuk Istent a háborúk miatt, mert ha normális hívő vagy és bibliát is forgatod, egyértelműen Létezik Isten ellensége az ördög...harmadik aspektus pedig, az ember felelőssége, aki önmaga ellensége sokszor..csak nézd a környezetszennyezést..kipusztítja önön magát... és folytathatnám végtelenségig, de a lényeg, hogy nem Isten a hibás ilyenkor, ha megrendül a hited, hanem helytelen istenképed van- korrigáld!
Isten jó Isten és tőle mindig csak jó származik.. a gonosz az nem!
Meghalt a Zsidó főrabbi.Halála előtti felvételt játszott le a tv.
Sokat perlekedtem az én istenemmel-mondja.
Látod a zsidók valószínű azért gazdagok ,mert még az Istennel is perlekedni mernek.
InsAllah.
Én virtuális muszlim vagyok.
Úgyis úgy lesz ahogy ALLAH akarja.
Előre is elnézést minden vallásos érzületűtől.
(Bár tőlem még egyik hittérítő sem kért elnézést, amikor megkérdőjelezte a hitetlenségem igazát.)
Ateista szemszögből:
Mikor rájön, hogy csak azért hisz Istenben, mert úgy nevelték és semmi bizonyítékát nem látja Isten létezésének. Ha máshol születik és más vallás az uralkodó, akkor teljesen más hite lenne és akkor is szentül hinné, hogy neki igaza van.
Ezek az Isten szól hozzám meg látom Jézus arcát is mind valamiféle illúzió. Az ember hajlamos emberi arcokat látni és hangokat hallani, amikor azok valójában nem is azok.
Ez is egy tök jó illúzió:
Pl: http://www.youtube.com/watch?v=0QgoX78q-0Y
Itt miért látjuk domborúnak a homorút? Nagyon nem tökéletes a képalkotásunk, könnyű az érzékszerveinket becsapni...
http://www.youtube.com/watch?v=BnKV4-jGhec&NR=1
Ajánlom az Isteni Téveszme című könyvet. Már persze csak azoknak, akik gondolkodni is hajlandóak, nem csak vakon hisznek valamiben.
érdekes a perlekedő rabbiról szóló gondolat, mert magától érthetőnek gondolja, hogy a zsidók gazdagok, a nem zsidók meg szegények. van erre statisztika? de talán ez off.
hitében megrendülhet az is, aki nem istenhivő. lehet nemes eszmékben hinni, majd csalatkozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!