Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki szexel olyannal, aki nem...

Aki szexel olyannal, aki nem a házastársa, esetleg élete során több emberrel is, az biztos, hogy pokolra jut?

Figyelt kérdés
ma 17:17
1 2
 1/20 tgt ***** válasza:
80%
Nem.
ma 17:36
 2/20 anonim ***** válasza:
52%
Nehéz lenne. A házasságot jóval a szex után találták ki. Mellesleg a pokol is kitaláció. Harmadrészt meg az állatvilágban mai napig nincs házasság, ez csak egy emberi szokás, ami mellesleg baromság is mert semmit nem befolyásol, max jogilag.
ma 18:05
 3/20 anonim ***** válasza:
72%
Nem, mivel pokol nem létezik.
ma 18:06
 4/20 anonim ***** válasza:
40%
Bánd meg a bűnöd, ez a legelső, hogy kikerülj ebből az állapotból.
ma 18:06
 5/20 A kérdező kommentje:
Volt egy párkapcsolatom, nem tartott hosszú ideig, anyuci pici fia volt. Az anyja belenevelte, hogy csak esküvő után szexeljen, különben nem kerül a mennybe. Én már nem szüzen ismertem meg, ő még az volt. Én elég hamar közöltem vele, hogy ha ő is így gondolja, mint az anyja, akkor nem maradok vele, úgyhogy emiatt engedélyt kért az anyjától (22 éves férfi létére), aki megkérte, hogy szakítson velem, mert egy erkölcstelen nőszemély vagyok. A fiú ennek eleget is tett. Ezért kérdezem, hogy megy ez vallásoséknál, én nem vagyok az.
ma 18:14
 6/20 anonim válasza:
91%
nem lehet tudni biztosra, hogy létezik e pokol és mennyország. Senki sem tudja mi van a halál után, így erre a kérdése nem lehet érdemben válaszolni.
ma 18:44
 7/20 anonim ***** válasza:
34%
Ha hiszel Istenben, és Jézus Krisztusban, és hogy Jézus Krisztus megváltotta a világot, és imádkozol Istenhez, hogy bocsásson meg neked, akkor Isten megbocsát, és nem kerülsz a pokolba. De az emberre hat a gonosz, és ha egy bűnét meg is bánta Istennek, sok bűnt elkövet még. Ezért az Istennek való megbánást, és azt, hogy többet ne kövessünk el bűnt, azt folyamatosan kell csinálnunk.
ma 18:56
 8/20 anonim ***** válasza:
50%

"mert egy erkölcstelen nőszemély vagyok"

Lássuk be, kicsit tényleg az vagy. S ebbe még csak világnézetet se kell belekeverni. Attól függetlenül mondom, hogy elég csúnya, ahogy zsaroltad, jobb neki, hogy szakított veled.

Ő normális, hosszútávú kapcsolatot keresett, akivel megházasodhat majd, gyerekei lehetnek tőle, te meg csak kihasználni akartad és kalandozni.

ma 19:07
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
#3 De, létezik, és a gonoszt, és azokat, akik a gonoszt követik, Isten oda fogja tenni. Jézus Krisztus szavaiból tudni, hogy a lelket nem lehet csak úgy elpusztítani. Egyedül Isten képes, a kárhozatba vetni, vagy elpusztítani, emberként nem tudhatjuk, hogy hogyan csinálja. Tudjuk, hogy isten nem büntet, vagy legalábbis nem úgy. Igaz, a gonoszt bünteti, és akinek gonosz a lelke, azt nyilván úgy is fogja büntetni. De nem tudhatjuk, ezt hogyan fogja csinálni, csak annyi tudunk, hogy Isten végtelenül igazságos, és igazságos döntést fog hozni.
ma 19:11
 10/20 anonim ***** válasza:
*Isten
ma 19:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!