Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki szexel olyannal, aki nem...

Aki szexel olyannal, aki nem a házastársa, esetleg élete során több emberrel is, az biztos, hogy pokolra jut?

Figyelt kérdés
jan. 11. 17:17
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
49%

A keresztény emberek jelentős része szerint pl. Ábrahám, Jákób, Dávid király, Salamon király is tiszteletre méltó személyek voltak, mindegyikük több személlyel hált (több feleség, illetve több ágyas).

A paráználkodás a kereszténységben nem számít halálos bűnnek, meg lehet bocsátani.

A kereszténységben, az általános hittel ellentétben, nem csak az számít paráználkodásnak, ha valaki lefekszik a másikkal. Az is elég, ha csak gondolatban megkívánja. Mutass egy keresztényt, aki nem esett volna valaha ebbe a "szörnyűséges" bűnbe.

Ha kerülöd a szélsőségesen vallásos vagy szektás embereket, szerintem nem lesz velük különösebb problémád. Az általam ismert keresztény emberek mind értelmesek, szabadok az általad leírt extrém lelki tünetektől.

Ha gyereket szeretnétel a jövőben, akkor különösen fontos, hogy a kapcsolat elején tisztázzátok a másik vallásos elvárásait, mert ha túl későn derülnek ki, az nagyon komoly törést jelenthet a párkapcsolatban és akár a gyerekek életében is.

jan. 11. 20:16
 22/49 anonim ***** válasza:
37%

Kíváncsi vagyok, hogy milyen indíttatásból írtad le ezt a sok hülyeséget :)

Mi lehet az oka?

Amúgy megjegyzem, hogy a poligámia, amit te első mondatodban annyira propagálsz, minden nyugati ország törvénye szerint tilos. Igen, az Ószövetségben részlegesen meg volt engedve, de a keresztények is elvetik.

jan. 11. 20:19
 23/49 anonim ***** válasza:
19%

Nem. A megtéréstől függ.

Elég sok szentet is ismerünk, aki élete bizonyos szakaszában valószínűleg élt házasságon kívüli nemi életet.

jan. 11. 21:03
 24/49 anonim ***** válasza:
29%
#21 Nem a komolyságról van szó, hanem arról, hogy bűn, és keresztényként Jézus Krisztus szavait kell követni! A káromkodás sem szép dolog, én is csináltam, de az is bűn. Az emberi illemtől függetlenül, Isten szemében bűn a káromkodás. De az emberi illemben is az.
jan. 11. 21:20
 25/49 anonim ***** válasza:
19%
Aki a Mennyországba akar kerülni, annak Jézus Krisztus szavait kell követni.
jan. 11. 21:22
 26/49 anonim ***** válasza:
51%

" Ismerek vallásos embereket és ők nem ilyen nyomorultak,"

Hát ha így vélekedsz róla, akkor jobb is ha elfelejted. xD

Nyomorult. lol

Na mindegy. Az a fiú nem hozzád való. Keress mást.

Egyébként meg mit érdekel téged, hogy halála után ki hová és miért kerül?

Szemmelláthatóan te nem hiszel benne.

Vagy azt hitted itt kapsz valami jó kis bibliai idézetes vallásos érvet amivel meg lehet kerülni a házasság előtti szex tilalmát, és majd azzal meggyőzöd őt?

Ha meg ez volt a kérdéssel a terved, akkor meg csak nem akarod elengedni.

Ha annyira szereted, akkor meg kell hoznod érte azt az áldozatot, hogy házasságig nuku szex. Ha meg nem szereted, akkor meg engedd el a fenébe.

Egyébként meg nem minden keresztény ilyen.

Én is hiszek Istenben, és nem akarok házasodni meg gyerekeket. A srác helyében meg simán meghúztalak volna.

Ez van, nem vagyunk egyformák.

jan. 11. 23:19
 27/49 anonim ***** válasza:
40%

Úgy is mondhatjuk, hogy lesznek számára Odaát pokoli részek is. De nem fog mindvégig szenvedni ettől.

Hallottam, ahogy Isten felröhögött a kérdéstől, mivel az első parancsa az volt az ember számára, hogy:

" Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."

Tehát isten mindjárt a szaporodással kezdte a témát.

Ettől függetlenül hiszek Istenben és Jézusban, aki nem ítélte el a házasságtörő asszonyt sem.

Akkor hát ugyan hogy a manóba kerülhetne pokolra az, aki a házasság előtt szexel, ha Jézus még a házasságtörő asszonyt sem ítélte el.

Én hívő vagyok, de nem templomba járós. Inkább józanul gondolkodós.

Szerintem pedig a volt pasid egy kisfiú volt. Mert meg van írva a nőről:

„Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik a feleségéhez, és a kettő eggyé lesz."

Ez a srác nem volt még férfi.

jan. 12. 00:40
 28/49 anonim ***** válasza:
0%

Lázár testvére Mária "szerelmi foglalkozású" volt.

Máskülönben pedig NEM a mi dolgunk megítélni embereket! Az CSAK Isten joga.

jan. 12. 07:57
 29/49 tgt ***** válasza:
0%
Jézus felmenői között is volt prostituált.
jan. 12. 08:04
 30/49 anonim ***** válasza:
44%

28,29,

Ez tény, senki nem vitatja.

Viszont Jézus a "betegeket" jött meggyógyítani nem az egészségeseket.

Ezek az emberek pedig abbahagyták a rossz életüket, hogy méltóak legyenek Krisztus királyságában élni.

jan. 12. 09:40
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!