Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki szexel olyannal, aki nem...

Aki szexel olyannal, aki nem a házastársa, esetleg élete során több emberrel is, az biztos, hogy pokolra jut?

Figyelt kérdés
jan. 11. 17:17
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Te jó ég 8. :D Ez nem zsarolás, csak megmondtam, hogy nekem nem fér bele egy kapcsolatba, ha nincs szex házasságig.
jan. 11. 19:12
 12/49 anonim ***** válasza:
31%
#11 Egy keresztény ezt nem követheti, nekik nem lehet szeretkezés házasságig. Ha mégis van, sajnos a gonosz hatása az. Semmiképpen ne dicsekedj azzal, ha erkölcstelen vagy. Vannak, akik szerint jó dolog a világi élet. De tudjuk, hogy a bűn a gonosztól van. És sok olyan bűn van, ami látszólag nem bűn. Mohóság, megcsalás, ilyesmi. Ami látszólag nem olyan komoly, mint egy bántalmazás. De attól még a végtelenül igazságos, végtelenül jóságos, végtelenül szerető Isten szemében bűnök, ezért ha mi nem is tartjuk annak, attól még bűnök.
jan. 11. 19:20
 13/49 anonim ***** válasza:
29%

Már hogyne lenne zsarolás. Gondolom nem aznap derült ki, hogy ő keresztény, amikor le akartál vele feküdni, hanem már jóval előtte is tudtad.

Nem akarok képmutatónak tűnni, én se tartok cölibátust házasságig. De ő igen és ezt te nem akartad megérteni.

jan. 11. 19:23
 14/49 anonim ***** válasza:
13%
Ne kövessünk el bűnt keresztényként. Ha erre törekszünk, akkor is sok bűnt elkövetünk. Ha még szándékosan el is követünk bűnöket, akkor milyen sokat fogunk. Ezért ne kövessünk el bűnt, hogy legalább szándékos bűnük ne legyen.
jan. 11. 19:23
 15/49 anonim ***** válasza:
23%
#12 vagyok. Javítok, mert nem látszólag nem bűnök. Hanem azok is bűnök, csak általában, ha hétköznapi értelemben vannak értelmezve, akkor sokkal kisebb bűnök, mint egy bántalmazás. De Isten szemében bűnök, és nagy bűnök.
jan. 11. 19:25
 16/49 anonim ***** válasza:
64%

Szia

Vallásosnak lenni, és keresztény életet élni nem ugyan az.

Van aki hiszi, hogy van Isten, de nem él összhangban Isten erkölcsre vonatkozó elvei alapján.

A vallásos passzív, a keresztény életet élő aktív az élet területein.

Isten szemében a házasságon kívüli nemi élet paráznaságnak számít. Aki pedig a törvényes házastársán kívül mással létesít nemi kapcsolatot, az házasságtörő.

Isten szemében nem élsz erkölcsös életet, ezért nevezett az anyukája erkölcstelennek. Nem akarta, hogy Isten törvényeit a fia megszegje.

Nem azért mondta, mert sértegetni, vagy bántani akar.

Mindössze azt kell megértened, hogy a keresztény életet élők, másként gondolkodnak erről.

jan. 11. 19:37
 17/49 anonim ***** válasza:
10%
A legtöbb bűn végső eredete szexuális. Ezért nem szabad elhanyagolni. De szerencsére van megváltás Jézus által.
jan. 11. 19:40
 18/49 qkker1 ***** válasza:
47%

"Ő normális, hosszútávú kapcsolatot keresett, akivel megházasodhat majd, gyerekei lehetnek tőle, te meg csak kihasználni akartad és kalandozni."

Akkor én is csak kihasználni akartam , azóta már feleségemet, a leányzót, akivel /fújj, micsoda fertő és paráznaság/ első találkozásunk alkalmával szexeltünk?

jan. 11. 19:42
 19/49 anonim ***** válasza:
64%
A helyzet ennél sokkal árnyaltabb. Nem elsősorban ettől függ hogy ki hova jut.
jan. 11. 19:43
 20/49 anonim ***** válasza:
38%

Szia

A "pokol" abban az értelemben nem létezik, ahogy sokan tanítják, vagy vallják. Isten ilyen kínzóhelyet nem hozott létre. Félreértik Jézus szavait, amit a tűzzel kapcsolatban mondott.

Isten a bűn elkövetését halállal bünteti, vagy is megfoszt az élet lehetőségétől. Most nincs azonnali büntetés, ezért mernek sokan helytelenül élni.

A büntetés, ha addig nem változtat az életén, és a gondolkodásán, azon a napon lesz, amikor ítéletet hajt végre.

jan. 11. 19:47
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!