Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi olyan nagy szám a Bibliában?

EmilyAddams kérdése:

Mi olyan nagy szám a Bibliában?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ez csak egy könyv. Jó, oké, a megírása óta bestseller gyakorlatilag, de senki nem tudja, ki találta ki azt a sok rizsát valójában, ami benne van... Egyszerűen valakik megírtak valamit, ami megszületett a fejükben. És? Akkor mindent el kell hinni, ami benne le van írva? Emiatt a hülye könyv miatt emberek ezrei haltak már meg, csak azért, mert a könyv ezt vagy azt mondott...
2011. máj. 1. 00:02
1 2 3 4
 21/32 Tyler913 ***** válasza:
89%

Oksa,akkor nezz szet kicsit a tortenelemben,es rajossz majd,hogy a termeszethivo nepek ugyanugy gyepaltak egymast.

Nagy tevedes ugy megfogalmazni a dolgokat,hogy a "keresztenyek tettek ezt vagy amazt" (ide behelyettesitheto inkvizicio,haboru,barmi).Mintha a kereszteny egy kulon faj volna,amely kollektivan igy cselekedett.

Pedig nem,ez egy vallas,ha ugy tetszik,ideologia,amit sajnos sokan felhasznaltak onzo celokra.De ez nem a vallas hibaja,hanem azoke az egyeneke,akik aljas inditekbol cselekszenek.A vallas az o szempontjukbol csak maz.Ugyanezeknek az embereknek az elodei meg pont a keresztenyeket kuldtek az Arenakba,kesei leszarmazottaik meg tepkedtek a kormoket az Andrassy uton.Igy megy ez.

2011. máj. 1. 21:13
 22/32 anonim ***** válasza:
49%
Hiszékeny és könnyen irányítható embereknek nagy szám,aki hajlandó kezébe venni a saját életét,és önállóbban gondolkozni,az átlátja a lényeget,hogy nem szabad szentírásként értelmezni,bármit is állítanak róla a furfangos vallási vezetők.
2011. máj. 1. 21:14
 23/32 anonim ***** válasza:
30%
Miért dühösködnek a pogányok? Felkerekednek és együtt tanácskoznak:szaggassuk le az ő bilincseiket,és dobjuk le magunkról köteleiket. Az egekben lakozó neveti,és majd megcsúfolja őket. A Biblia szórul-szóra igaz. Neked azért rizsa,mert megveted az igazságot,és inkább szereted a hazugságot. Szereted ezt a világot igaz? Úgy fog itt minden megolvadni mint a viasz,amikor visszajön Jézus megítélni a népeket. A tekintete elöl menekülni fog mindenki,de már késő lesz. Kezébe fogja venni a hatalmát itt a földön,és a hitetlenek,akik elutasították Isten békejobbját és nem tértek meg,mennek égni az örök tűzre. Az emléke sem lesz a gonosznak a földön. Nem lesz sírás,kiáltozás,betegség és halál,hanem békesség és örökös öröm. Minden ország és birodalom el lesz törölve. Isten országa marad meg csak örökké. Na ezért bestseller ez a könyv.
2011. máj. 1. 22:44
 24/32 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Nos amíg nem olvasod el, addig semmi. Ha elolvasod, akkor érted meg azt, hogy ki vagy te, hogyan kerültél ide és miért, fontos vagy-e, és ha igen, akkor miért, kik küzdenek érted, és miért, és mit tudsz te tenni azért, hogy valóban boldog legyél.

A Biblia nem más mint egy használati útmutató az életre attól, aki azt adta...

Üdv. Péter

2011. máj. 2. 08:25
 25/32 dudiska ***** válasza:
Pont azért olyan nagy szám a Biblia mert sokan hiszik,hogy Isten Szava van benne leírva az embereknek,ami által közli velünk a szándékát.Sőt a Biblia önmagát magyarázza,csak tanulmányozni kell hittel és ha így teszünk,a javunkra fordíthatjuk a benne lévő út mutatásokat.
2011. máj. 2. 18:22
 26/32 valakiakitnemismersz ***** válasza:
50%
Én Ásatrus vagyok (Viking vallás) és én több istenségben hiszek ne az egyben ami a kereszténységben van.Azt nem értem ha én is hiszek csak mások a szokásaim miért néznek le? Miért fogok elégni ha majd lejön az állítólagos "Jézus"?én is írhatnám hogy lejön Odin meg Thor és villámokkal kerget majd meg titeket de nem írom mert ez nem lesz de a tietek sem :)
2011. máj. 3. 20:19
 27/32 anonim ***** válasza:

Ezt nem tudom elmagyarázni nektek, mert nem hallotok!

Isten ezen keresztül szól hozzátok mialatt olvassátok! Hangom csak néma locsogás füleitekben.

2011. máj. 3. 22:39
 28/32 anonim válasza:

Az 1-ső válasszal egyet értek,azért haltak meg olyan sokan,mert trón és oltár szövetség jött létre. Az egyház és az állam egy volt,és mindent megtehettek. Az egyház nem szolgált, hanem uralkodott, sőt túl is tett az állam hatalmon. Például inkvizició, vallási türelmetlenség, Jézus példaadásai,tanításai félretéve. Nem csak a kialakuló reformációs mozgalmakat pusztították, hanem a természettudományok tudósait pl.Giordano Brunó 1600-ban, Galileo Galilei, éppen csak hogy túlélte.

A kereszténységet Jézus alapította.Senki másban nincs üdvösségünk, vagyis megváltóra, azaz Jézusra van szükségünk, ezért Őt kell követnünk. Sokszor próbálták elhomályosítani tanítását, de a mai napig is meg van. Ez volt az igazság és a hamisság küzdelme.

2011. máj. 4. 16:09
 29/32 anonim ***** válasza:

attol függ hogy álsz hozzá: ha ugy álsz hozzá hogy Istenem ha létezel mutasd meg hogy igaz és add hogy megértsem- akkor bizton állítom hogy megérted.

Ha csak kritizálásbol olvasod akkor Isten kegyelméből szólhat hozzád, de lehet hogy nem fogod meghallani azt a kedves hangot mely a Szent Szellemé..

2011. máj. 5. 16:17
 30/32 anonim ***** válasza:

ez nem csak úgy hasraütve lett megírva, töménytelen mezoopotámiai eposz, legenda sűrítménye, valós alapok, történelmileg igazolt tények tömkelege.

amilyen sötét vagy inkább ne is foglalkozz vele

2011. máj. 8. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!