A hívők beteg emberek?
Néha kezdem logikusan látni az ateisták véleményét. Ha bemegy az ember egy templomba, javarészt öregeket (70-80%) beteg, nyomorult embereket lát. Néha vannak diákok, de azok is kikerülnek az életbe elfelejtik Istent. Megvizsgáltam magam, és rájöttem beteg lehetek én is. És szerintem, aki hívő lesz, ha jobban magába néz biztos van valami "betegsége". Pl. az is annak számít, ha megcsal a feleséged, otthagy a férjed, egyedül vagy, rákos lesz a hozzátartozód vagy magad, rögtön a templomban kötsz ki. (lelki és testi betegség)
Egy ember, aki WV Passatból kiszáll tele arannyal, egészséges, mindenben boldog, felmerül a kérdés, vajon a templomban ül? Nem hinném.
Talán Istennek "beteg" emberekre van szüksége, egy támasz? Beteg embereket akar maga köré?
Pl. Lucifer a fényhozó, a tökéletes angyal volt, tele jóval. De szabad akarata miatt büszke volt és lázadt Isten ellen. Egy gazdag, kiegyensúlyozott ember is lehet már büszke, de mi mondjuk rá hogy gonosz, mert öntellt lesz. Mi van, ha Lucifer sem szereti a tömeggyílkos gonoszt? Az nem kell Istennek, de Lucifernek sem. Lucifer szereti az Istentől elszakadt önálló, öntellt embert, de gonoszságnak nyoma nélkül. Tehát lehet nagyon jó ember, aki kiegyensúlyozott és nincs szüksége Istenre, csak szimplán jó. És mivel büszke, ezért lázad és így Istennek nem kell.
Tökéletlen teremtmény kell Istennek, aki támaszt nyújt neki? Dehát ez nem félelem? A beteg nem mer magával szembenézni, elviselni életét, fél, retteg, ezért Istenre hárítja a gondjait. Mondhatjuk gyengének. És a Bibliában olvashatjuk, hogy Isten nem szereti a félelmet hasonlóan a paráznasághoz. Nem kell neki félős egyén.
Isten mindent meg tud valósítani, nem azt a célt kellene kitűzni, hogy Lucifer újra jó legyen? És elfogadni Lucifert olyannak amilyen. Újra lázadna és jó lenne és büszke. Nem-e a mennyből való kitaszítottság okozta nála a rosszat? Annak ellenére, hogy tudjuk Isten csak jót teremt, de közvetve nem teremtette-e meg a rosszat. Igaz nem akarta, de mégis megalkotta? És valószínű ezért nem akarja elpusztítani, mert az Ő teremtménye Lucifer, a tökéletes.
"és valóban, már csak idősek járnak templomba"
ez úgy ahogy van nem igaz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!