A hívők beteg emberek?
Néha kezdem logikusan látni az ateisták véleményét. Ha bemegy az ember egy templomba, javarészt öregeket (70-80%) beteg, nyomorult embereket lát. Néha vannak diákok, de azok is kikerülnek az életbe elfelejtik Istent. Megvizsgáltam magam, és rájöttem beteg lehetek én is. És szerintem, aki hívő lesz, ha jobban magába néz biztos van valami "betegsége". Pl. az is annak számít, ha megcsal a feleséged, otthagy a férjed, egyedül vagy, rákos lesz a hozzátartozód vagy magad, rögtön a templomban kötsz ki. (lelki és testi betegség)
Egy ember, aki WV Passatból kiszáll tele arannyal, egészséges, mindenben boldog, felmerül a kérdés, vajon a templomban ül? Nem hinném.
Talán Istennek "beteg" emberekre van szüksége, egy támasz? Beteg embereket akar maga köré?
Pl. Lucifer a fényhozó, a tökéletes angyal volt, tele jóval. De szabad akarata miatt büszke volt és lázadt Isten ellen. Egy gazdag, kiegyensúlyozott ember is lehet már büszke, de mi mondjuk rá hogy gonosz, mert öntellt lesz. Mi van, ha Lucifer sem szereti a tömeggyílkos gonoszt? Az nem kell Istennek, de Lucifernek sem. Lucifer szereti az Istentől elszakadt önálló, öntellt embert, de gonoszságnak nyoma nélkül. Tehát lehet nagyon jó ember, aki kiegyensúlyozott és nincs szüksége Istenre, csak szimplán jó. És mivel büszke, ezért lázad és így Istennek nem kell.
Tökéletlen teremtmény kell Istennek, aki támaszt nyújt neki? Dehát ez nem félelem? A beteg nem mer magával szembenézni, elviselni életét, fél, retteg, ezért Istenre hárítja a gondjait. Mondhatjuk gyengének. És a Bibliában olvashatjuk, hogy Isten nem szereti a félelmet hasonlóan a paráznasághoz. Nem kell neki félős egyén.
Isten mindent meg tud valósítani, nem azt a célt kellene kitűzni, hogy Lucifer újra jó legyen? És elfogadni Lucifert olyannak amilyen. Újra lázadna és jó lenne és büszke. Nem-e a mennyből való kitaszítottság okozta nála a rosszat? Annak ellenére, hogy tudjuk Isten csak jót teremt, de közvetve nem teremtette-e meg a rosszat. Igaz nem akarta, de mégis megalkotta? És valószínű ezért nem akarja elpusztítani, mert az Ő teremtménye Lucifer, a tökéletes.
A hívők vagy a keresztények? Én is mély hívő vagyok 19 éves létemre, de a hitemnek köze sincs a kereszténységhez.
És nem vagyok beteg, nem vagyok, nyomorult - épp ellenkezőleg, elégedett és boldog embernek vallom magam, aki hite ellenére képes elfogadni, hogy nem csak felülről kell várni a segítséget, hanem tennünk magunkért, hogy nem lehet mindenért valamilyen isten okolni, és hogy vállalnom kell a felelősséget a tetteimért.
Lelki és testi betegsége pedig mindenkinek van, még annak is, aki 10 kiló arannyal a nyakában száll ki a sportkocsiájból. Mert ő is csak ember.
Én Hit Gyülis vagyok, és testileg-lelkileg tök egészséges, köszi! :) Tény, hogy vannak ott olyanok is, akik betegek voltak és meggyógyultak, de nem ez az általános.
A házasság előtti szex kérdesben nem szeretnék vitatkozni, de az azért furcsa, hogy pont egy katolikus vádol minket azzal, hogy a gyerekcsináláson kívül nem vagyunk együtt a párunkkal, hiszen tudtommal pont Nálatok van tiltva a fogamzásgátlás a házasságon belül is. :) Mi 2 év házasság után döntöttünk úgy, hogy jöhet a baba, addig fogamzásgátlót szedtem, senki nem mondta, hogy ne lenne szabad. A környezetemben is azok vannak kevesebben, akiknél azonnal az esküvő után jött volna a gyerek, a többség várt 1-2 évet.
Ha az emberek igazán hinnének önmagukban,vagyis Istenben,akkor nem lenne szükség egyházi Istenek előtt állandóan hajlongani,rituálékat követni,meg buzgón csüngeni és függeni valami hatalmasabb lénytől.az ember és Isten(atya)egy és ugyanaz,erről beszélt Jézus is,de sajnos félreértették őt,és eltorzították a mondandóját.
a mennyből kitaszított Lucifer sztorija pedig szimbólikus,az emberek így akartak választ keresni arra,hogy miért,mi miatt van az életben betegség,halál,szegénység,csapás stb...
ezek a dolgok azért vannak,mert hozzátartoznak az élethez.ha nem lenne helyük a világban,akkor a teremtő nem engedte volna meg a létüket.
Ami a KERESZTÉNYSÉGet illeti, a szent könyvükben ez áll:
"Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek." (Lk 5,31)
Én magam hívő vagyok, de NEM keresztény.
-moi2011-
Ennek az az oka, hogy általában azok az emberek, akiket ér valami csapás az életben, akár egy betegség, akár bármilyen családi, párkapcsolati probléma, olyankor jönnek rá arra, hogy egyedül Isten az, akire számíthatnak, és neki van hatalma fölöttük.
Egy olyan ember, aki tele van arannyal, gazdag, és emellett boldog családi életet él, jól megvan a feleségével, sok szép, egészséges gyereke van, az nem fog templomba járni, hiszen a nagy jólétben eszébe sem jut, hogy van Isten. Sajnálom az ilyen embert, mivel halála után se a pénzét, se a feleségét, se a gyerekeit, se a kidogozott felsőtestét nem viheti át a másvilágra, így ő a számadáskor nem fog tudni semmit felmutatni.
Én katolikus vagyok, és nem vagyok beteg, köszönöm, jól vagyok:) és az összes ismerősöm aki hívő(elég sok van), ők sem betegek...:)
nem Istennek van szüksége ránk, hanem nekünk Rá...
Luciferrel kapcsolatban nekem nagyon tetszett Az ember tragédiája:) Abban szerintem Madách pont azt írja, hogy a Sátán azzal hogy rosszat akar tenni, mégis közvetetten jót tesz...persze ehhez a végtelen szerető Isten kegyelme kell(hiszen Lucifer rosszat akar tenni, így lázad...) de tulajdonképpen ez a kérdés már el van döntve, Isten az, aki győzedelmeskedik, mindig a jó, a Szeretet győz...Lucifer pedig csak tombol......de ezek nagyon mély teológiai kérdések (nyilván Az ember tragédiája nem teológiai okfejtés...) és szerintem nem egy internetes fórumon lehet ezt igazán átbeszélni!:)
De érdekes kérdésnek tartom egyébként:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!