Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők beteg emberek?

A hívők beteg emberek?

Figyelt kérdés

Néha kezdem logikusan látni az ateisták véleményét. Ha bemegy az ember egy templomba, javarészt öregeket (70-80%) beteg, nyomorult embereket lát. Néha vannak diákok, de azok is kikerülnek az életbe elfelejtik Istent. Megvizsgáltam magam, és rájöttem beteg lehetek én is. És szerintem, aki hívő lesz, ha jobban magába néz biztos van valami "betegsége". Pl. az is annak számít, ha megcsal a feleséged, otthagy a férjed, egyedül vagy, rákos lesz a hozzátartozód vagy magad, rögtön a templomban kötsz ki. (lelki és testi betegség)

Egy ember, aki WV Passatból kiszáll tele arannyal, egészséges, mindenben boldog, felmerül a kérdés, vajon a templomban ül? Nem hinném.

Talán Istennek "beteg" emberekre van szüksége, egy támasz? Beteg embereket akar maga köré?

Pl. Lucifer a fényhozó, a tökéletes angyal volt, tele jóval. De szabad akarata miatt büszke volt és lázadt Isten ellen. Egy gazdag, kiegyensúlyozott ember is lehet már büszke, de mi mondjuk rá hogy gonosz, mert öntellt lesz. Mi van, ha Lucifer sem szereti a tömeggyílkos gonoszt? Az nem kell Istennek, de Lucifernek sem. Lucifer szereti az Istentől elszakadt önálló, öntellt embert, de gonoszságnak nyoma nélkül. Tehát lehet nagyon jó ember, aki kiegyensúlyozott és nincs szüksége Istenre, csak szimplán jó. És mivel büszke, ezért lázad és így Istennek nem kell.

Tökéletlen teremtmény kell Istennek, aki támaszt nyújt neki? Dehát ez nem félelem? A beteg nem mer magával szembenézni, elviselni életét, fél, retteg, ezért Istenre hárítja a gondjait. Mondhatjuk gyengének. És a Bibliában olvashatjuk, hogy Isten nem szereti a félelmet hasonlóan a paráznasághoz. Nem kell neki félős egyén.

Isten mindent meg tud valósítani, nem azt a célt kellene kitűzni, hogy Lucifer újra jó legyen? És elfogadni Lucifert olyannak amilyen. Újra lázadna és jó lenne és büszke. Nem-e a mennyből való kitaszítottság okozta nála a rosszat? Annak ellenére, hogy tudjuk Isten csak jót teremt, de közvetve nem teremtette-e meg a rosszat. Igaz nem akarta, de mégis megalkotta? És valószínű ezért nem akarja elpusztítani, mert az Ő teremtménye Lucifer, a tökéletes.

2011. ápr. 18. 10:51
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

"Kicsit megmosolyogtató, hogy valaki a lélekvándorlásban is hisz"

Ez az emberiség egyik legősibb és legszakrálisabb elmélete, amelyben milliárdok hittek/hisznek eddig. Még teljesen korrekt dolgokkal is lehet mellette érvelni... kicsit szánandó, amikor valaki "megmosolyog" egy ekkora hatású eszmét, mintha ovis gyerekek csacsogását hallgatná a játszótéren.

Egy kis tisztelet talán nem ártana mások hite felé...

2011. ápr. 20. 08:29
 22/34 anonim ***** válasza:

"Kicsit megmosolyogtató, hogy valaki a lélekvándorlásban is hisz"

Nekem az a megmosolyogtató, amikor valaki Jézusban hisz...

2011. ápr. 20. 09:12
 23/34 A kérdező kommentje:

Más a hit és más a hiszékenység. De most csak hitnek nevezem.

Ebből látszik, ha valaki valamiben hisz és a másik embertársa másban, akkor az magában mosolyog rajta, bolondnak nézi. Ezért mondtam, minden ember "beteg" a másik szemében.

2011. ápr. 20. 16:01
 24/34 anonim ***** válasza:
És nyilván a kereszténység jelenti a hitet, a lélekvándorlás pedig a hiszékenységet. Nem inkább pont fordítva? Egy ateistának pedig mindkettő csak hiszékenység...
2011. ápr. 20. 16:17
 25/34 anonim ***** válasza:

"Ebből látszik, ha valaki valamiben hisz és a másik embertársa másban, akkor az magában mosolyog rajta, bolondnak nézi. Ezért mondtam, minden ember "beteg" a másik szemében."

Épp azt mondtam, hogy a másik hitén semmi megmosolyogni való nincs. Én nem is teszem - ezek szerint kettőnk kzül csak te vagy a beteg, és nem én.

2011. ápr. 20. 16:40
 26/34 anonim válasza:
én még templomban sem voltam életemben és megkeresztelve sem vagyok, de akor is hivö vagyok, és nem, nem vagyok beteg, söt eddigi életemben rengeteg csoda történt és semmi rosz, és valamilyen szempontbol mindenki hisz Istenben vagy egy felsöbb hatalomban vagy ilyesmi, és az azt jelentené hogy mindenki beteg
2011. ápr. 23. 19:26
 27/34 A kérdező kommentje:

"És nyilván a kereszténység jelenti a hitet, a lélekvándorlás pedig a hiszékenységet. Nem inkább pont fordítva? Egy ateistának pedig mindkettő csak hiszékenység..."

Jézus mondta, én vagyok az egyetlen út! Senki sem juthat az Atyához, csak rajtam keresztül!

A lélekvándorlás és spiritualizmus a sátán eszközei, hogy letérítsen embereket a helyes útról.

Ha olvasod a Bibliát, a kígyó mondta Évának, hogy szakítsa le a fáról a gyümölcsöt, mert a lélek halhatatlan, a halál után is él. És mit mondott Isten, ha leszakítod meghallsz! Ki a jó? A halál után nincs lélekvándorlás, a halál után nincs semmi, egyedül Isten irgalmán múlik van-e üdvösség vagy nem.

Gondolj bele, mindegyik vallás (egyiptom, görög, római, buddha, zen), jóslás, korán, asztrológia egyöntetűen azt hirdeti, hogy halál után emelkedettebb állapotba kerülünk. De ez mind a sátán szája mondja, ahogy akkor az édenkertben.

2011. ápr. 25. 21:27
 28/34 anonim ***** válasza:
Igen beteg emberek,egyszerűen hihetetlen az egész dolog,már 500 éve is igencsak gázos volt,és tudományosan bizonyított hogy nagy tévedés az egész,és még mindig hisznek benne,pedig tucatnyi tudományos TÉNY van,ami azt is bizonyítja,hogy az egész biblia kamu.(keresztény vallásról beszélek)
2011. ápr. 26. 10:54
 29/34 anonim ***** válasza:
Még szerencse, hogy a lélekvándorlás és a spiritualizmus hamarabb feltűnt, minthogy a Sátán vagy Jézus akárcsak egy gondolat is lett volna...
2011. ápr. 26. 12:03
 30/34 anonim ***** válasza:

nagyon jó a kérdés

és valóban, már csak idősek járnak templomba

Érdemes lenne utánanézni lucifer alakjának kialakulásnak

2011. ápr. 26. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!