Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan vallás, amelyik azt...

Van olyan vallás, amelyik azt sugallja, hogy élvezzük az életet?

Figyelt kérdés
Vagy mindegyik csak bűntudattal és félelemkeltéssel akar manipulálni?
2011. ápr. 16. 22:09
1 2 3
 21/30 Orfeus ***** válasza:

Én speciel ateista vagyok, és kedves barátom bárhogy forgatja a szavakat, semmi bizonyíték nincs isten létezésére, csak egy könyv, amit már találtak máshol is, csak más teremtéstörténet volt benne... Ez jobban elterjed, ennyi..

Továbbá ha ilyen kérdést szeretnél feltenni, gyűlekezetesekkel ne tárgyalj, teljesen ki van mosva az agyuk. Mentem 2-3* hátha lesz vmi hatása, hát annyi lett, hogy rám szált a faszi aki prédikált, és egész nap hívogatott hogy miért nem megyek vele beszélgetni stb.. Ennyi erről...

Kereszténységben pedig sok a bálvány, amit a biblia kimond külön, hogy ne bálványokat imádjanak.

Akkor?

A Darwinizmus is teljesen megállja a helyét, de bele szoktak kötni, hogy nem találták meg ezt meg azt... Hát azt nem értem miért nem fogják fel, hogy a tudomány kb 100 éves... A biblia meg 2000, és már így is a felét megcáfolták.. Mi lesz, ha a tudomány lesz 2000 éves...?

2011. máj. 3. 01:01
 22/30 A kérdező kommentje:

Ráadásul a kereszténységgel ott vannak aggályaim, hogy egy csomó torzítás van benne.

Pl.: Kiírták a Bibliából Isten nejét

[link]

Vagy nézzük csak meg, hogy a kumráni tekercseket miért őrzik hetvenhét lakat alatt??? Talán, mert kiderülne valami belőle, ami esetleg alapjaiban rengetné meg a keresztény hiedelemvilágot?

És való igaz az is, hogy "faragott képet, bálványt" nem kellene imádni, aztán nézzünk csak be egy katolikus templomba!

Sőt, a gótika, mint elsősorban templomépítészet is arra ment rá, hogy az emberek szinte féljenek egy-egy ilyen épületbe belépve. A vallásnak pont az lenne a célja, hogy megnyugvást, szeretetet és békét adjon a híveknek, nem pedig félelmet, kisebbségi érzést, bűntudatot.

2011. máj. 3. 06:52
 23/30 anonim ***** válasza:
Szerintem csak külső szemlélőként foglalkozz bármely vallással, de a szűklátókörűséget kerüld el! A kérdésedre a válasz pedig a LaVey sátánizmus (mint ahogyan már mások is írták). Egy magyar oldal a témában: [link]
2011. máj. 3. 20:26
 24/30 A kérdező kommentje:
A lavey-i nézeteket korábban is tanulmányoztam már és abszolút szimpatikusnak találtam. Igen, igazad van, a szűklátókörűség talán a legnagyobb vétek, igyekszem is tenni ellene.
2011. máj. 3. 20:30
 25/30 Orfeus ***** válasza:

Hozzátartozik az is, ami bizonyított tény, hogy részek maradtak ki a bibliából a fordítás után, szóval nem hihetnek a bibliába, mert az a Vatikánban van...

Szintén gyülekezetestől hallottam, hogy a keresztények, ugyan úgy mint ők, elismerik hogy jézus itt járt a földön, ugyanakkor a kiválasztott nép, még várja...

Akkor most kinek van igaza? Keresztényeknek/gyüliseknek akik kb 1500 éve vallják, vagy azoknak akik már a kezdetektől hisznek benne (zsidók).

Keresztények és gyülekezetesek is elhiszik hogy volt jézus, a kiválasztott népet megcáfolva? :D

2011. máj. 4. 12:35
 26/30 A kérdező kommentje:
Én pont ezzel a "kiválasztott nép" gondolattal nem tudok semennyire sem azonosulni sem rokonszenvezni, mivel ellenségességet szül. A vallások bármelyikének sem volna szabad arról szólnia, hogy ember embernek ellensége, utálója legyen.
2011. máj. 5. 06:45
 27/30 anonim ***** válasza:
A katolikus templomokban nem azért van sok szobor meg szentkép mert azokat a hívek "imádják" hanem hogy segítse a vallás megértését. A templomokban sem imádja azokat senki!
2011. máj. 12. 21:41
 28/30 Orfeus ***** válasza:
Igen, ez így van, de miben segítene...? Ha olvastad a bibliát akkor tudod hogy kimondja, hogy ne bálványokat imádjanak, ne hozzájuk fohászkodjanak/imádkozzanak. Ők mit csinálnak?...
2011. máj. 13. 13:32
 29/30 anonim ***** válasza:

A ma 13:32 kommenthez szólnék még egy pár szót! Teljesen egyet értek vele!

Sajnos ők sem látják be, de akik a templomokban leborulgatnak és a szobrokhoz imádkoznak az bálványimádás!

Hogy csak egy példát mondjak: Kőszeg, Szent Jakab templom, benne egy Mária szobo. Előtte egy térdeplő és sok, sok rózsafűzér: Kérdem én, akkor miért térdelnek előtte az emberek, és imádkoznak "hozzá"? Ez nem bálványimádás? Nem egyedül az atyát kell imádni?

"És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, a melyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak."

2011. máj. 13. 14:51
 30/30 anonim ***** válasza:
Montserratban is ugyanezt érezem, ahogy a Mária szobrot fogdostuk...
2011. máj. 24. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!