Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan vallás, amelyik azt...

Van olyan vallás, amelyik azt sugallja, hogy élvezzük az életet?

Figyelt kérdés
Vagy mindegyik csak bűntudattal és félelemkeltéssel akar manipulálni?
2011. ápr. 16. 22:09
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
A sinto vallás szerint nincsen túlvilág, hanem a Menny itt van a Földön, és a legjobb amit tehetünk az az, hogy másokhoz békésen hozzáállva élvezzük az életet.
2011. ápr. 16. 22:13
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
filozófia van ilyen a hedonizmus :D
2011. ápr. 16. 22:15
 3/30 anonim válasza:
100%
Bizonyos természetközpontú "pogány" vallásoknak ez a lényege,azzal a feltétellel hogy ezzel másnak ne ártsunk ilyen pl a Wicca boszorkányság ha jól tudom, náluk pl nincs olyan hogy ördög vagy pokol vagy örök szenvedés csak egy átmeneti állapot ujjászületések között, meg talán az ilyen sámánhitek hasonlók.-javítsatok ki ha tévednék én így tudom...:)
2011. ápr. 16. 22:33
 4/30 anonim ***** válasza:
41%

Jézus azt mondta: "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet mindenki csak én általam juthat az Atyához" Ha ezt igaznak vesszük akkor egy Szentmise alatt is az "életet élvezzük" mert Jézus minden Szentmisében titokzatos módon jelen van és az a vallás akkor a kereszténység.

De más oldalról megközelítve a kérdést: "mindent szabad csak nem minden használ"

pl. Tegyük fel megismerkedsz egy nagyon vonzó nővel/férfival, egyikőtök se tud ellenállni a kísértésnek és eltöltötök egy felejthetetlen éjszakát. DE! Ha az illető mondjuk AIDS-es volt és nem védekeztetek akkor később biztos megbánsz mindent. Ezért született meg a kereszténységben a 10. parancsolat is, nem azért hogy korlátozzon hanem hogy védelmezzen, kvázi felszabadítson.

Nagyjából ennyi.

2011. ápr. 16. 22:37
 5/30 anonim ***** válasza:
83%
A LaVey-féle sátánizmus nagyjából ilyen.
2011. ápr. 16. 22:58
 6/30 anonim ***** válasza:
A wicca tényleg ilyen. Nem a hedonizmust célozza meg, de azt tanítja, hogy az életnek örülni kell, megbecsülni, hogy akartak minket és keresni a jót a világban és az emberekben. Igaz, ebben a vallásban nincs Pokol és Menny, helyette a reinkarnációt hirdeti, mert a wicca szerint az ember, mint az Istennő és Isten gyermeke, alapvetően jó és nem szenvedésre, hanem szeretetre született. Nem bűn élvezni az életet, épp ellenkezőleg, törekedni kell a tiszta boldogságra és szeretetre.
2011. ápr. 16. 23:18
 7/30 anonim ***** válasza:

Végül is akkor a kereszténységre is mondhatjuk, a Biblia alapján. Prédikátor könyve 5:

"17Rájöttem tehát, hogy az a jó és szép, ha az ember eszik, iszik, és élvezi a jót minden fáradozása nyomán, amivel fárad a nap alatt egész életén keresztül, amelyet Isten adott neki, mert ez jutott neki. 18Ha pedig Isten valakinek gazdagságot és kincseket is adott, és megengedte neki, hogy azt élvezze, kivegye belőle a részét, és örüljön fáradozása eredményének: ez Isten ajándéka. 19Az ilyen nem sokat gondol élete múlásával, mert Isten megengedi, hogy szívből örvendezzen."

2011. ápr. 17. 00:15
 8/30 anonim ***** válasza:
95%
Ateizmus.
2011. ápr. 17. 00:51
 9/30 anonim ***** válasza:
a legtöbb vallás ilyen, ez a 'bűnös vagy, tudd a helyed' hozzáállás leginkább csak a kereszténységben van meg, azon belül sem minden ágazatban (leginkább a róm. kat-oknál, de nézz meg pl. a baptistákat, akik zseniálisan jó hangulatot csinálnak minden istentiszteleten).
2011. ápr. 17. 01:12
 10/30 anonim ***** válasza:
ateizmus hajléktalanként :)
2011. ápr. 17. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!