Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan vallás, amelyik azt...

Van olyan vallás, amelyik azt sugallja, hogy élvezzük az életet?

Figyelt kérdés
Vagy mindegyik csak bűntudattal és félelemkeltéssel akar manipulálni?
2011. ápr. 16. 22:09
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
A 'bűnös vagy, tudd a helyed' dologra reagálva: Szerintem akkor lehetünk csak egyre tökéletesebbek, ha tisztában vagyunk tökéletlenségünkkel. De ez még nem akadálya szerintem az élet élvezetének, ha hálaadással tudjuk élvezni az életet.
2011. ápr. 17. 13:34
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

az, hogy egyfolytában azt sulykolják beléd, hogy bűnös vagy, akármi is van (pl. eredendő bűn), az nagyon nem egyenlő azzal, hogy van egy egészséges önkritikád.

A normális emberek tisztában vannak vele, hogy nem tökéletesek, vannak hibáik, is igyekeznek tenni ellene. Ehhez nem kell folyamatosan nyomni, hogy bűnös vagy, gyarló vagy, horgaszd le a fejed, és járjál serényen templomba.

2011. ápr. 17. 13:38
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
szcientológia
2011. ápr. 17. 14:05
 14/30 anonim ***** válasza:

13:38

Nem tudom te milyen helyeken jártál, őszintén én sem vagyok jártas abban, hogy más felekezeteknél mit mondanak. Én baptista gyülekezetbe járok, és ugyan tényként kezeljük, hogy Isten nélkül bűnben tudunk csak élni, de mégis inkább felszabadító érzés, mint frusztráló, ismerve az Atya szeretetét, ami minden bűnt elfedez. Hiszen te sem haragudnál a saját gyermekedre, akármit is tenne. Nem a lelkipásztor sulykolása, hanem ez a

szeretet motivál arra, hogy elmenjek pl gyülekezetbe, vagy hogy hálaadással élvezzem az életet, ne mértéktelenül, hanem úgy, hogy Isten dicsőségét lássák meg az emberek az életemen keresztül.

2011. ápr. 17. 15:02
 15/30 anonim ***** válasza:

én katolikus vagyok, de sosem keltett bennem bűntudatot vagy félelmet Isten, csak max. annak a felismerése, hogy milyen gyenge és kicsi vagyok......... :)

soha nem hallottam azt hogy ne szabadna élvezni az életet, és én élvezem is:D

2011. ápr. 17. 15:30
 16/30 anonim ***** válasza:

A keresztény ,mert a Szent Szellem vezette élet a legizgalmasabb.

Nem az az élvezet ha bűnt követsz el -ez csak a Sátán hazugsága, hanem az hogy Istennel jársz ;)

2011. ápr. 18. 11:57
 17/30 anonim ***** válasza:
Az ateizmus nem vallás jóemberek,ebbe a kategóriába inkább a buddhizmust lehetne sorolni,habár az is inkább életfilozófiának,mint vallásnak tekinthető.
2011. ápr. 20. 09:52
 18/30 anonim ***** válasza:

Az ateizmus is vallásnak számít, ugyanis nem lehet bebizonyítani. Erre mondják az ateisták, hogy ami nincs, azt nem kell bizonyítani.

Hívő: Isten van

Ateista: Isten nincs

Ezen ne bizonyítson senki semmit, rendben.

Akkor fordítsuk meg a dolgot:

Hívő: Istentelenség nincs (tehát van Isten, ez egy alapállapotú elgondolás)

Ateista: Istentelenség van (tehát szerinte nincs Isten, és mondja ezt egy olyannak, akinek annyira alap Isten létezése, amennyire egy ateistának alap a nemlétezése)

Nos, akkor itt a kedves ateista bizonyítsa be, hogy van Istentelenség (azaz Isten meg nem léte)

2011. ápr. 20. 10:14
 19/30 anonim ***** válasza:

Nem,a vallás nem azt jelenti,hogy nem lehet bebizonyítani,mert a buddhizmus is vallás és nem istenekre alapszik,bebizonyítható Buddha létezése,a meditáció,gyakorlatok eredményessége.

Az ateizmus az a vallások tagadása,nemcsak a keresztényé,hanem mindegyiké,márcsak ennél fogva sem említhetjük vallásképp.

2011. ápr. 20. 10:17
 20/30 dudiska ***** válasza:
Van,de erről magadnak kell megbizonyosodni róla.Mindenki a saját vallását tartja a jobbnak,addig amíg nem történik vele valami rossz dolog.
2011. ápr. 28. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!