Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 15 évesen ha elolvasom a...

15 évesen ha elolvasom a bibliát érteni fogom egyáltalán?

Figyelt kérdés
nem vagyok vallásos, csak érdekel
2011. ápr. 7. 20:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
46%

Először a történelmi tényeket tanuld meg a történelem könyvedből, vagy nézz utána pl. az interneten. A Bibliai értelmezőkkel az a baj, hogy kiragadják az igehelyeket a tényből és a hit alapján magyarázzák.

Az sem mindegy, hogy milyen vallású vagy, az indíttatás miatt!

Ha a számolási képességeidet is fejleszteni akarod, akkor kezd a Krónika I.1-től és (mint előttem írták) jegyzetelj. Ki tudod számítani Ádámtól napjainkig eltelt idő legrövidebb és leghosszabb értékét.

Ezután pl. írd ki azokat a helyeket, ahol Isten beszélget az emberrel. Kicsit későbbre hagyd a teremtést, mert kétszer van leírva és nehézkes. Azt sugallja, hogy isten kétszer csinálta ugyanazt. Vagy írd ki, hogy Isten milyen alakokban járt itt az a Földön és hány társával együtt (pl.: Mózes I. 18. 2.)

Ami nehéz és egy-két év elteltével próbáld értelmezni:

- miért akarta Isten, hogy az ember "tudatlan" és "halandó" maradjon,

- Isten miért büntetve szeret,

- Jézus sírba helyezésének és feltámadásának négyféle leírását az apostoloknál,

- Ezékiel próféta könyve, ezen belül repülő szerkezete (ez a legnehezebb, általában 22 év felett kezdik érteni).

Ha segítségre van szükséged fordulj a "papodhoz" bizalommal, vagy itt írd meg a problémáidat és megpróbálunk válaszolni (meg fogsz lepődni mennyire sokrétű indoklásokat fogsz kapni).

Jó elmélkedést.

2011. ápr. 10. 15:48
 22/25 anonim válasza:
Hát én nem olvastam. De idén fogok konfirmálni (református izé bizé m1) és ahogy észre vettem vannak benne elégé nehezen érthető dolgok meg kicsit bonyolultnak találom. Meg rengeteg olyan szó van benne amit ma már nem használ a köznyelv és nem igazán tudom még én se igy 14 éves fejjel h mit jelent.
2011. ápr. 11. 22:25
 23/25 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy sokan írták. Én se vok vallásos, de nagyon érdekel és ezért egy paphoz is eljárok. Ő tanít és ha kérdésem van, arra is válaszol teljesen jól. És szerintem is az Újszövetséggel kezdd.
2011. ápr. 15. 19:44
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem fogod érteni, és baromi unalmas lesz. De csak olvasd, nem árt az.
2011. ápr. 16. 20:04
 25/25 anonim ***** válasza:

Remek cél !

De ha csak olvasni szeretnéd lehet nem fogod érteni,próbálj meg elmélkedni vagyis elgondolkodni azon amit olvastál és sok mindenre rá jössz majd amit elsőnek lehet nem értettél .

2011. máj. 1. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!