Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 15 évesen ha elolvasom a...

15 évesen ha elolvasom a bibliát érteni fogom egyáltalán?

Figyelt kérdés
nem vagyok vallásos, csak érdekel
2011. ápr. 7. 20:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
22:13 De látszik, hogy te megértetted!
2011. ápr. 7. 22:17
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, meg fogod érteni. Néhány jótanács mielőtt belefognál.

1. Ne az elején kezd el.

2. Kezd az Újszövetségben Lukács evangéliumával

3. Folytasd az Apostolok Cselekedetei című könyvvel.

4. Amikor ezzel a kettővel végeztél, már elég jól fogsz állni ahhoz, hogy jöjjenek a komolyabb részek, kezdheted Mózes első könyvével.

5. Érdemes Károli fordítású Bibliát használni, bár régies a nyelvezete, még mindig ez a legszebb és legjobb fordítású Bibliánk. Ha nincs ilyened akkor szívesen adok egyet ajándékba, ha pesti vagy megbeszéljük, hol adom át, ha vidéki akkor feladom postán, ha adsz címet.

6. A Bibliában vannak úgynevezett kereszthivatkozások. Ezek segítenek az összefüggésekben. Az egyes verseket pontos rövidítések jelölik, érdemes ezeket kikeresni.

7. Ha kérdésed van írj e-mailt...

Sok sikert!

Üdv. Péter

2011. ápr. 7. 22:40
 13/25 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:)

Péter, köszönöm de pont olyan könyvünk van itthon:))

2011. ápr. 7. 23:05
 14/25 anonim ***** válasza:
32%
Írtak itt pár hasznos tanácsot, egy valamit tennék hozzá, a Szentírás könyveinek megértéséhez az kell, hogy jó párszor olvassunk el és hagyjuk ülepedni. Jó párszor elolvasni nem pl. ötszöri jelent, hanem egy-egy könyvet legalább harmincszor. Saját tapasztalatom szerint ezután szokott igazán kezdődni a megértés. De még a harmincszori elolvasás is kevés, több kell, szinte kívülről kell tudni. Ismerek egy idősebb szerzetest, aki a Szeptugintát (ez hosszabb mint a protestáns Ószövetség) és az Újszövetséget életében ötszázszor végigolvasta. Ez is az egyik oka, hogy jól érti.
2011. ápr. 8. 13:01
 15/25 anonim ***** válasza:
39%
PERSZE! ÉS HIGGYED EL MINDEN SZAVAT!
2011. ápr. 8. 14:16
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
VÉGRE egy okos tinédzser!!!!! Áldjon meg az Ur!
2011. ápr. 8. 14:18
 17/25 anonim ***** válasza:

küldök neked nagyon jo tanitásokat, halgass meg kérlek néhányat legalább belölle. Én több éve már olvasom a bibliát, de miota hallgattam Keith Moore-t nagyon sok mindent megértettem.

kattincs ide, és hallgasd:

[link]

2011. ápr. 8. 14:24
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha úgy állsz neki, hogy van egy átfogó képes arról, miről fogsz olvasni, sokkal könnyebben meg fogod érteni. A lényeg, hogy közben olvass a sorok között is, vondd le a következtetéseid, és addig ne menj tovább egy részről, amíg nem érted. Egy biztos: első olvasásra nem, vagy nagyon nehezen fogod érteni, és ez könnyen letörheti a kezdeti lelkesedésed. Ezért tanácsolják, hogy egy nap alatt ne olvass el túl sokat belőle, csak rövidebb részeket, de azt rendszeresen. Sok sikert!
2011. ápr. 8. 18:34
 19/25 anonim ***** válasza:
45%
Elvileg megértheted, ha nem is mindent, de sok mindent. Alapos megértést kaphatsz, ha használsz profi bibliakommentárokat, itt pl. minden fejezet alján van: [link]
2011. ápr. 9. 10:33
 20/25 anonim ***** válasza:

Én is sokszor olvastam a Bibliát, mondván, hogy hozzátartozik a műveltséghez, milyen jó tudni miről is szól, de addig hiába olvasgattam, soha semmilyen része nem kötött le. Mikor "rájöttem", hogy mi van, ha minden szava igazság, soha nem látott összefüggésekre láttam, láttattam rá. Bármilyen kérdésem felmerűlt szinte egy napon belűl kaptam rá választ, pusztán "véletlenűl" illetve a Biblia szavai által.

Szinte le sem tudnám tenni, ha nem lenne három gyerek mellett más elfoglaltságom is.

Kérd az Istent, hogy adjon neked bölcsességet, hogy legyen füled neked is a hallásra. Mert sokan olvassák de nem értik, éppúgy ahogy magam sem értettem.

2011. ápr. 9. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!