Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 15 évesen ha elolvasom a...

15 évesen ha elolvasom a bibliát érteni fogom egyáltalán?

Figyelt kérdés
nem vagyok vallásos, csak érdekel
2011. ápr. 7. 20:13
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
22%
Jegyzeteld ki belőle az ellentmondásos részeket.
2011. ápr. 7. 20:16
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Az elgondolkodtató olvasmányokból mindenki mást, és másképpen értelmez, tesz magáévá stb. És máshogy értelmezed 15--20-40-100 évesen. Olvasd el nyugodtan. Mondjuk elég vaskos darab, és a nyelvezet is fárasztó. Legalábbis 15 évesen biztos az. MOndjuk nekem most is, pedig kétszer annyi vagyok :D
2011. ápr. 7. 20:17
 3/25 anonim ***** válasza:
44%
inkább a magasztos szózatát olvasd
2011. ápr. 7. 20:20
 4/25 anonim ***** válasza:
51%

Igen, azonban először az egyház átfogó értelmezését kell figyelembe venned, és a Bibliában található összefüggéseket gondosan, fokozatosan megértened. Ez az objektív alap, és meg kell szabadulni alanyi ideológiáktól, hogy előítéleted legyen.

Kérdésem tőled:

1, Miért is szeretnéd elolvasni a Bibliát?

2, Mit jelent számodra az, hogy keresztény.

Ezek igen fontosak lehetnek.

2011. ápr. 7. 20:20
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Ahoz hogy a bibliát megértsük kell egy kis hit is hozzá,mint pld: egy zárhoz kell egy kulcs hogy kinyisd azt.

Javaslom olvasd el az első 2részt,és uána térj át az Újszövetséges részekhez,Pál levelei ,már inkább a hívő embereknek szól,de az nem jelenti azt ,hogy te nem olvashatod.Ha valamit nem értessz ,kérd Istent imában ,hogy világosítsa meg előtted.

Sok sikert.Ja még anyit,hogy a Biblia ,Jézusról szól és a te megválltásodrol.

2011. ápr. 7. 20:21
 6/25 anonim ***** válasza:

Persze, hogy megérted, az a jó a bibliában pont, hogy mindenki megérti.

Persze lehet benne búvárkodni, meg tanulgatni belőle egy életen át.

A Bibliában főleg történetek vannak, meg példabeszédek, ami szintén történet.

"elolvasni" viszont nem tudod, hanem csak mindig olvasgatni belőle.

Elolvashatsz egyszerre egy könyvet: Pl. Eszter Könyve, Mózes I. könyve, Énekek Éneke - aztán elmélkedj rajta egy kicsit, gondolj vissza rá, idézd fel!

Aztán úgy is lehet, hoyg reggel kinyitod találomra, és egy versre ráböksz, azt elolvasod, és azon gondolkodsz nap közben.

Van benne egy csomó történeti rész, hogy ki kinek afia volt - azt ugord át!

Mindig olyan részt olvass el, ami érdekel, amit értessz. Így lassan feltárul majd előtted. Meg fogsz lepődni ,mennyi nap mint nap használt fordulat ered belőle. Közmondások pl.

Én 7-8 évesen olvastam belőle, és mindig mindent értettem. Sosem volt semmi, amit nem értettem, talán csak a tékozló fiú meséje - de később azt is megértettem.

Nem olyan mint a regény - nem tudod egy ülésre befalni. Inkább olyan, mint egy kis könyvtár.

Próbáld meg bátran. Végül is mi bajod lehet?!

Olvasd el a Koránt is, meg fogsz lepődni, mennyire hasonlítanak!

2011. ápr. 7. 20:31
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az Újszövetséget olvasd először. Meg fogod érteni,olyan, hogy egyszerű szegény, írástudatlan emberek is megértették (ha felolvasták nekik), csak olvasd, nyitottan, kritika nélkül, mint ahogy általában először olvas valamit az ember.
2011. ápr. 7. 20:41
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Én először első osztályban olvastam, nem értettem többnyire de nem bántam meg. Ha tízévente elolvasod, érdekes lesz ahogy egyre több minden lesz világos.
2011. ápr. 7. 20:54
 9/25 anonim ***** válasza:
27%
én is inkább az Újszövetséget javaslom. mondjuk a jelenések könyvét. :D
2011. ápr. 7. 20:57
 10/25 anonim ***** válasza:
31%

A Biblia nem mas, mint egy pszichologiai szoveggyujtemeny, amely megtanit arra, hogyan old meg minden elkepzelheto problemadat. Tehat pontosan elmagyarazza, mikent kerulunk bajba, es azt is, hogyan maszhatunk ki belole!

Az elet tudomanyara tanit! Talan most ha meg nem is fogod megerteni, de nagyon jo, hogy mar megismerkedsz azzal, es idovel hasznalni is tudod azt.

2011. ápr. 7. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!