Az itt kérdést feltevők közül hányan olvasnak/-tak Bibliát?
Azért kérdezem, mert elég gyakran találkozok itt olyan kérdésekkel amik idézeteket tartalmaznak.
Szerintem érdekes kérdés, hogy akik ide írnak azok olvassák a Bibliát vagy csak bemásolnak egy-két idézetet (esetleg komolyabb hozzáértés nélkül).
ateista vagyok, de 1x-2x felütöttem, mert nem akarok úgy kritizálni vmit, h nem is ismerem. a főbb sztorikat elolvastam belőle.
lehet, ha érdekes lett volna, akkor tovább olvason - olyan volt számomra, mint egy fantasy regény :D de tök unalmas volt, úgyhogy inkább hagytam...
Én elolvastam és jegyzeteltem is, mert amit nem ismerek arról nem tudok véleményt leírni.
Vannak kedvenc elképzeléseim és ahhoz összegyűjtöm mind az Ó,- mind az Újtestamentum verseit.
Egyik ilyen, hogy Isten hogyan jelent meg az embernek és hogyan beszélgetett vele, valamint adta az utasításokat.
Kiszámoltam a teremtés kezdetét (egy nap = egy nap) és a leghosszabb idő: 9100 év, átlagos: 5600 év (ellenőrizheted: Ádám nemzettsége).
Aki nem meri a saját véleményét leírni az nem vallásos, hanem fél Istentől - pedig nem kellene.
Ha érdekel valamilyen rész a Bibliából, saját véleményemet tudom neked tolmácsolni, gyülekezet, egyház és hit nélkül, pusztán az Isten által adott ész alapján.
Üdv.
Szerintem nem kell hívőnek lenni ahhoz, hogy valaki ismerje és olvassa is a Bibliát. Én olvastam, hittanra is jártam, bérmálkoztam stb, de nem vagyok hívő, szimplán csak érdekesnek találom, mint egy regényt. A mélyen vallásosak is tudnak ám olyanokat írogatni, hogy én érzem magam kellemetlenül, mert én tudom ő meg nem.
De abban teljesen egyetértek, hogy egyesek csak kötözködés céljából bemásolnak egy idézetet , de semmit nem tudnak róla, hogy mit is takar az valójában, vagy mi volt annak az előzménye, esetleg következménye.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Utolsó
Bérmálkoztál, de nem vagy hívő, ezt nem érzed egy kicsit furcsának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!