Akik keveset vagy egyáltalán nem olvasnak, azoknak mi oka erre?
Ne értsetek félre, nem lenéző éllel tettem fel ezt a kérdést, szimpla kíváncsiságból. Én nagyon szeretek olvasni, elég sokat szoktam, és olyan furcsa, mikor azt hallom, hogy: "sosem olvasok, vagy "hát, utoljára talán 2 éve vettem a kezembe könyvet"...
Na és ilyenkor jön a legfőbb kifogás, hogy az illetőnek nincs ideje, ami azért gyenge érv. Én sem a suliban órán teszem, de ha egyedül jövök haza a buszon, vagy várnom kell valahol pl. orvosnál, hivatalban, csak előkapom a könyvet a táskából. Vagy ez olyan gáz?
De a Való Világ helyett is értelmesebb 1 órás elfoglaltság egy jó regény...tehát ezt a kifogást inkább ne :)
Pedig sokan inkább a tévé előtt döglenek, amiből ömlik a baromság :-(((( Meg egy könyv elolvasása elég hosszú idő, egy film kb. másfél-2 óra, szerintem ez jobban belefér az emberek idejébe a mai rohanó világban.
Én ilyen helyeken, ahol várni kell, zenét hallgatok és gondolkodom.
A való világgal ráhibáztál. Nem pont ez a műsor, de sokan TV-buz_ik és az összes szabadidejüket vagy legalábbis a nagyrészét tv előtt töltik.
Bár a többi lehetséges válasz engem is érdekelne.
Most kicsit irigyellek, mert nekem most vizsgaidőszakom van és inkább csak a tananyagot cipelem magammal ha tudom, hogy lesz legalább 10 percem olvasni. Pedig most kapásból 3-4 könyvet fel tudnék sorolni, amit most szívesen olvasnék.
14.19 vagyok.
Lehet, hogy buta kérdés, de attól nem fejlődhetnek, ha mégis próbálkoznának többféle szöveget olvasni? Vagy ezt a problémát csak tanár segítségével lehet csökkenteni?
Lehet, hogy buta kérdés, de attól nem fejlődhetnek, ha mégis próbálkoznának többféle szöveget olvasni? Vagy ezt a problémát csak tanár segítségével lehet csökkenteni?
Biztos feljődhetnek, de sokan nem szívesen olvasnak, ha úgysem értik. Ezt a problémát inkább alsó tagozatban kéne kiküszöbölni, akkor még könnyen meg lehet szerettetni a könyveket a gyerekekkel.
Pedig nincs időm. Olvasni csak nyugodt környezetben, otthon szeretek. Igazából a másik ok, hogy nem tudom (meg mostanában nincs is időm utánanézni) mit lenne érdemes.
Igaz, most Betty Edwards Jobb agyféltekés rajzolás c. könyvét olvasom csigatempóban. Egy hét múlva kell visszavinnem a könyvtárba, de még a negyedéig sem jutottam el. Ezen az éven kezdtem el érezni milyen jó olvasni (szerintem ennek nagy szerepe van pár képregény adaptációnak, ami után jöttek a képregények és a könyvek).
10-12 éves koromig elég sokat olvastam. Ekkor olvastam pl.: Harry Potter 1-5 kötetét (bár érteném a magyar tanárok miért szidják annyira). Nekünk a TV-n 3 csatorna volt, számítógépre meg nem volt pénzünk. Így ha nem kint csavarogtam, akkor bent olvastam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!