Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Akik keveset vagy egyáltalán...

Akik keveset vagy egyáltalán nem olvasnak, azoknak mi oka erre?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, nem lenéző éllel tettem fel ezt a kérdést, szimpla kíváncsiságból. Én nagyon szeretek olvasni, elég sokat szoktam, és olyan furcsa, mikor azt hallom, hogy: "sosem olvasok, vagy "hát, utoljára talán 2 éve vettem a kezembe könyvet"...

Na és ilyenkor jön a legfőbb kifogás, hogy az illetőnek nincs ideje, ami azért gyenge érv. Én sem a suliban órán teszem, de ha egyedül jövök haza a buszon, vagy várnom kell valahol pl. orvosnál, hivatalban, csak előkapom a könyvet a táskából. Vagy ez olyan gáz?

De a Való Világ helyett is értelmesebb 1 órás elfoglaltság egy jó regény...tehát ezt a kifogást inkább ne :)

2010. nov. 25. 14:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%
Talán az,hogy egy jó könyv 2000+,és 3 óra alatt kiolvasom?mindennap ennyit olvasok,ez azt jelenti hogy ha annyit olvasnék amennyit szeretnék,és nem olvasnám kétszer ugyanazt a könyvet akkor 60 000 Ftot költenék könyvre egy hónapban.Kábeltévéelőfizetésem 3000/hó...
2010. nov. 26. 17:44
 12/21 anonim ***** válasza:
Van könyvtár is egyébként. Meg kérhetsz kölcsön ismerősöktől is könyvet. És lehet használtan is könyvet venni. Az olvasás nem feltétlenül pénzkérdés.
2010. nov. 26. 18:08
 13/21 anonim ***** válasza:

Én régebben egy pár évig azért nem olvastam könyveket,mert sok megoldatlan problémám volt,ami állandóan idegesített és a megoldáson kellett gondolkoznom, szóval sok volt a konfliktus.

Később megint tudtam olvasni,tehát ez elfogaltság és hangulatfüggő (volt).

Mostanában pedig egyre több a szennyirodalom, és valljuk be,hogy a klasszikusok sem mindig egy kiegyensúlyozott, valódi értéket közvetítenek, megszűrve kell olvasni.

Ez mind, amit írtam, könyvekre vonatkozott, amiket szórakozás gyanánt gondolok olvasni. Egyébként pedig szinte egész nap olvasok a számítógépen, tankönyveket, és bármit, ami a szemem elé kerül.

Úgyhogy van különbség, hogy valaki "csak" olvas vagy könyvet olvas és akkor elejétől a végéig (főleg regényt). De úgy gondolom, hogy az élményeket nyújtó olvasás nem mindig egyenlő azzal, hogy alfától omegáig az egész könyvet végig olvassuk.Sokszor jó csak lapozgatni, szemezgetni és így rábukkanni a lényegre.

2010. nov. 26. 19:18
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Utálok olvasni. Ami érdekel az újságból azt még csak-csak elolvasom de könyvet nem olvasok.

Lehet akármilyen jó történet, inkább megvárom ameddig film lesz belőle. Ha mégse filmesítik meg akkor így jártam.

2010. nov. 26. 20:54
 15/21 anonim ***** válasza:

Aki dolgozik, kevés ideje van pedig. Ha a keléstől a munkahelyről való hazaérkezésig való időt nézzük eleve 12-13 óra, ha 8 órás munkaidővel számolunk, és azzal, hogy a munkahely 20 km-rel arrébb van. Ehhez add hozzá az esti pepecselést, evéssel, fürdéssel, a következő napra való készülődéssel és a családdal/barátokkal/párkapcsolattal való kapcsolattartással. Ha stresszes a munka pedig eleve több, mint 8 óra alvással.

Aki viszont ráérne sem biztos, hogy olvas. Egyszerűen kikopott az emberekből az olvasás iránti érdeklődés.

2010. nov. 26. 21:48
 16/21 anonim ***** válasza:

én szeretek olvasni, de csak olyan könyvet ami érdekel, azt ugy olvasom, hogy észre sem veszem, röpülnek az oldalak

de egy kötelezőt, az nagyon sokáig tart, és mindig megfájdul a fejem, pedig megfelelő körülmények között olvasok.

kedvenc kötelezőm eddig az ábel a rengetegben

2010. dec. 5. 22:16
 17/21 anonim ***** válasza:

Én imádok olvasni,anyáéknál rendes könyvtár van,mivel albiban vagyok,nálam csak vagy 15-20 könyv van,amit elolvastam,hazaviszem:)

nem pénz kérdés,ttkban jóideje minden 80%-al olcsóbb,párszáz forintért veszem a többezres könyveket,és legalább egy readers digest mindig lapul a táskámbanmplussz ha már okostelefon,azon is van 3-4 féle könyv feltöltve,arról is olvasok

párom az ellentétem ebben,utált olvasni,de mivel nekem nincs tv-m (van,csak anyáméknál maradt,nem is hozom fel soha),és bár netről letölthető minden,filmezhetnénk állandóan,próbálok neki érdekesebb,rövidebb könyveket találni,amiket elolvashat...jó úton haladok,már magától érdklődik hogy mi a legújabb szerzeményem:)

2011. febr. 19. 13:46
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Aki szeret olvasni az kevés időből és pénzből is megoldja. Nekem az olvasás mindig kudarc volt diszlexia miatt. Aztán egyszer beteg lettem, otthon unatkoztam az új albérletbe, ahol még nem volt se tévé, se internet. Kezembe került egy könyv, amit még mamámtól kaptam, de sosem olvastam. "A kis herceg".

Elkezdtem nagyon lassan olvasni és végigolvastam. Aztán még egyszer és még egyszer.

Utána könyvet kértem karácsonyra a páromtól. Nagyot nézett, mert előtte még egy női magazint is úgy olvastam, hogy minden második mondatot kérdeztem, hogy akkor ez most mit is jelent.

Csodaszép könyveket kaptam, verses kötetet, történeteket a barátságról, Andersen mesekönyvet, egy szerelmes regényt és egy jövőben játszódó történetet.

Mind elolvastam. Három év telt el azóta és a könyvek a barátaim lettek. És észrevette rajtam a családom is, hogy szebben fejezem ki magam, rengeteg témához hozzá tudok szólni, szépen írok. A legnagyobb teljesítmény, hogy nekiugrottam a magyar irodalom és ynelvtan érettséginek újból, és sikerült. :)

Sokat járok könyvesboltba, figyelem az akciókat, sőt, összebarátkoztam az egyik eladó hölggyel, aki annyira örült a sikeremnek, hogy rendszeresen elteszi nekem az utolsó darab könyveket jelképes összegért. Járom a bolhapiacokat is, hiszen nem baj ha egy könyv ütött-kopott, a tartalma ugyanolyan szórakoztató marad. 50-100Ft-ért szoktam nagyon érdekes könyvekhez jutni.

Ha kiolvastam a könyvet elcserélem, van cserepartnerem a munkahelyemről, a piacról, a rokonságomban, és az internetről is.

Kicsi az albérlet, itt amúgy sincs hely sok könyvet tartogatni. Könyvtárba is járok, de ott mindig hagyom, hogy ajánljanak valamit, mert nagyon sok minden van ott, nem tudom átlátni.

Szoktam olvasni itthon, utazás közben és a könyvtárban is. Legjobb egyébként a könyvtárban olvasni. Amúgy dolgozó nő vagyok, két munkahelyem van és háztartást vezetek. Nagyon lassan olvasok, de ha nekem van időm, akkor másnak is van napi 1 órája rá biztosan.

Pl. a Mónikasó helyett. :)

2011. febr. 19. 14:01
 19/21 anonim ***** válasza:
Régebben én is imádtam olvasni, faltam a könyveket, sőt, volt néhány egyesek szerint egész tűrhető amatőr próbálkozásom, de utoljára ősszel vagy karácsony környékén olvastam ki néhány könyvet (valamelyik szünetben, de akkor egy hét alatt vagy négyet, elvonási tünetek miatt, mivel nyár óta nem jutottam hozzájuk). Egy dolog, hogy otthon egy kisebb könyvtárnyi könyvből válogathatok, viszont az elég messze van, és itt csak a jegyzeteim férnek el (koli). Másik okom a sablonos, de igaz nincs idő érv - hülye órarend, zh-k, szar buszmenetrend. Filmet nézni, zenét hallgatni sokkal inkább lehet, hiszen ha valahol van egy kis idő, csak bekapcsolom a lejátszót a zsebemben - pl boltba vagy előadásra menet.
2011. febr. 19. 17:19
 20/21 anonim ***** válasza:
En szeretek olvasni, de nem klasszikus irodalmat, hanem tori konyveket, nyelvkonyveket meg hasonlokat. Azt gondolom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akar normalis kereteken belul, de be kell, hogy valljam, hogy en is nagyon keveset olvasok az elmult 1-2 evben a babam mellett, mert elofordult, hogy szetszaggatta, nem lehet koncentralni ra mellette, aludni meg nem akar, igy tenyleg nemcsak kifogas, hogy nincs modom tobbet foglalkozni ezzel. A ferjem rengeteget dolgozik, ennek ellere hetente kb. 3-5 konyvet olvas ki azaltal, hogy viszi magaval es a sok par perces olvasasbol osszejon neki ennyi. Nincs TV-nk, szoval nem vesz el idot. A TV-zes teljesen passziv idotoltes, ezert sokan nem veszik a faradtsagot, hogy mast csinaljanak. Az a legegyszerubb es legkezenfekvobb. Sokan leulnek megnezni x musort es ott ragadnak egesz estere.
2011. febr. 19. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!