Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az itt kérdést feltevők közül...

Az itt kérdést feltevők közül hányan olvasnak/-tak Bibliát?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert elég gyakran találkozok itt olyan kérdésekkel amik idézeteket tartalmaznak.

Szerintem érdekes kérdés, hogy akik ide írnak azok olvassák a Bibliát vagy csak bemásolnak egy-két idézetet (esetleg komolyabb hozzáértés nélkül).

2011. nov. 2. 19:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor viszont mars a valláskritika szekcióból!" - látod, ilyenek vagytok.

Te sem tudod elviselni, hogy nincs egyházam, szektám, vallásom, mégis ismerem a Bibliát (nem olvastad el figyelmesen amit írtam: .. jegyzetelem is..) és saját véleményt is merek írni, hosszú bemásolgatások helyett.

Ha te egyházba "jársz", a fenti mondatodért, hogyan fogsz elszámolni Istennel, mikor arra tanít téged, hogy szeresd felebarátodat?

2011. nov. 5. 18:50
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Bocsáss meg, ezt nem neked írtam, hanem Simonének akinek a válaszát kitörölték. Ugyanis értékelhetetlen volt. Így persze úgy tűnik, hogy ez előttem szóló, amúgy teljesen intelligens válaszolónak szóltam be bunkón, pedig nem ez volt a szándékom.
2011. nov. 5. 19:49
 13/26 anonim ***** válasza:
45%

Off: # 11 és # 12:

Ne haragudjatok, a félreértés miattam (is) volt.

Jót vihogtam a felszólításon ("Mars a valláskritikából"), teljesen jogosnak is tartottam; aztán katt Simone válaszának behajtani tilos táblájára...

Merthogy én úgy vagyok vele, hogy talán a soha véget nem érő viták helyett a sok-sok törölt válasz után elgondolkodik egy-egy felhasználó, hogy hova, mit és hogyan írjon. Persze, nem biztos, hogy ez így van, de néhány trollt már eltüntettek az oldalról az utóbbi időben. :)

72-es, máskor írd oda, kérlek, kinek címzed a kommentedet, akkor mindenkinek egyértelmű lesz.

Sziasztok. :)

2011. nov. 6. 15:48
 14/26 anonim ***** válasza:
53%

Ja, és nekem egyértelműen mindkettőtök válasza zöld volt. :)

Mert azok a mancsok sem azért vannak ott, hogy ne legyen olyan unalmas a felület... :)

2011. nov. 6. 15:52
 15/26 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Berta: ha Isten elé kerülsz, akinek a jobbján Jézus ül, hogyan fogsz elszámolni a következőkkel:

"Merthogy én úgy vagyok vele, hogy talán a soha véget nem érő viták helyett a sok-sok törölt válasz után elgondolkodik egy-egy felhasználó, hogy hova, mit és hogyan írjon. Persze, nem biztos, hogy ez így van, de néhány trollt már eltüntettek az oldalról az utóbbi időben. :)"

Nem szép tőled, hogy csak szórakozni jársz ide és önhatalmúlag jelentgeted fel a válaszadókat. Egy kicsit több eszed lehetne és a kulturált válaszoddal többet érnél el. Ráadásul a másképp gondolkodókat is el kellene viselned - ha tudod.

2011. nov. 8. 15:21
 16/26 anonim ***** válasza:
75%

Kedves # 15!

Nem lehet, hogy pontosan Te vagy az, aki nem tudja elviselni a másképp gondolkodókat? Pl. engem? :)

Plusz kijelented - anélkül, hogy lenne hiteles információd, tehát önhatalmúlag (!) - , hogy én miért járok ide...

Egy kicsit több eszem valóban lehetne, abból soha nem árt, ha sok van. :)

Hogy kulturált válasszal el lehet-e érni többet, azt légy szíves bizonyítsd be nekem... :)

Mellesleg szoktam kulturáltan is válaszolni, néha még a szabálysértőknek is, de azért hadd én döntsem már el, mikor mit teszek, elég nagylány vagyok már ehhez...

Minden felhasználónak JOGA, hogy bejelentsen bármely választ, amelyet szabálysértőnek érez. Mindenki maga dönti el, hogy él-e ezzel a jogával. Hogy te nem élsz vele, az a te dolgod. Hogy én élek vele, az meg az enyém. Rendben? :)

A moderátorok megvizsgálják az adott választ vagy kérdést, és józan belátásuk alapján vagy letörlik, vagy meghagyják. Elítélhetsz nyugodtan, nekem attól bajom nem lesz... Szerencsére nem én vagyok az egyetlen, aki szeretné, ha kulturáltabb lenne ez az oldal. Ez a fenntartóknak is érdeke, remélem, nem kell magyaráznom, miért. Mellesleg nem egyszer köszönték már meg a modik a bejelentést...

Hogy hogy fogok elszámolni? Mint írtam, nem vagyok 100 %-ig biztos a dolgomban mindig, vagyis inkább az eredményben nem.

De úgy gondolom, hogy egy dolog miatt büszkén fogok ott állni, vagy inkább térdelni (*), és Isten vagy Jézus meg fogja veregetni a vállamat: hogy jól tettem, hogy ilyen módon is "harcoltam" az igazságtalanságok ellen; pl. az antiszemita, rasszista megnyilvánulások ellen; vagy hogy tettem azért, hogy néhány, sérülésre hajlamosabb hívőtársam ne is lásson bizonyos trágár vagy egyéb szempontból gázos válaszokat... Most ezeket mindig egyértelműen sikerként élem meg, ennyivel is kevesebb a "környezetszennyezés".

* Erről ez a dal fejezi ki talán a legjobban a gondolataimat, ajánlom szíves figyelmedbe:

MercyMe – I Can Only Imagine

http://www.youtube.com/watch?v=0xwzItqYmII

De ha gondolod, tudok mutatni olyan kérdést is, amelyet nem töröltek le a bejelentésemre, ezért egy válasszal próbáltam felhívni a többiek figyelmét a provokációra, majd egy többnapos, kellemes beszélgetés alakult ki a kérdés kiírójával.

Még egy: Ha a szomszédban betörőt látsz, az illetékes hatóság segítségét kéred, azaz telefonálsz a rendőrségre, ugye? Nem gondolnám, hogy átmész, és megpróbálod szép szóval rábírni az illetőt, hogy ejnye-bejnye, nem kellene ám ilyen csúnya dolgokat tennie... Persze ez kissé sarkos hasonlat, de remélem, érted, mire gondolok. Persze, azt megteheted, hogy később meglátogatod a fickót a sitten, még kocsonyát is vihetsz neki. :)

Remélem, sikerült érthetően leírni az én álláspontomat. És értékelhetnéd azt is, hogy egyáltalán "bevallottam" az előbb a felelősségemet, és még bocsánatot is kértem.

A pontozásból úgy látom, nem az őszinteséget értékelte a többség; de nem érdekel, nyugodtan lepontozhatnak most is. Van már néhány 0 %-os válaszom, aminek bizonyára nem a tartalmát értékelték, csak a reflexek működtek, úgyhogy már hozzászoktam. :)

Isten áldjon, minden jót neked. :)

2011. nov. 8. 20:20
 17/26 anonim ***** válasza:

Kedves Berta - természetesen azt csinálsz amit akarsz. Minálunk úgy tartja a mondás, hogy "körbejár az igazság" és lehet, hogy téged is bejelentenek, esetleg törlik véleményedet.

Az elszámolásos elképzelésedet köszönöm, azt értem. Azonban lenne hozzá egy prózai kérdésem: azt írod, hogy ott fogsz állni, illetve térdelni ...

Nos ha a testünk elporlad, az én lelkem a pokolba kerül, mégis hogyan, milyen formában, alakban, "halmazállapotban" leszel Isten előtt és ez a mostani tested, eszed hogyan fog erről tudomást szerezni? (egy kicsit hosszúra sikeredett - bocsi)

Köszi.

2011. nov. 8. 21:35
 18/26 anonim ***** válasza:
48%

Kedves # 17!

Fura egy szerzet vagy...

Rám ugyanúgy vonatkozik a szabályzat, mint mindenki másra, nem vagyok kivétel ez alól. És kapaszkodj: töröltek már válaszomat, nem is egyet. Pedig nem szoktam trágár szavakat használni, gyűlölködni, sértegetni, provokálni, stb. Csak hát a szabályzat az egymás válaszára való válaszolást is tiltja, ill. az offolást is... Tehát mi most épp szabályt sértünk, méghozzá kétszeresen... De te kezdted. :)

A másik furcsaságod még az első válaszodból:

"gyülekezet, egyház és hit nélkül, pusztán az Isten által adott ész alapján" - Ez ellentmondás. Most hiszel Istenben, vagy nem?

A harmadik: "az én lelkem a pokolba kerül"

Ezt mégis mire alapozod? Az üdvösségnek nem feltétele az egyházi, felekezeti tagság...

Kérdésedre: Először is, én nagyon remélem, hogy a mi nemzedékünk lesz az, amelynek idejében megtörténik az elragadtatás, tehát egyszerűen elváltozik a testünk romolhatatlan, dicsőséges testté; a lélek és a szellem már így is okés (ld. újjászületés). [Ezt a koporsós / urnás - elporladós / elégetős dolgot szívesen kihagynám. :)]

De ha nem így lenne, akkor sincs gond: Az az Isten, aki egyszer már megteremtette a világot, s benne az embert, képes újrateremteni is mindent. Miért okozna ez problémát Neki?

A részletekért olvasd el elsőként az 1. Korintus 15:42 - 57-et; nem másolom be a hosszú szöveget, mert az ellen is szót emeltél fentebb. :)

Meghallgattad már azt a gyönyörűséget, amit belinkeltem? :)

Tessék, itt a következő dal, ami kapcsolódik a témához; kicsit másképp fogod látni a dolgokat... :)

Downhere – My Last Amen http://www.youtube.com/watch?v=_O4_qv359SY

A terjedelem miatt meg ne aggódj, szeretek olvasni. :)

Üdv.

2011. nov. 9. 00:18
 19/26 anonim ***** válasza:

Kedves Berta - valóban fura alak vagyok.

"De te kezdted" ez sem hétköznapi kijelentés (csak nem adok-kapok? De vállalom).

"Most hiszel Istenben, vagy nem?" - a kérdést feltevő és megválaszoló társakat nem akarom hitükben megbántani, ezért azt a kifejezést használom, amit ők alkalmaznak.

Teremtőben hiszek, ami nálam nem azonos a bibliai Istennel. Ugyanis a hívők az istenüket mindenhatónak is tartják és én nem tapasztalom, hogy az lenne, vagy nem akar az lenni. Ha a Mózesi könyveket figyelmesen elolvasod és nem fogadsz el "belemagyarázást", akkor látnod kellene, hogy:

- teremtette az embert saját képmására férfivá és nővé, valamint saját lelkét adta beléjük,

- többen voltak (... az ember olyanná lett, mint közülüNK egy..),

- parancsba adta több helyen, hogy sokasodjál, szaporodjál (2-ből 7 milliárd)

- különleges "járművön" laktak (mikor Mózes lehozta a törvény táblákat a hegyről, sugárzott az arca) és még sorolhatnám.

Ezeken az oldalakon olvastam, hogy a Föld nevű bolygón a teremtők egy "közönséges lélektenyészetet" hoztak létre (ami lehet energiai is), és ez megragadta a fantáziámat. Ugyanis ami jó lélek az kerülhet a "mennyországba", ami rossz lélek annak a "pokolban" kell tisztulnia és csak úgy kerülhet "feljebb" (A Bibliában is megtaláltam, hogy Istenhez a földi ember porhüvelye nem kerülhet, csak a lelke - valószínű a szennyezés miatt).

Én úgy gondolom, hogy ha a Biblia és a vallások által hirdetett Isten létezik és netán mindenható, akkor tudnia kell, hogy én nem hiszek benne és a lelkemet a pokolra küldi. Ha nem kerülök oda, akkor megerősíti bennem azt, hogy nem mindenható. - ...

Elolvastam az adott igehelyet, nagyon szépen le van írva a jövendölés, csak éppen nincs adva hozzá konkrét időpont...

- és megint bejön nálam a "mindenhatóság". Ha valóban mindenható, akkor egy szempillantás alatt át tudja "programozni" a 7 milliárd ember agyát és nem lenne szükség a világvégére, a végítéletre, mert mindenki Istent imádóan és "szót fogadóan", bűn mentesen élne tovább.

Azt írod, hogy "..én nagyon remélem, hogy a mi nemzedékünk lesz az, amelynek idejében megtörténik az elragadtatás.." Ha valóban ismered a Bibliai leírásokat, tudnod kellene, hogy addig nem lesz elragadtatás, míg a Sátánt ezer esztendőre meg nem kötözi és amíg Illés el nem jő tüzes szekerén. Ebben a nemzedékben ez nem történik meg (egy nemzedék átlagéletkora kb. 60 év, illetve te mit értesz nemzedéken?).

Igen meghallgattam és arra a következtetésre jutottam, hogy "érzéki vagy".

Erre a kérdésemre is adhatnál választ (ha akarod):

...és ez a mostani tested, eszed hogyan fog erről tudomást szerezni?

Köszi.

2011. nov. 9. 21:04
 20/26 anonim ***** válasza:
48%

Hali. :)

Tényleg nem én kezdtem az offot, olvasd csak vissza. :)

Megpróbálok sorban reagálni az írásodra, de csak röviden:

1. Isten akkor is mindenható, ha nem így tapasztalod vagy gondolod.

2. "- teremtette az embert saját képmására férfivá és nővé, valamint saját lelkét adta beléjük, " - Igen, és mi ezzel a gond? Saját képmására = szellemi lénnyé, mivel Isten szellem. A megformált emberi test az Isten lelkétől (=lehelletétől) lett élővé, hármas felépítésű élőlénnyé (szellem, lélek, test).

3. "- parancsba adta több helyen, hogy sokasodjál, szaporodjál (2-ből 7 milliárd)" – És? Ha az ezós cuccra gondolsz (ld. később), saját jól felfogott érdekedben felejtsd el mielőbb. :)

4. "- különleges "járművön" laktak (mikor Mózes lehozta a törvény táblákat a hegyről, sugárzott az arca) és még sorolhatnám." - Hehe, tinikoromban én is olvastam egy irományt hasonló elképzelésekről; szerencsére már az író nevét is elfelejtettem... :)

Csak egyetlen dolog: Mózesnek Isten dicsőségétől sugárzott az arca; kb. ugyanúgy, mint Jézusnak az Olajfák hegyén... Utóbbiba pedig aztán nem lehet belemagyarázni semmit...

5. "- többen voltak (... az ember olyanná lett, mint közülüNK egy..)" - Igen, ugyanis az Atya, a Fiú és Szent Szellem "triója" eléggé indokolja a T/1 használatát...

Szerintem neked nem kellene belemagyaráznod, hm? :)

6. Csak javaslom, hogy az Ezotéria kategóriát nagy ívben kerüld el... Magam is sok marhaságot olvastam már, de ez a lélektenyészet eddig a legnagyobb mind közül.

7. Isten tud rólad is mindent, de nem akar a pokolra küldeni, nem tudom, ezt honnan szedted. Azokat az igéket nem olvastad, amelyek erről szólnak?

8. Miért kellene konkrét időpontnak szerepelnie? A Bibliában vannak próféciák, melyekben a pontos időpontok is megvannak; Jézus visszajövetele és más jövőbeli események pedig kívül esnek ezen a halmazon.

9. Ismétlem: Isten mindenható; de – veled szemben – nem az átprogramozós módszert preferálja, hanem a szabad akaratot. Gondolom, erről is olvastál és hallottál már.

10. "addig nem lesz elragadtatás, míg a Sátánt ezer esztendőre meg nem kötözi és amíg Illés el nem jő tüzes szekerén." - Na, ácsika, nem is másolom tovább. Az ezeréves királyságról még csak vita sincs tudomásom szerint, hogy az elragadtatás előtt kellene lennie. Az elragadtatásról viszont van, hogy a nagy nyomorúság előtt / közben / után lesz-e. Erről olvasd át nagyon-nagyon figyelmesen az alábbi kérdést, kérlek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

11. "érzéki vagy" – Öööö..., izé.., szerintem nem pont ezt a szót akartad használni, ugye? Legalábbis sem a dalszövegnek, sem a zenének nincs semmilyen szexuális töltete, így nem gondolnám, hogy ilyen képet festene rólam...

12. "és ez a mostani tested, eszed hogyan fog erről tudomást szerezni?" - A szellem és a lélek nem hal meg, tehát az adatátvitel folyamatos. :) Jelenleg a testünkkel érzékelünk bizonyos dolgokat a külvilágból (látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés), de az infókat az agy dolgozza fel, nem maga a test. Úgyhogy ez utóbbi most sem "tud" semmit... Én tudok, én tapasztalok, én emlékszem, stb.

Ennyit arról, hogy rövid leszek... :)

Üdv.

2011. nov. 10. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!