Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az itt kérdést feltevők közül...

Az itt kérdést feltevők közül hányan olvasnak/-tak Bibliát?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert elég gyakran találkozok itt olyan kérdésekkel amik idézeteket tartalmaznak.

Szerintem érdekes kérdés, hogy akik ide írnak azok olvassák a Bibliát vagy csak bemásolnak egy-két idézetet (esetleg komolyabb hozzáértés nélkül).

2011. nov. 2. 19:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Kedves Berta - nekem sem problémás, ha "hosszúra" sikerednek a válaszaid.

A hit az alapja az Ezotériának is. Egyébként nem vagyok "benne".

A válaszaid elfogadhatóak, de van olyan amit egyszerűen "megkerülsz":

- ha elfogadom, hogy Isten szellemi lény, akkor milyen a "teremtési technikája", hogyan tud a szellem anyagot "varázsolni"?

- "2-ből 7 milliárd", azon kívül, hogy felejtsem el, tudsz rá értelmes magyarázatot? (hogy uralkodjon a Föld... - az nekem nem mond semmit.)

- ".. de ez a lélektenyészet eddig a legnagyobb..", voltam néhány temetésen és a pap így búcsúztatja a halottat: vissza adta lelkét teremtőjének. Ha isten mindenható lenne, minek neki a lélek, hiszen akkor csinál "újat" amikor akar.

(A lélek tenyészetet én úgy módosítottam, hogy Istentől kölcsönkaptuk, testünkben finomítjuk és a halálunk után, a desztillált lélek kerül vissza Istenhez.)

- aki nem hisz benne az nem idvezül, és én nem is akarok.

- "..veled szemben – nem az átprogramozós módszert preferálja, hanem a szabad akaratot..", no ez már egy kicsit bonyolultabb. Ha az embernek megadta a szabad akaratot, akkor azt is tudnia kellett volna, hogy az első emberpárnak adott tiltást meg fogják szegni. Akkor hol a szabad akarat és miért büntette meg több ezer évre az egész emberiséget? (ebből nekem az látszik, hogy mégsem mindenható.)

- az eljövetel válaszodból kifelejtetted Illés prófétát, vagy az sem igaz?

- azt nem tudom milyen "erotikus érzelmű" vagy de a dalszövegek áttételesen erre utalnak.

- az agyad is elporlad a testeddel együtt (minden ember lelke azonos - isteni), így az újjá születésből semmit sem fogsz érzékelni, legfeljebb a hitedben reménykedhetsz.

Ha nem titok, milyen vallású vagy és melyik egyházba jársz?

(ha valamelyik "megállapításom" sértő részedre, akkor nem macerálni akarlak, csak a saját véleményedre vagyok kíváncsi.)

Köszi.

2011. nov. 10. 19:51
 22/26 anonim ***** válasza:

Hahó. :)

A kérdéseid nem macerásak, csak én nem vagyok teológus, pusztán egy "mezei hívő", úgyhogy nem tudhatok mindent; nézd el nekem, légy szíves. Továbbá olyan témákat hozol fel, amelyekhez még az én hosszú válaszaim is kevesek. Ha ennyi kérdésed van, szerintem írj ki egyet-kettőt. Pl. hogy mi volt a célja Istennek az ember teremtésével, Illés visszajövetele témakör...

Amire röviden tudok reagálni:

1. Isten a szavával, teremtő erejével hozta létre az anyagot: az Ige szerint a láthatatlanból állt elő a látható. Ezt nem érdemes tovább boncolgatni, nem fogjuk tudni megmagyarázni, vagy tudományos kísérletet folytatni ezügyben.

2. A papi búcsúztatásról: Nem érdekel, hogy mit mondanak a papok (gondolom, katolikus temetések voltak, legalábbis zömében). Hogy valaki visszaadja a lelkét a teremtőjének, az jó esetben is csak egy szólam, ugyanis a Biblia szerint nem mi rendelkezünk a lelkünkkel, hanem Isten. Tehát rossz esetben meg ferdítés.

3. Lehet, hogy csak azért "nem akarsz üdvözülni", mert nem is ismered igazán Istent, és gőzöd nincs, mit is jelent valójában Vele élni itt, ill. üdvözülni, azaz ott lenni majd a Mennyben. Gondolom, a felhőkön hárfázó puttók képe él benned, továbbá egy dögunalmas hely, ahol nem lehet semmi értelmeset csinálni...

4. Isten tudta, hogy az első emberpár el fog bukni. Bevállalta a kockázatot, ennyi. A bűnért pedig bünti jár, ez evidens bárhol, bármikor, bármilyen helyzetre az emberi törvények alapján is, nem? Isten sem hagyhatja büntetlenül a céltévesztést... DE: Már akkor, amikor közölte a büntit ősszüleinkkel, rögtön a megváltást is megígérte. Ez azért így már jól hangzik. :)

5. Sem a szellem, sem a lélek nem azonos az aggyal. Utóbbi a testhez tartozik, és valóban elporlad. Előbbiek viszont nem. Az előbbi válaszomban említett érzékelésekről az infók az agyba futnak be, de a szellem és a lélek érzékelési és feldolgozási képessége önálló, nincs a testhez kötve.

6. Semmilyen vallású nem vagyok, mert nem szeretem ezt a kifejezést. A vallás nekem ceremóniákat jelent, meg ilyesmit. Hívő keresztényként szoktam meghatározni magam. Ha nagyon skatulyázni akarunk, akkor az ún. bibliai vagy evangéliumi keresztény irányzatokhoz tartozó felekezetek, gyülekezetek állnak közel hozzám, ilyeneket látogattam is jó néhány évig, de egy ideje nem járok közösségbe.

Leginkább most azt tanácsolnám, hogy olvasd a Bibliát belemagyarázás nélkül, őszinte és nyitott szívvel, mert úgy látom, mindenben érdekes "áttételeket" látsz...

Tessék, bemásolom ismét az első zenei linket, plusz a teljesen kóser dalszöveget is. Hogy ebbe hogy tudtál bármit is belelátni, fogalmam sincs...

MercyMe – I Can Only Imagine

http://www.youtube.com/watch?v=0xwzItqYmII

<< I can only imagine what it will be like

When I walk by your side

I can only imagine what my eyes will see

When your face is before me

I can only imagine

I can only imagine

Surrounded by your glory

What will my heart feel?

Will I dance for you Jesus,

Or in awe of you be still?

Will I stand in your presence,

Or to my knees will I fall?

Will I sing Halelluja,

Will I be able to speak at all?

I can only imagine

I can only imagine

I can only imagine when that day comes

And I find myself standing in the Son

I can only imagine when all I will do

Is forever, forever worship you

I can only imagine

I can only imagine

Surrounded by your glory... >>

Üdv. :)

2011. nov. 11. 21:26
 23/26 anonim ***** válasza:

Kedves Berta - köszönöm.

Csak néhány pontodra kérdeznék:

4. A tiltás megszegéséért valóban büntetés jár, de már 9000 éve egyfolytában. A földi ítélkezésekben a leghosszabb az életfogytiglan. Vajon Isten is így gondolta, hogy amíg az emberiségnek vége nem lesz, tart a büntetés?

1 / 5 pontjaidra kiírom a kérdést és ha nem sértődsz meg, illetve itt adsz egy "oké"-s választ, akkor a megjegyzésben hozzátenném, hogy "Berta válaszát is várom".

Köszi.

2011. nov. 12. 20:06
 24/26 anonim ***** válasza:

Hahó, ne cikizz már, legyél oly kedves. Már mondtam, hogy nem vagyok teológus, csak mezei hívő, mondhatnám, sokakhoz képest csak egy kis mákosnudli. Úgyhogy ne várd az én válaszomat, légyszi. Remélhetőleg nálam okosabbaktól fogsz kapni megfelelő választ minden kérdésedre.

A 4. ponthoz tett mostani kérdésedre sem én fogok válaszolni itt és most, hanem mutatok egy régebbi kérdést. Pont tegnap jött egy új válasz rá közel két és fél hónap szünet után, ezért olvastam át az egészet: nagyon sok jó választ kapott a kérdező, csak hát úgy tűnik, nem a válaszok érdekelték, hanem a kötözködés hajtotta... És ott se az én válaszaimat keresd, mert nem a kérdésre válaszoltam, csak [teljesen jogosan] morci voltam némely dolgok miatt... :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Ugyanazt javaslom, mint az előzőleg belinkelt kérdésnél, remélem, megfogadtad. :)

Azért egy kis zenéket is mutatok, hátha ezek már jobban tetszenek:

Jeremy Camp – I'm Alive

http://www.youtube.com/watch?v=iSxDJJMRp90

Todd Agnew – Still Has A Hold

http://www.youtube.com/watch?v=GQuMTiE9FhU

TobyMac – Feelin' So Fly

http://www.youtube.com/watch?v=25bByMQs5BY

Vagy inkább magyar nyelvűt szeretnél? Szólj nyugodtan, van abból is néhány tucat. :)

Üdv. :)

2011. nov. 14. 00:41
 25/26 anonim ***** válasza:

Én olvasgattam.

"hiszen az európai kultúra egyik alapművéről van szó"

én úgy tudtam a zsidó kultúra részét képezik.

2011. nov. 23. 21:04
 26/26 anonim ***** válasza:
Én is szoktam beírni idézeteket, és igen, minden nap olvasom a Bibliát már egy jó ideje.
2011. nov. 30. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!